16

1.3K 241 62
                                    

Πετάχτηκα από τον ύπνο μου και κοίταξα έξω από το παράθυρο. Είχε ήδη ξημερώσει και τα πάντα έξω ήταν ντυμένα στα λευκά. Αναρωτιόμουν πότε θα τελειώσει όλο αυτό χιόνι. Πλέον είχε καταντήσει πολύ κουραστικό. Ωστόσο ανακάθισα στο κρεβάτι μου και ακόμα ζαλισμένη από τον ύπνο, προσπαθούσα να καταλάβω από που ερχόταν αυτοί οι θόρυβοι, που με είχαν κάνει να πεταχτώ από ένα όμορφο όνειρο που έβλεπα.

Σηκώθηκα με βαριά καρδιά και κατέβηκα τις σκάλες σχεδόν σκουντουφλώντας σε κάθε μου βήμα. Το σαλόνι ήταν άδειο, όμως άκουσα από την κουζίνα ένα ποτήρι να σπάει και αμέσως η φωνή του Ματ άφησε ένα σωρό βρισιές. Πλησίασα το δωμάτιο της κουζίνας και το θέαμα που είχα μπροστά μου με έκανε να αφήσω ένα μεγάλο χαχανητό.

Ο Ματ είχε γεμίσει αλεύρια και το πρόσωπό του ήταν άσπρο. Τα ρούχα του ήταν καλυμμένα από διάφορα πράγματα που δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν. Στεκόταν μπροστά στον φούρνο με μία λίγο στενή για τα μέτρα του ποδιά και κρατούσε στο χέρι του μία μεγάλη κουτάλα, η οποία άφηνε να πέσει στο πάτωμα ένα αηδιαστικό πράγμα.

- Ώχου μη γελάς. Κοίτα πως έγινα. Γαμώτο.

Δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω.

- Προσπαθούσα να φτιάξω ένα κέικ. Μετά συνειδητοποιήσα ότι είχα κάνει λάθος τα υλικά. Έπειτα χάλασα το μίξερ και να τα αποτελέσματα.

Κοίταξα τη κουζίνα γύρω μου η οποία ήταν σε τραγική κατάσταση και προσπάθησα να σταματήσω να γελάω. Όμως δεν μπορούσα. Ο Ματ ο καημένος ήταν απελπισμένος. Τον πλησίασα του έβγαλα την ποδιά, η οποία ήταν γεμάτη με αλεύρι και του πήρα την κουτάλα από το χέρι.

- Άστο σε εμένα και πήγαινε να κάνεις ένα μπάνιο.

- Πω πω συγνώμη. Σε ξύπνησα εε;

Πήρα μία πετσέτα και την έβρεξα με λίγο νερό. Σκούπισα το πρόσωπο του Ματ και συνειδητοποιήσα ότι είχε αλεύρι ακόμα και στα μαλλιά.

- Καλύτερα να πας να κάνεις ένα μπάνιο. Μην ανησυχείς για το κέικ. Θα φτιάξω εγώ ένα.

- Μα Κριστίν χάλασα το μίξερ.

- Δεν πειράζει. Θα βγω αργότερα να αγοράσω ένα και θα πάρω και κέικ.

- Χίλια συγνώμη, σκατά τα έκανα.

Ο καημένος ο Ματ με κοιτούσε με απελπισία στα μάτια. Όμως μου είχε φτιάξει για τα καλά η μέρα, παρόλο την κατάσταση που βρισκόταν η κουζίνα.

Οι Αποχρώσεις των Σκιών | Σκοτεινό Πνεύμα (3ο Βιβλίο)Where stories live. Discover now