κεφάλαιο 6

1.7K 97 8
                                    

Μετά από 2 κουραστικές, για εμένα τουλάχιστον ώρες, φτάσαμε επιτέλους. Ήταν ένα παιδί από πίσω μου.. Κοντά στα 10.. Και το μόνο που έκανε σε όλη την πτήση είναι να κλωτσάει το κάθισμα μου. Ήθελα να το χτυπήσω αλλά είμαι ανώτερος άνθρωπος και δεν θα πέσω στο επίπεδο του.. Απλά αν ήταν στο χέρι μου θα το είχα πετάξει από το αεροπλάνο.. Όχι πλάκα κάνω.. Νομίζω.. Τέλος πάντων μόλις φτάνουμε παίρνουμε τις βαλίτσες μας και παμε να βγούμε από το αεροδρόμιο όταν βλέπω μπροστά μου τον Σάββα..
"βρε καλώς τα τα κορίτσια.. " μας χαιρετάει..
"λοιπόν Σάββα από εδώ η Κατερίνα η κολλητή μου.. Κατερίνα από εδώ ο Σάββας.. Φίλος του Κώστα.. Και Σάββα συγνώμη που σε έβαλε ο άλλος να κουβαληθεις μέχρι εδώ να μας πάρεις και να μας πας μετά στα ΚΤΕΛ.. " άρχισα να απολογούμαι. Στα αλήθεια ένοιωσα άσχημα.. Δεν τον ήξερα καθόλου καλά και τον έβαλε ο άλλος να κάνει τέτοιο πράγμα.. Βασικά δεν ήξερα κανέναν από τους δύο.. Και τον άλλον τον εμπιστεύτηκα αμεσως μόνο και μόνο επειδή είναι ποδοσφαιριστής.. Ναι πολύ ωραία λογική Αλεξία μπράβο..
"έλα μην αγχώνεσαι όλα καλά.. Εξάλλου του χρωστούσα χάρη.. Έλα δώστε μου τις βαλιτσες" μας είπε.. Εγώ αρνήθηκα γιατί μπορούσα να το κάνω και μόνη μου.. Δεν είμαι κουλή αλλά ξέρω ότι το έκανε από ευγένεια.. Η Κατερίνα μην χάσει.. Κατευθείαν.. Αυτοί προχωρούσαν μπροστά και εγώ από πίσω τους ακολουθούσα.. Έβγαλα το κινητό μου και έστειλα μήνυμα στον κωστα
Δεν ήταν ανάγκη να βάλεις το παιδί να κουβαληθεί.. Και πάλι σε ευχαριστώ για αυτό.. Τώρα θα σου χρωστάω εγώ χάρη..
Πήγα να βάλω το κινητό στην τσάντα μου όταν έχω ειδοποίηση και βλέπω ότι είναι μήνυμά από τον Κώστα.. Μα καλά τι φάση αυτός ο άνθρωπος από πάνω του κάθεται συνέχεια;;
Δεν κάνει τίποτα.. Ήθελα να κάνω κάτι καλό και για εσένα.. Ώστε τώρα μου χρωστάς εσύ χάρη εε;; κάτι θα σκεφτώ..
"οχχ γιατί με τρομάζει εμένα αυτό;; τι σκέφτηκες πάλι;; " του έστειλα και 5 λεπτά έρχεται απαντηση
Θα δεις.. Καλό ταξίδι και να προσεχεις..
Κάτσαμε στο αμάξι.. Εγώ πίσω και ο Σάββας με την Κατερίνα μπροστά.. Όλη την ώρα πιτσι πιτσι αυτοί οι δύο.. Εδώ υπάρχει ένα έρωτας μεγάλος.. Ναι όπως ο δικός σου με τον Κώστα...
Αλήθεια 40 λεπτά που ήταν η διαδρομή αεροδρόμιο ΚΤΕΛ μιλούσαν συνέχεια.. Ένοιωθα σαν το τρίτο άτομο σε ραντεβού. Μόλις έκανα να πω κάτι με διεκοπταν συνέχεια όποτε άφησα τα πιτσουνάκια στην ησυχία τους. Φτάσαμε στα ΚΤΕΛ και πήραμε τα εισιτήρια.. Πήγαμε και περιμέναμε να έρθει το λεωφορείο.. Μετά από 10 λεπτά ήρθε και βάλαμε τις βαλίτσες πάνω και πήγα να αποχαιρετήσω τον Σάββα
"λοιπόν Σάββα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ.. Όταν γυρίσω θα σε βγάλω για καφέ.. Υπόσχομαι.. " του λέω και γελάει..
"έγινε βρε Αλεξία.. Ορίστε και το τηλέφωνο μου.. Για τον καφέ που κανονίσαμε.. "
"ναι καλά... Μπορεί να μην σε ξέρω καθόλου καλά αλλά ξέρω ένα πράγμα.. Το νούμερο δεν μου το έδωσες για τον καφέ αλλά για να τον δώσω στην Κατερίνα εε; " τον ρώτησα και είδα που άρχισε να γίνεται νευρικός.. Ότι θα έβλεπα τον συγκεκριμένο άνθρωπο να γίνεται νευρικός δεν το περίμενα..
"εεε καλά και για τα δύο.. " παραδέχτηκε μετά από λίγο.. Πήγα τον αγκάλιασα και του λέω..
