20 - safehouse

839 17 4
                                    

P.o.v Emma

Na een saaie lange autorit, komt de auto tot stand bij een groot gebouw. Het gebouw ziet er van buiten oud uit.. Zou het er van binnen ook zo uitzien? Dan wil ik nog liever op straat leven maarja eerst is zien.
Ik open mijn portier en stap de auto uit. Mijn benen zijn op van het lopen.
"Nou, dit is het safehouse. Rustig maar , binnen ziet het er anders uit."
Gelukkig maar.
Ik volg Luna naar de hoofdingang. Daar stopt ze en steekt één van haar vele sleutels in het sleutelgat. Je hoort een klik en de deur gaat open. Luna loopt naar binnen en ik volg.
We lopen een gang door.
"Waarom is het hier zo stil?"
"Ondat dit het begin van het gebouw is. Dit is de begaande grond, hier komt alleen beveiliging. Boven, op de eerste verdieping zit de meldkamer voor als er en nieuw meisje bijvoorbeeld zoals jou, hiernaartoe word gebracht."
Ik knik.
"Maar waar zijn alle andere meisjes dan?"
"We proberen het zo veilig mogelijk te houden voor jullie dus iedereen zit ondergronds."
"Ondergronds!?"
"Ja, daar ziet het er gezellig en leuk uit, je zult het zo wel zien. Ik leid je eerst naar beneden en stel je voor aan iedereen, daarna laat ik je je kamer zien en leg ik nog wat dingen uit."
Ik knik. We lopen een trap af. Daar klopt Luna 3 keer op de deur.
"Dames?"
De deur word door een blond meisje met krullend haar opengedaan. Ze kijkt vrolijk maar als je goed en diep in haar ogen kijkt zie je hoeveel verdriet en pijn ze heeft. Haar blik glijd meteen naar mij.
"Ben jij nieuw?"
Ik knik verlegen. Luna legt haar hand op mijn onderrug en duwd me zachtjes naar binnen.
Het meisje met het blonde haar trekt een sprintje naar het midden van de zaal waar we ons in bevinden.
"Iedereen verzamelen!"
Roept ze. Uit allerlij deuren komen meisjes. Sommige zien er vrolijk uit, maar andere zien er verdrietig of bang uit. Ik kan dat prima begrijpen.
"Kom ik stel je voor."
Fluisterd Luna tegen me. We lopen richting het blonde meisje en stoppen daar.
"Goeie morgen meisjes. Ik wil jullie voorstellen aan een nieuwe bewoonster, Emma. Zij heeft hetzelfde als velen van jullie meegemaakt. Wees alsjeblieft aardig tegen haar." iedereen kijkt naar me. Ik voel me ongemakkelijk en bijt op de binnenkant van mijn wang.
"Ga maar weer verder waar jullie mee bezig waren en zeg trouwens nog even hallo tegen Emma."
Sommige zwaaien naar mij en sommigen zeggen hallo of hoi. Ik glimlach klein en zeg verlegen hoi terug.
"Kom ik laat je kamer zien."
Luna loopt naar een grote zwarte deur, die opent ze en loopt naar binnen. Ik volg haar en stap de ruimte binnen. Ik bekijk de ruimte. Je ziet verschillende deuren.
"Ieder heeft hier zijn eigen kamer. Alle kamers zijn anders ingericht. Aan de buitenkant lijkt alles hetzelfde maar aan de binnekant is alles anders."
We lopen naar een kamer met nummer
545. Luna opent de deur en houdt hem voor me open. Ga maar eerst. Ik loop de kamer binnen. Alles is leeg en wit
"Zoals je ziet is alles leeg en wit, dit is zo omdat wij natuurlijk niet weten wat jij qua inrichting leuk vind. Je mag alles zelf inrichten. Maakt niet uit wat de prijsklasse is, als jij je er aar veilig voelt. Daar gast het bij ons om. Of je kamer nou helemaal zwart is of heel erg kleurig, jij mag het allemaal zelf uitkiezen. Ik help je, dus je hoeft alles niet alleen te doen. Aangezien je hier nu verblijft en dit je kamer blijft, overhandig ik je deze sleutel van je kamer. Raak hem niet kwijt alsjeblieft." Luna reikt me mijn kamersleutel aan. Ik pak hem. Er staat '545' op. Beter, kan ik het nummer ook niet vergeten.
"Ik denk dat je best moe bent of niet?"
Ik knik.
"Omdat je nu dus nog niks in je kamer hebt. Is het een beetje moeilijk om nu te gaan slapen of om je te douchen. Dus tijdelijk kom je in een kamer bij iemand anders terecht."
Ze staat op stapt mijn kamer uit. Ik sta ook op, loop ook de kamer uit en doe hem op slot. De sleutel stop ik in mijn broekzak.
"Ik zal even iemand voor je roepen waar je tijdelijk bij kan verblijven."
"Roos van Lanen?"
Er klinkt een deur die opengaat en het bekende meisje met blond haar loopt naar Luna toe.
"Ja?"
"Zou Emma misschien tijdelijk bij jou kunnen verblijven? Haar kamer moet nog worden ingericht."
"Ja natuurlijk!"
Roos draaid zich naar mij en wenkt me.
"Kom maar mee."
We houden halt bij kamer 550.
"Ik zit 5 kamers terug."
"Owh lol."
Ze opent haar kamerdeur en laat me binnen.
Ze heeft echt een mooie kamer! Alle muren zijn wit, gedecoreerd met echte rode , roze roosjes en klimop. Voor de rest een 2persoons bed, een deur die leid naar een badkamer en een deur die leid naar een kledingkast.
"Neem een lekkere douche als je wil, ik wacht hier wel."
Ik knik dankbaar en maak mijn weg naar de badkamer. Een douche kan ik wel gebruiken. Ik kleed me uit en leg mijn kleding netjes klaar zodat ik het straks weer aan kan doen. Ik stap onder de douche en laat de warme stralen mijn koude huid verwarmen. Genietend sluit in mijn ogen.

Dit is het langste hoofdstuk die ooit heb geschreven phoe! Dit was een extratje omdat we de fucking 4K hebben bereikt omfg! Dankjullie wel!!! Dit had ik gewoon nooit verwacht! Heel heel erg bedankt guys <3

Ik zit er trouwens over na te denken dit boek uit te geven als het af is en alle fouten eruit zijn. Zal ik dat doe n? Laat t ff weten in de ccomments!

Gedwongen #VAKANTIEBOEKWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu