27

1.5K 229 57
                                    

Εκείνο το βράδυ ο Ίαν έμεινε μαζί μας. Μετά από πολλές ώρες παρακάλια τον απείλησα ότι αν δεν κάτσει να κοιμηθεί εδώ, θα άφηνα τον Τάιλερ να του κάνει πράγματα που ούτε εκείνος θα φανταζόταν. Φυσικά δεν πίστεψε λέξη, γιατί ούτε εγώ είχα ιδέα τι έλεγα, αλλά τουλάχιστον τον είχα πείσει να μείνει σπίτι μαζί μας. Ήταν απελπισμένος. Από τη μία η κοπέλα του είχε ένα πνεύμα μέσα της, το οποίο αν έπαιρνε τον έλεγχο του σώματος της θα μας σκότωνε όλους και από την άλλη μόλις είχε μάθει ότι η Κατ έπρεπε να είναι με κάποιον άλλον γιατί αυτό είχε γραφτεί στα αστέρια. Αναρωτιόμουν εμένα άραγε ποιο όνομα να γραφόταν; Του Τάιλερ; Ή του Στέφαν; Αμέσως έδιωξα αυτό από το μυαλό μου. Μα πως μου είχε έρθει αυτό το πράγμα; Δεν είχα σκεφτεί τον Στέφαν εδώ και καιρό. Μάλιστα πλέον ήξερα ότι δεν ήταν στο Φροστ Βάλλευ και τα είχα αφήσει όλα πίσω.

- Τι σκέφτεσαι;

Η φωνή του Τάιλερ με έφερε στην πραγματικότητα.

- Όλα αυτά που συμβαίνουν δεν θα τα φανταζόμουν ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο.

Ο Τάιλερ έγνεψε και ήρθε κάθισε δίπλα μου στον καναπέ και με πήρε αγκαλιά. Τώρα είμαστε μόνοι μας. Ο Ίαν είχε αποκοιμηθεί στο δωμάτιο του Τάιλερ.

- Εσένα ποιο όνομα λες να σου εμφανιζόταν στα αστέρια;

- Το δικό σου!

Αυτήν την απάντηση περίμενα, αλλά είχα την περιέργεια να ρωτήσω και άλλα.

- Τάιλερ, πριν από εμένα, πριν από όλα αυτά, είχες ζωή. Μου είπες ότι είχες όνειρα, σχέδια. Όμως ποτέ δεν μου μίλησες για κάποια κοπέλα.

Τον ένιωσα να σφίγγεται αλλά δεν άργησε να απαντήσει.

- Δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτό.

- Γιατί;

Άφησε μία ανάσα και δεν μίλησε. Πραγματικά τώρα ήμουν πιο περίεργη από ποτέ. Κατάλαβε όμως ότι ήθελα να μάθω περισσότερα για εκείνον και τη ζωή του πριν.

- Υπήρχε μία κοπέλα.

- Την αγαπούσες;

- Δεν νιώθω άνετα να συζητάω μαζί σου για αυτά τα πράγματα.

- Θέλω να μάθω σε παρακαλώ.

Ο Τάιλερ με γύρισε στα πόδια του για τον κοιτάω. Ήταν σκοτάδι αλλά τα φωτάκια που είχαμε στολίσει το δωμάτιο, έκαναν τα μάτια του τόσο σκοτεινά αλλά ταυτόχρονα τόσο φωτεινά.

- Ναι, ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Ήταν η πρώτη μου αγάπη.

Αν και ένιωσα ζήλια, δεν ήθελα να του το δείξω. Θα μου άρεσε να ήμουν για κάποιον η πρώτη του αγάπη.

Οι Αποχρώσεις των Σκιών | Σκοτεινό Πνεύμα (3ο Βιβλίο)Where stories live. Discover now