7. Bölüm

711 58 77
                                    

19 Temmuz 2026
Mount Justice
12.38

Eliot, esneyerek seslerin geldiği salona girdi. Herkes oradaydı, Bart telaşla bir oraya bir buraya koşup duruyordu, Damian, Lian ve Amelie'yse Roy'un anlattığı bir şeyi dinliyorlardı.

Özellikle ses çıkararak yanlarına gitti ve Damian, Eliot'a dönüp "Günaydın uyuyan güzel." diye fısıldadı. Eliot da öne doğru eğilip "Teşekkür ederim prensesim." diye cevapladı çocuğu. Neyseki herkes olayın ciddiyetindeydi, kimse Eliot ve Damian'ı umursamamıştı.

Roy, yeni gelen Eliot'a hitaben bir kez daha özetledi buldukları şeyi. "Live Corps çok geniş bir yer, kızı kurtarmaya çalışırken benim için yeteri kadar zaman yarattınız. İşte fotoğraflara bakın." dedi ve büyük ekrana fotoğrafları yansıttı.

Eliot, Bart'a el salladı ve "Acıktım ben oğlum, bir şeyler hazırlasana?" diye fısıldadı. Yaptığı küçük bir büyüyle Bart bunu rahatlıkla duymuştu.

Roy'un fotoğraflarına baktıkları sırada Eliot elinde beliren karışık tosta baktı ve sırıttı.

"Şef Allen'dan sevgilerle." dediği duyuldu.

Roy anlatmayı sürdürüyordu.

"Gördüğünüz gibi bu yapılar çeşitli deneylere ait. Bu belleğe de indirebildiğim kadarıyla farklı denekler hakkında tutulan notlar var. En iyi ihtimalle Flash deneyi için 30 kişi kullanılmış."

Artemis şaşkınlıkla bakarken Roy'un sözünü tamamladı. "Ve tek başarılı olan bu kız olmuş."

Amelie'nin sinirle ayağını yere vurduğu duyuldu geniş odada. "Bu bildiğin cinayet! Nasıl bir canilik- nasıl yaparlar!"

Dick, başını iki yana salladı. "İçimde bununla ilgili kötü bir his var."

Bart, "Barry'e haber vermeliyiz. Justice League bununla başa çıkabilir." dediğinde diğerleri aynı Wally hakkında konuştuklarında baktıkları gibi baktılar.

"Yok canım, o da mı öldü? Şaka yapıyor olmalısınız?" Bütün yüzler ciddiydi.

"Yani tek koşucu ben miyim?" Lian kafasını salladı.

Bart, 2017 yılında geldiğinde Barry'nin yaşıyor olması gerekiyordu. Hatta bu yılda bile yaşıyor olmalıydı.

"Bu zaman çizelgesinin içine eden gerizekalı kim bilmiyorum, ama onların ölmemesi gerekiyordu!" Onların, sözcüğünü başta anlamasalar da sonradan Wally'den bahsettiğini fark ettiler.

Artemis, Bart'ın yanına gelip omzunu sıvazladı ve "Bart, baş başa bir konuşma yapmaya ne dersin?" dedi yumuşak bir sesle.

Eliot, "Haydi ama niye kimse benimle baş başa konuşmuyor?" diye mırıldandığında Damian "O kadar istiyorsan neden olmasın, ikimiz için bir oda ayarlayabilirim." dedi.

"Bart, bir şeyler yolunda değilmiş gibi konuşuyorsun. Sorun ne?" diye sordu Artemis.

"Yolunda değil çünkü. Tanrım! Wally geri dönmüş olmalıydı. Barry de hiç ölmemeliydi."

"Wally geri dönmeliydi..." Artemis'in gözleri çoktan dolmuştu bile. Wally'yi geri getirmek için her şeyi yapardı ve Bart, yani Impulse çıkıp 'Wally geri dönmeliydi' diyordu. Bu hiç ölmediği, sadece bir yere gittiği anlamına mı geliyordu?

"Bak... Bana 2016'dan 2026'ya kadar ne olduğunu özetler misin?" dedi Bart.

"Pekala... 2016'da senin de bildiğin üzere Wally öldü."

"Ölmedi!" diye itiraz etti çocuk. Artemis iç çekti.

"Peki. 2022'ye kadar çok önemli bir olay yaşanmadı. 2022'deyse Barry öldü. Güneşe yerleştirilen manyetik bir silahı etkisiz hale getirmek için Green Lantern'ın yardımıyla güneşe koştu. Ağır bir kayıp vermiş olduk..."

Young Justice 1: Time Upside DownWhere stories live. Discover now