4. Bölüm

1K 80 39
                                    

18 Temmuz
Mount Justice
11.58

Amelie ana odaya girdiğinde ortamdaki soğukluğu bir saniye sürmeden hissetti.

"Yine ne oldu burada?" İki oğlan, sinirli sinirli birbirlerine bakıyorlardı.

"Eliot ve Damian tartıştı. Ama bu çok sessiz bir tartışma oldu. Bir ilk." diye rapor verdi Lian.

Amelie iç çekip geçen günlerde çok kez anlattığı takım ruhuyla ilgili konuşmasını yapmaya hazırlanıyordu ki panel ses çıkararak açıldı ve Nightwing'in yüzü gözüktü.

"Takım, sizin için bir görevim var."

Yaşanan tartışma çoktan unutulmuştu.

"Seni dinliyoruz."

"Live Company'yi bilmeyeniniz yok diye tahmin ediyorum."

Amelie kollarını kavuşturdu.

"Ben bilmiyorum."

Dick ekranın yanına baktı ve konuştu.

"Yasal bir biçimde, devlete ordu için patlayıcı madde pazarlayan bir şirket. Yani ne kadar yasal bilemiyoruz..."

"Tamam, tamam, görev ne?" diye sordu Damian ve Eliot aynı anda. Sonra birbirlerine düşmanca bakışlar attılar.

"Bu şirkete ait bir kamyon tespit edildi. İçinde bir nükleer patlayıcı var ve güvenilir bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre patlayıcı devlet için değil. Kötü ellere geçebileceğinden şüpheleniyoruz. Sizin göreviniz bu patlayıcı yüklü kamyonu durdurmak."

Lian parmaklarını kütletip sırıttı.

"İşte gerçek bir görev."

Eliot küçümseyen bir bakış attı ve "Sen buna görev mi diyorsun? Babacığın seni pamuklu yatağından çıkarmamış demek ki hiç." diye mırıldandı.

Dick "Speire, bu ilk göreviniz. Dünya'yı kurtarmanızı isteyecek değilim." dedi sertçe. Bu ona özgü itiraz istemiyorum deme ses tonuydu.

Eliot, oyuncağı elinden alınan bir çocuk gibi kollarını kavuşturup başka tarafa bakmaya başladığında Amelie de "Nightwing, sadece meraktan soruyorum. Çoğumuz bundan önce daha da tehlikeli görevlere gittik. Neden bir kamyonu durdurma görevine gideceğiz?" diye sordu, cevabı Lian ve Damian da merak ediyordu

"Küçük görevler sizin bir arada ne kadar iyi çalışacağınızı gösterecek. Speire ve Robin'in olağanüstü arkadaşlığını bir de sahada görmeliyiz. Hem siz benim Young Justice'deki ilk görevimi duymadınız sanırım."

Artemis, Dick'in lafını böldü ve "İlk görevleri yangın söndürmeydi. Bunun bizimkinden bin kat daha kötü olduğuna hepimiz hemfikiriz sanırım." Eliot surat asmaya devam etse de diğerleri başlarını salladılar.

Dick, gülüşünü bastırmaya çalışıyor gibi duruyordu. Lian "Niye gülmemeye çalışıyorsun?" diye sorduğundaysa "O dandik görevde Superboy'u bulmuştuk, ondan." dedi ve görüntüsü kayboldu.

Eliot, zaten Dick'in gitmesini bekliyor gibiydi. Ses tonunu taklit ederek homurdandı. "Bir arada ne kadar iyi çalıştığımızı görecekmiş."

Amelie artık susması gerektiğini belirten bir bakış attı.

18 Temmuz 2026
Mount Justice
13.08

Eliot hava almak için birlik binasının dışına çıkmıştı. Etrafa bakarak yürürken üstüne gelen motorla afalladı ve hızlıca motoru durdurmak için bir büyü yapmaya başladı.

Young Justice 1: Time Upside DownWhere stories live. Discover now