9

1.3K 239 57
                                    

Σε μία εβδομάδα ήταν το πάρτι του Χάλογουιν. Δεν είχα βρει τον χρόνο να διαλέξω καν τι θα φορούσα. Ήταν το τελευταίο πράγμα που με ενδιέφερε. Το πρωινό είχε περάσει πολύ γρήγορα. Η Κατ είχε υποσχεθεί να μείνει στο σπίτι μου για να με βοηθήσει με μία εργασία που είχα σκαρφιστεί την τελευταία στιγμή. Ο Ματ ευτυχώς θα έμενε σπίτι και έτσι θα της έκανε παρέα. Όσο για εμένα, τώρα βρισκόμουν στην οδό Μάτζεμπελ και σε λίγα τετράγωνα έφτανα στο σπίτι της Κατ. Είχα μιλήσει νωρίς το πρωί για αυτή τη συνάντηση μας. Είχα φύγει όμως τόσο βιαστικά από το σπίτι, που είχα ξεχάσει να φορέσω το τζάκετ μου. Και ειδικά η σημερινή μέρα ήταν πολύ κρύα.

Πάρκαρα το αυτοκίνητο μου και έτρεξα γρήγορα στην πόρτα του σπιτιού. Μόλις χτύπησα η γιαγιά Ζόι μου άνοιξε και με έσφιξε στην αγκαλιά της. Πέρασα μέσα και καθίσαμε στο μικρό σαλονάκι στο χολ όπου μας είχε ήδη σερβίρει δύο φλιτζάνια με το αγαπημένο της τσάι λεβάντα. Χωρίς πολλά λόγια, ξεκίνησε το λογύδριο της.

- Όπως γνωρίζεις οι γονείς της Κατ εκδιώχθηκαν από τη σύναξη, για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν γιατί τα μέλη της σύναξης δεν έπρεπε να συνάψουν σχέσεις με βρικόλακες. Και ο δεύτερος και ο πιο κύριος, ήταν γιατί η Λούσι χρησιμοποίηση μαύρη σκοτεινή μαγεία για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, που θα ήταν γόνος μάγισσας και βρικόλακα.

Καθόμουν με το φλιτζάνι στα χέρια και την άκουγα με προσοχή. Όλα αυτά που μου έλεγε τα ήξερα, αλλά περίμενα μέχρι να ακούσω κάτι καινούριο.

- Μετά, αφού η σύναξη τους έδιωξε και τους απείλησε να διορθώσουν το λάθος τους, η Λούσι του αγνόησε, φέρνοντας στον κόσμο την Κατ. Ωστόσο αφού έγινε αυτό, τα μέλη της σύναξης, αποφάσισαν να την τιμωρήσουν με θάνατο. Και εκείνη αλλά και τον πατέρα της Κατ. Αφού πήρα το μωρό υπό την προστασία μου και τους υποσχέθηκα ότι ποτέ δεν θα την έβαζα στο δρόμο που ακολούθησε και η Λούσι, μας άφησαν ήσυχες. Όμως, μετά από καιρό, ακούστηκα φήμες κα ιστορίες ό,τι η δύναμη της μαγείας που είχε η Λούσι άφησε κατάλοιπα πίσω της. Έτσι αν η Κατ έκανε σχέση με έναν βρικόλακα, όπως και η μητέρα της, θα ακολουθούσαν άσχημα πράγματα. Και πολύ φοβάμαι ότι πλέον η προφητεία μπορεί να επαληθευθεί.

Είχα ανατριχιάσει με τον τρόπο που μου έλεγε την ιστορία η γιαγιά Ζόι. Το τελευταίο πράγμα που θέλαμε, ήταν να επαληθευθεί αυτή η προφητεία.

- Πρέπει να ενημερώσουμε την Κατ και τον Ίαν. Πρέπει να κάνουμε κάτι.

- Κριστίν, δεν θα καταλάβουν. Είναι ερωτευμένοι. Πρέπει να τους κρατήσουμε μακριά. Αν μάθει η σύναξη ότι ο Ίαν έγινε βρυκόλακας, θα καταλάβουν ότι η προφητεία ισχύει. Και τότε φοβάμαι για το χειρότερο.

Οι Αποχρώσεις των Σκιών | Σκοτεινό Πνεύμα (3ο Βιβλίο)Where stories live. Discover now