"μην ανησυχείς για τίποτα.. Αν μου κάνει την δύσκολη η Κατερίνα θα την στρώσω εγώ... " μόλις το άκουσε άρχισε να γελάει..
"και αν ο Κώστας κάνει το δύσκολο σε εσένα θα τον πλακώσω εγώ στις φάπες.. " μου λέει και άρχισα να γελάω..
Μιλήσαμε λίγο ακόμα και ανεβήκαμε πάνω στο λεωφορείο... Μιας και ήταν 10 το βράδυ σχεδόν όλοι ξεραθηκαμε στον ύπνο στη διάρκεια της διαδρομής. Κατά της δωδεκαμιση το βράδυ επιτέλους φτάνουμε..
"εεε Κατερίνα... Ξύπνα.. "
"μμμμ... Λίγο ακομα" λέει ψιθυριστά.. Γρρρ η κοπέλα αυτή το θέμα ύπνος το παίρνει πολύ σοβαρά τελικά..
"ο Σάββας... " της λέω προσπαθώντας να την ξυπνήσω και πετάγεται πάνω..
"τι; που; πως;" μόλις κατάλαβε ότι ήταν ψέμα λοιπόν ας πούμε ότι θα με είχε σφάξει εκείνη την στιγμη αν δεν της είχα υποσχεθεί ότι θα της έδινα τι τηλέφωνο του σαββα.. Πάω να κατέβω από το λεωφορείο και βλέπω μπροστά μου τον μπαμπά μου.. Μου ελειψεε..
"μπαμπάκα μου" φωνάζω και τρέχω να τον αγκαλιάσω..
"αγάπη μου... " μου λέει και με αγκαλιάζει.. Πήγαμε να πάρουμε βασικά να πάρει τη βαλίτσα και πήγαμε σπίτι.. Αποχαιρετηστηκαμε με την Κατερίνα και η καθεμιά τράβηξε σπιτάκι της... Είμαστε και κουρασμένες..
"Κάτι άκουσα από τον Σάββα για καφέ.. Χωρίς εμένα κανονίζετε;;" μήνυμα από τον Κώστα.. Καλά τόσο αργά;;
"ναι κανόνισα καφέ μαζί του για να του ξεπληρώσω την χάρη που μου έκανε.. Η μάλλον που σου έκανε.. Δεν ήταν και λίγο αυτό που έκανε.. Να κουβαληθεί βραδιάτικα και να με πάρει από το αεροδρόμιο και μετά να με πάει στο ΚΤΕΛ.. Και κανονίζουμε χωρίς εσένα γιατί εσύ δεν είσαι εδώ.. Και για να έχουμε καλό ερώτημα.. Εσύ πως και τέτοια ώρα είσαι ακόμα ξύπνιος;; " δεν κατάλαβα τώρα.. Δηλαδή μόλις μου έκανε σκηνή ο Κώστας;; από το τίποτα;;
"με ποιον μιλάς τέτοια ώρα;" με ρωτάει ο μπαμπάς μου
"με τον Κώστα" του απαντάω.. Ναι παιδιά τόσο άνετα..
"ποιος είναι ο Κώστας;; πρέπει να του μιλήσω; " με ρωτάει.. Νομιζει ότι πρέπει να κάνει μαζί του ΤΗΝ συζήτηση.. Την συζήτηση πατερα-γαμπρου..
"όχι μπαμπά μου δεν χρειάζεται.. Είναι ο σταφυλιδης.. " του λέω και γυρνάει να με κοιτάξει λες και έβγαλα ξαφνικά δεύτερο κεφάλι..
"ο ποδοσφαιριστής;; " με ρωτάει..
"ναι.. Αλλά πρόσεχε στον δρόμο.. "
"όχι σοβαρά τώρα.. Μιλάς με τον σταφυλιδη τον ποδοσφαιριστή;; " με ξαναρωτησε..
"ναι μπαμπα με ξαναρωτησες και εγώ σου ξαναλέω ναι.. Είναι ο σταφυλιδης ο ποδοσφαιριστής.. Ο γαμπρός σου"
Είναι κάτι που έμεινε ανάμεσα σε εμένα και στους γονείς μου.. Είμαι και ήμουν κολλημένη με τον σταφυλιδη και καθε φορά που τον έβλεπα να παίζει ήμουν σε φάση "αααα παίζει το παιδί μου.." και αυτό το "το παιδί μου" εμεινε και μετά έγινε ο "γαμπρός μου"
"ναι έχεις δίκιο.. Απλά θέλω να βγούμε μαζί για καφέ και μου φαίνεται περίεργο που θα βγεις με τον Σάββα πριν πας μαζί μου για καφέ.. Εμμμ τώρα ετοιμάζομαι να πάω για ύπνο.. Ήθελα πρώτα να βεβαιωθω ότι έφτασες καλά σπίτι.. " μου στελνει
"έφτασα όλα καλά.. Μην ανησυχείς.. Όλα στην ώρα τους.. Θα βγούμε και μαζί για καφέ.. Τον κρατάω τον λόγο μου εγώ κύριε σταφυλιδη.. Αντε για ύπνο τώρα γιατί έχω την εντύπωση ότι αύριο έχεις αγωνα"
Έπρεπε να πάει για ύπνο και να ξεκουραστεί γιατί θα ένοιωθα χάλια αν δεν έπαιζε καλά την επόμενη..
"εντάξει.. Καληνύχτα.. 😘"
Τι στο.. ;

Τυχαία.. Τα Πιο ΩραίαWhere stories live. Discover now