15 - politie

1K 27 0
                                    

P.o.v Emma

Ik ga het doen. Ja. Ik ga het gewoon doen.
Ik toets het 1-1-2 nummer in van de alarmcentrale. De telefoon gaat over. Mijn hart begint te bonken, mijn handen zweten.
"Hallo, kan ik u helpen?"
"Hallo. Ik euh, ben gedwongen tot de prostitutie en ik ben nu in het ziekenhuis want Josh heeft een mes in mijn buik gestoken."
Mijn stem die ik zo normaal mogelijk probeerde te houden word een hees geluid.
"Rustig meisje, blijf kalm. Weet je waar je bent?"
"In een ziekenhuis. Geen idee welke stad."
"Oke, geen zorgen, blijf kalm en wacht even. Ik kan het nummer waar je mee belt traceren zodat ik weet welk ziekenhuis."
"Oke mevrouw."
"Het Sander ziekenhuis, daar ben je. Ik stuur politie naar je toe."
"M-maar d-dan v-v-vermoord h-hij me a-als hij erachter k-komt!'
"Doet hij niet. Het is undercover politie. Weet je in welke kamer je ligt?"
"Euhm, 743."
"Oke dan stuur ik de agenten daar heen. Blijf rustig alles komt goed."
"Oke."
"Hoe heet je trouwens? Voor het geval ze de verkeerde persoon hebben?"
"Emma."
"Oke Emma. Sterkte. Alles komt goed."
Ik hang op. Oke, de politie komt. Ik ben veilig. Josh word gepakt. Zijn vriendjes worden gepakt. Ze gaan de cel in. En ik kan mijn normale leven weer lijden. Ergens toch wel cliché. Of kan het nog mis gaan? Nee toch? Mijn god, Ik moet NU iets gaan doen want ik flip zo nog van de zenuwen. Ik pak een kladblok en een pen die ik ergens vind en begin te tekenen. Uiteindelijk word het een draak. Ken je het sprookje van Joris en de draak? Daar simbolyseer ik het mee. Josh is de grote machtige draak. En ik, ik ben Joris. Ik maak de draak kapot zodat iedereen veilig is van de draak. Alle meisjes daar worden kapotgemaskt doordat een verschrikkelijke man die hun aandacht geeft, aandacht die meisjes leuk vinden. Een man die aan meisjes zit. Ze dwingt tot een prostituee. Maar geen enkel meisje, wil dat. Een meisje verdient eerlijke aandacht. Aandacht om niet bang te worden. Waarschijnlijk kunnen al die meisjes, waar ik nu ook onderdeel van ben, nooit meer echt in echte liefde geloven zonder angst. Angst om weer in dit tafereel te komen. Angst om weer gedwongen te worden tot prostituee. Niemand verdiend dat.

Gedwongen #VAKANTIEBOEKWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu