Hoofdstuk 9

1K 39 2
                                    

De volgende ochtend vinden we Chris in het gangpad van het appartement. Als hij weer bij bewustzijn was, belde Allison Scott. Ze dacht dat hij dit moest weten. Ondertussen helpten Isaac en ik Chris overeind te komen en naar zijn bureau. Als Allison en Scott arriveerden, probeerde Allison de wonden op Chris zijn gezicht te verzorgen. Het zag er niet goed uit voor hem, want een paar delen van zijn gezicht waren bedekt in bloed.

"Zijn ogen gloeiden." Zei Scott als hij de mannen in het zwart herinnerde. Zij waren Scott aan het aanstaren nadat ze Aiden hadden behekst, of hoe ik het ook moet noemen.

"Alsof het in je ziel keek." Zei Chris als ook hij zich iets herinnerd.

"Zoals ze bij mij hebben gedaan?" Vraagt Isaac en voordat hij een antwoord kreeg, volgde Allison.

"Zoals ze bij iedereen hebben gedaan."

"Niet iedereen, ze kwamen alleen achter de weerwolven." Voegde Scott eraan toe.

"En Lydia." Zei Allison nog. Nog steeds weet ik niet wat Lydia is..

"Eender wie een connectie met het bovennatuurlijke heeft." Zei Chris en hij vertelde een verhaal uit zijn jeugd.

Hij was nog maar 18 als hij zijn eerste opdracht kreeg. Ze hadden zijn vermogen getest om te improviseren in moeilijke situaties. De gemaskerde mannen verschenen in het beeld en waren op zoek naar een man die voor de Yakuza werkte, namelijk de leider, Kumicho. De zwarte figuren hadden de leider vermoord. Ook hij was bovennatuurlijk. Chris en een man, Katashi, die zichzelf silverfinger noemt, overleefden de overval doordat Chris een van de zwarte mannen in zijn masker schoot. Achter het masker war er niets, enkel volledige duisternis.

"Gisteren probeerde ik hem op te sporen." Ging Chris verder.

"Het leek er niet op dat ze gevonden willen worden." Zei ik sarcastisch, maar niemand moest ermee lachen.

"Weet hij wat ze zijn?" Vraagt Scott en Chris haalt zijn schouders op.

"Wat als Katashi je niet meer herinnerd?" Vraagt Isaac geïnteresseerd.

"Hij zal dit herinneren." Zegt Chris als hij het gebroken masker tevoorschijn haald.

...

Terwijl Scott vertrok om naar school te gaan, bleven Isaac, Allison en ik thuis.

"Het echte probleem is, Katashi wilt geen bezoekers. Het einige wat we kunnen doen is een goede antieke wapenruil of verkoop." Zegt hij als hij zijn antiek wapen uit de kast haald van 1645.

"Je gaat niet alleen."

"Als zij gaat, ga ik." Zegt Isaac meteen als reactie op Allison.

"Ik blijf niet alleen hier, dus reken mij erbij!" Zeg ik enthousiast, maar iedereen blijft serieus, te serieus.

Na een tijd besluit Chris ons toch mee te nemen. Hulp is toch altijd welkom?

Ik liep snel naar de kamer en maakte me gereed. Isaac is degene die in actie gaat, ookal is hij er nog niet klaar voor. Ik nam een zak en liep naar buiten. Ik steek de straat over en open mijn moeder haar jeep. In de achterbak ligt een koffer met wapens en mijn pijl een boog. Ik keek rondom me heen zodat ik er zeker van was dat niemand me zag. Ik wil niet de gevangenis in belanden. Ik nam twee geweren van mijn moeder, een kleine en een iets grotere die ook eveneens langer is. Ook legde ik mijn koker met pijlen in de zak en mijn boog ook natuurlijk.

"Klaar?" Vraag ik als ik Chris, Allison en Isaac tegen kom in de woonkamer.

"Jij ziet er goed voorbereid uit!" Zegt Isaac en ik lach knikkend.

...

Isaac was er niet klaar voor en Allison probeerde hem steeds aan te moedigen en op een moment dat Chris er niet is, drukt ze haar lippen op die van Isaac. Ik draai me rustig om en volg Chris naar binnen.

"Als Allison arriveert, gaan jullie alle mogelijke camera's stuk slaan. Jullie gaan naar de west vleugel en ik ga de andere kant op. Nadien ontmoeten we elkaar weer bij de certrale zaal." Zegt hij en loopt er vandoor.

Ik draai me om en loop de andere richting uit. Allison zal me wel vinden..

Wanneer ik alle camera's op mijn pad heb uitgeschakeld en wanneer ik Allison terug heb gevonden, komen we met z'n tweeën terug terecht bij de centrale zaal en daar staat Chris al gereed om in actie te schieten. Hij opent de deur als hij ons zien en houd zijn geweer gereed. Ook ik neem mijn geweer tevoorschijn en geef het snel aan Allison. Ik neem mijn boog en houd een pijl stevig tegen het touw. Ik houd het goed in mijn zicht zodat ik direct kan reageren, wanneer het nodig is.

Chris wordt gevolgd door Allison en ik blijf nog een poosje achterop zodat ik een goed zicht heb op de volledige situatie.

<<<>>>

A/N:
Ik weet dat het langer heeft geduurd dan dat ik eigenlijk gehoopt had, maar ik doe mijn best en probeer om elke woensdag te uploaden, maar vorige week is me dat niet gelukt. Nu kreeg ik ineens de inspiratie die ik nodig had.
Bedankt voor jullie steun en julie gedult, want dat is erg noodzakelijk als je een boek van me leest 😉

someone_special

Poisoned || Teen wolf ||  #1 ✔️Where stories live. Discover now