13. Bölüm

492 48 9
                                    

28 Temmuz 2026
Mount Justice
22.27

Eliot ve Cody ortalıkta yoktu. Bart, Colleen'in hafızasını geri kazanması için ona yardımcı oluyordu. Damian ve Lian birbirlerini rahatsız ediyorlardı. Amelie de oturmuş onları izliyordu. Her ne kadar onu sinirlendirmiş olsalar da Eliot ve Cody'yi merak etmeye başlamıştı. Ya başlarına bir şey geldiyse, düşüncesi beynini yiyip bitiriyordu. Onlara kızdığı için biraz da pişman olmaya başlamıştı.

"Nightwing, B-0-1
Oracle, B-0-8"

Herkes kafasını mekanik sesin geldiği tarafa döndürdü. Gelenler Dick ve Barbara'dan başkası değildi.

"Grayson!" diye bağırdı Damian. Dick'i görmekten memnundu ama bunu saklamaya çalışıyordu, yanına koşma dürtüsünü de görmezden gelmeyi deniyordu.

"Buraya yeniden gelmek çok güzel." dedi Barbara. Çevreyi inceliyordu. Gözleri Amelie'nin üzerinde durunca gülümsedi. "Değişmiş tabii."

Amelie ise Oracle'ın kim olduğunu çözmeye çalışıyordu. Kızıl saçlı, mavi gözlü bir kadındı, gözlükleri onu daha hoş gösteriyordu. Tekerlekli sandalyedeydi. Gözlerinden bilmişlik akıyordu ve gülümsemesi oldukça sevecendi.

"Ben Barbara. Dick'in eşiyim. Bir zamanlar aynı senin gibi burada durup takıma göz kulak olurdum."

Demek ki Mount Justice iki tane kızıl saçlı lider görmüştü.

"Amma da kızıl varmış burada." diyip sırıttı Bart. Barbara'yla hasret giderdiler.

"Favori Robin'im Damian da buradaymış!"

"Gordon." dedi Damian ama bu sefer sevincini saklayamamıştı. "Favorinin Grayson olduğunu sanmıştım."

Colleen ve Lian bu eski arkadaşları rahat bırakmak için kenarda durmuşlardı ve çok garip hissediyorlardı. Lian Barbara'yla önceden tanışıyordu ama bir sohbetleri olmamıştı. Colleen hiç tanımıyordu zaten.

Dick çok yavaş bir sesle konuştu, Amelie'ye hitap ediyordu.

"Damian'ı değiştirmişsiniz ve bu... Bu inanılmaz. Birkaç hafta önce adam öldürmemek için kendini zor tutan çocuk şu an burada olmamızdan mutluluk duyuyor."

"Gerçekten bu kadar değişti mi?" diye mırıldandı Amelie. "Bana hâlâ aynı Damian gibi gözüküyor... Ama ufak da olsa bir gelişme var."

"Colleen, Lian, gelsenize! Babs'le tanışın!"

Konuşmalarını Bart'ın neşeli sesi böldü. Dick omuz silkip Barbara'nın yanına gitti.

"Biz tanışıyoruz." dedi Lian ve olduğu yerde kalmaya karar verdi. Kararını değiştiren şey Colleen'in yardım et diyen bakışlarıydı. Yanaklarını şişirdi ve ayaklarını yere vurarak arkadaşının peşinden yürüdü.

"Bizsiz parti mi?"

Mavi saçlı büyücü kapıya yaslanmış sırıtıyordu, Cody de Eliot'ın arkasında kalmıştı ama onun da orada olduğunu biliyorlardı. Amelie hiçbir paranoyakça düşüncesinin gerçekleşmediğini görüp rahatlarken tebessüm etti.

"Asla."

Cody ve Eliot barışmış gibi görünüyorlardı. Damian dönüp Eliot'a bir bakış attı, sonrasında ise önüne döndü. Amelie bu üçünün arasında ne olduğunu merak etse de hiçbir şey sormadı. O sırada herkes Barbara ve Dick'le ilgileniyordu. Eliot, Barbara'yla tanışmış olduğundan rahattı.

"Hey, Barbara."

Barbara gülümsedi.

"Seni gördüğüme sevindim Eliot."

Young Justice 1: Time Upside DownHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin