NEREYE GİDİYOR BU ÜLKE?

283 31 5
                                    

Nerden, nasıl başlayacağımı bilmiyorum arkadaşlar. Ama biliyorum ki bir yerlerden başlamak lazım.

Ankara,İstanbul.. Bu şehirler son bir kaç günde kana bulandı.Gencecik,daha ömürlerinin yarısına bile gelmemiş,masum insanlar öldü. Belki tanıdığımız,belki tanımadığımız insanların ölümlerine şahit olduk,susmaya devam edersek dahası geleceğini bilmemize rağmen sustuk. 

Artık ülkemiz öyle bir halde ki; ölü sayısının az olmasına sevinir hale geldik.Kim bilir,belki de bir sonraki patlamada ölecek olan kişi bizizdir,ya da daha kötüsü, en sevdiğimiz kişidir. 

Biz sanıyoruz ki,hep tanımadığımız insanlar ölecek. Biz sanıyoruz ki, susarsak bitecek bu canilik. Ama öyle olmuyor arkadaşlar, susmamızla beslenen cinayetlerin devamı geliyor.Her geçen gün ülke biraz daha kızıla bürünüyor. 

Bir kız olarak söylüyorum ki; Türkiye'de kız olmak zor,çok zor. Tenha yerlerde gezmeye korkuyorum ben mesela. Arkamda yürüyen bir erkek gördüğüm zaman adımlarımı hızlandırıyorum,tanıdığım kişilerle bile mesafe koyuyorum arama. 

Kalabalık yerlerden de korkuyorum artık,  eskiden güle oynaya gittiğim yerlere artık gitmeye korkuyorum.

Ölüm var arkadaşlar. Sevdiklerinizin yüzüne çok iyi bakın,sıkı sıkı sarılın. Küstüğünüz birileriyle barışın,yapmak istediklerinizi ertelemeyin. 

Saldırılarda ölen herkese, Allah rahmet eylesin ve ölenlerin yakınlarına dayanma gücü versin. Ben bile tanımadığım insanların ölümüne bu kadar üzülürken,o insanları tanıyanların ne durumda olduğunu çözemiyorum. Allah hepimize güç versin arkadaşlar.

Son olarak şunu söylemek istiyorum;

Allah,ülkeyi kana bulayan, insanları öldüren, ölen sayısının az olduğuna sevinmemizi sağlayan ve bu olaylara sessiz kalan herkesin belasını versin.

Sorgu  -Tamamlandı-Donde viven las historias. Descúbrelo ahora