6. Bölüm

697 68 25
                                    

18 Temmuz 2026
Mount Justice
23.04

Dick, Artemis, Zatanna ve Roy şaşkınlıkla Bart'a bakmayı sürdürüyorlardı.

Yaklaşık 5 dakika önce Bart, Live Corps'a gitmeye çalışmış ama klasik bir Eliot büyüsü olan bariyere çarpıp bayılmıştı. Bu sürede Dick en yakın arkadaşlarına haber verip dağa gelmişti.

"Bakın, o adamlar çok kötü şeyler peşinde. O kızı-o kızı orada bırakamayız! Wally nerede?" dedi Artemis'e bakarak.

Genç ekibin olduğu kadar diğerlerinin de kafası karışmıştı. Artemis, "Bart, Wally-o öldü biliyorsun değil mi?" dedi tane tane. Bart bir anda şok olmuş gibi kalakaldı. Wally çoktan Birlik'e girmiş olmalıydı Zaman çizelgesinde bir bozukluk vardı.

"Ben hangi yıldayım?" diye sordu korkarak.

Damian saatine bakarak, "18 Temmuz 2026, saat 23:07. Vee, sanırım küçük bir sorun var." Dedi. Bart'ın gözleri kocaman açılmıştı.

"Benim 2017 yılına gelmiş olmam gerekiyordu."

Dick biraz uzaklaştı ve odadaki monitöre doğru gitti. "2017'den beri mi buradasın yoksa zaman makinen bir hata mı yaptı? Daha önemli bir sorunumuz var. Neden geri döndün Bart?" dedi arkasına dönüp kaşlarını çatarak.

Bart, "Çünkü gelecek çok dandik." dediğinde Eliot, "Ben demiştim." diye mırıldandı.

Roy, "Diğer koşucu, o insan mı klon mu. Ayrıca onu nereden biliyorsun. Onu gördün mü?" diye sordu. İki tane Roy olması bu klon fikrinin akla gelmesine neden oluyordu.

Bart telaşla "Benbilmiyorum birkızvardı Wally'eyaptıklarıdeneyiyaptılar." Dick sırıttı. "Siz koşucuların bunu yapmasından nefret ediyorum." dedi. "Biraz yavaş konuş da herkes anlasın."

Bart derin bir nefes alıp yeniden konuştu.

"Bu şirket bir çeşit deney tasarlamış. Wally'e sosyal açıdan benzeyen belli yaştaki gençleri toplayıp onlara kimyasal döküp elektrik çarptırıyorlar. Çoğu ölmüş, bazıları başarısız deney. Ama bir kızdan başarılı diye bahsediyorlardı. Onu kurtarmamız gerek Artemis!"

Artemis hemen harekete geçmelerini düşünse de Dick "Ekibin halini görüyorsun Bart. Bu mümkün değil." dedi.

"Ben kendim de giderim. O manyaklar kıza kimyasal döküp elektrik çarptırdı. Kim bilir daha neler yapacaklar? Buna izin veremezsiniz!" dedi ısrarla.

Dick ekibin geri kalanına baktığında duvara yaslanıp başını Damian'ın omzuna yaslayıp uyumuş olan Lian'ı gördü. Damian da uyumak üzereydi. Eliot koltuğa tünemiş yorgun gözlerle abur cubur yiyordu, Amelie ise ekip lideri olduğundan ne kadar yorgun olursa olsun diğerlerine hissettirmemek için dimdik ayakta duruyordu.

"Bart, birkaç gün beklemelisin." dedi Dick.

"Dick, o kızın fazla zamanı olmayabilir. Hızlanması için zorlayacaklardır onu. Ben ve Barry'nin yanında Wally'nin ne kadar yavaş kaldığını hatırla."

Artemis gülümseyerek araya girdi. "Bir koşucuyu kaybetmiş olabiliriz ama diğerini kurtarma şansımız var. Ne dersin Dick? Yeniden eski günlere var mısın?" diye sordu ve koluna girdi.

"Pekala Bart. Sana yardım edeceğiz. Roy, sen ne diyorsun?" diye sordu kızını kucağına alıp odasına götürmekte olan okçuya bakıp.

"Eh, çerez olacak bu." diye cevap verdi Roy.

19 Temmuz 2026
Mount Justice
05.02

Bart'ı bir gram uyku tutmamıştı.

Young Justice 1: Time Upside DownOnde as histórias ganham vida. Descobre agora