Hoofdstuk 4

1.1K 48 3
                                    

"Dus ik heb een nicht." Zegt ze droog en kijkt dat even op met een glimlach. Ik lach even en knik dan.

"Ik heb altijd al een zus of een nicht willen hebben!" Zegt ze enthousiast en komt naar me toegewandeld voor een omhelzing. Ik slaag mijn armen om haar lang, maar fijn figuur en glimlach door de situatie. Even stond ik op het punt om in tranen uit te barsten, maar dat deed ik niet. Er is een lange tijd voorbij gegaan sinds iemand me spontaan een knuffel gaf. Daarom werd ik emotioneel.

"Jullie kunnen het al goed met elkaar vinden!" Zegt Chris als hij terug binnen komt en grinnikt kort. Allison lacht even en laat me weer los.

"Mag Heather blijven?" Vraagt Allison vrij plots en Chris zijn ogen worden langzaamaan groter. Ik slik even en schud mijn hoofd.

"Allison, dat is lief, maar het moet echt niet." Zeg ik met een kleine glimlach en ze richt zich naar me toe.

"Maar je hebt niemand anders." Zegt ze vrij droog en ik voel een steek in mijn linker borst. Dat kwam hard aan...

"We hebben nog een logeerkamer?" Zegt ze meer als een vraag als ze haar vader vragend aankijkt.

"We kunnen haar niet terug laten gaan, dus blijf toch zeker deze nacht." Zegt hij met een vriendelijke lach.

"Maar-"

"Luister nu toch gewoon!" Zegt Allison op een ouderlijke toon en we schieten beiden in de lach.

Misschien is het toch niet zo'n slecht idee..

"Kom dan laat ik je de logeerkamer zien." Zegt ze en ik volg haar gebaar naar de kamer.

We lopen een lange gang in en dan gaan we een kamer binnen. De kamer is mooi ingericht en het bevat mooie meubels. Een kast, bed, bureau, planten en een nachtkasje zijn aanwezig. De kamer is vrij groot voor een logeerkamer, maar het is aangenaam gezellig.

"Het is leuk ingericht." Weet ik na een tijd van stilte uit te brengen.

"Dankje, ik heb mijn inspiratie bij mijn moeder gehaald." Zegt ze met een glimlach.

"Is ze gaan werken dan?" Vraag ik haar voorzichtig en ik zie haar even slikken. Ze schud haar hoofd, en kijkt naar beneden als ze op het bed gaat zitten.

Ik kijk haar even vragend aan. Voor ik verder over haar moeder wou vragen, begon ze er zelf over.

"Ze is overleden." Zegt ze en speelt met haar handen.

"Een natuurlijke dood?" Vraag ik haar vrijwel direct en ik heb er meteen spijt van. "Sorry, dat was erg ongepast." Voeg ik er snel aan toe en ze schud haar hoofd.

"Ten slotte was het jou tante." Zegt ze en kijkt me even aan voor ze weer verder ging. "Ze heeft er zelf voor gekozen, ze was gebeten door een-" en dan stopt ze. Waarschijnlijk had ze dan pas door dat ze over het bovennatuurlijke zou beginnen.

"Een weerwolf?" Vraag ik haar en ze knikt. Daarna kijkt ze me vragend aan. Het lijkt wel of het pas is doorgedrongen dat ik ook wat over weerwolven ken.

"Hoe?-"

"Mijn moeder. Ze heeft me getraind tot jager. Alle kennis die zij wist, gaf ze door. Ze gaf me er soms zelfs lessen over." Zeg ik en lach spontaan als ik aan die tijden terug denk. Ik ga naast Allison zitten en kijk haar glimlachend aan.

"Dus jij kent er veel van? Van het bovennatuurlijke?" Vraagt ze me en ik knik nonchalant.

"We zijn vaak samen op pad geweest en telkens gaf ze me advies, raad en tips. Soms ging het over de soorten weerwolven en soms over het gebruik van mijn boog." Zeg ik al lachend, omdat het leuke herinneringen zijn.

"Jij gebruikt ook pijl en boog?!" Vraagt ze me geschrokken en ik knik voorzichtig, wachtend op haar reactie.

"Ik ook!" Zegt ze enthousiast en ik lach.

Plots hoor ik het geluid van een gsm, maar het is niet de mijne. Allison grijpt naar haar zak van haar jasje en neemt haar gsm.

"Oh, damn. Ik ben vergeten dat ik nog terug moest."

"Terug naar waar?" Vraag ik haar verbaasd als ze de kamer uit loopt. Ik volg haar figuur naar een kamer en ik veronderstel dat het de hare is.

"Naar school." Ze neemt haar jasje en gooit een grijze hoodie naar me.

"Maar je school was toch geëvacueerd?" Vraag ik haar verbaasd en ze lacht kort.

"Het is deels waar, maar ik moet ook terug." Zegt ze en ik begrijp er niets van.

"Pap, ik ga Heather de stad laten zien!" Zegt ze luid genoeg zodat haar vader het zou horen. Ze gaat de deur uit en loopt naar haar wagen.

"Kom je nog?" Vraagt ze me en al lachend loop ik naar de passagiersdeur van de wagen. Ik zet me neer op de stoel en vrijwel direct daarna rijd ze de straten in. Ik doe mijn veiligheidsgordel nog aan en kijk hoe ze de aangegeven snelheid overtreed.

"Waarom zo'n haast?" Vraag ik haar en ze zwijgt als een graf. Geen woord krijg ik te horen

<<<>>>

A/N:
Sorry dat het enorm lang heeft geduurd, maar ik zat even vast. Als iemand ideeën heeft, stuur ze gerust door via pb of hier in comments. Ik hoor graag jullie menig, dus laat maar iets weten ;)

someone_special

Poisoned || Teen wolf ||  #1 ✔️Where stories live. Discover now