Egy Kínos Pillanat

8.8K 432 50
                                    

ÍRÓNŐ: NickiTxox

Hermione SZEMSZÖG

Három héttel később

Az idő múlott. Csak három hete volt, hogy először visszajöttem Roxfortba. Semmi új nem történt; csak a szokásos iskola és tanulás. Az időm nagy részét azzal töltöttem, hogy megpróbáltam elkerülni a görény Malfoyt. A szokásos sértegetéseit és puccos megjegyzéseit akarta bedobni ellenem, de én többnyire nem vettem tudomást róla. Ron és én gyakran küldtünk leveleket egymásnak, csak körülbelül kétszer egy héten. Kezdett nagyon megütni; annyira hiányoltam az együtt töltött napokat Harryvel és Ronnal. Tudtam, hogy nem voltam elválasztva tőlük örökre, de még így is megérintett.

Vasárnap volt. Az udvaron ültem szimplán semmit sem csinálva. Inkább lehangolt voltam az utóbbi időben, amint meg próbáltam állapodni, Harry és Ron nélkül az odalamon. Furcsa érzés és valamiképpen honvágyam is volt. Egy kövön ültem gondolkodva és elmélkedve az életről, amíg egy túlzottan ismerős hangot meg nem hallottam.

- Mit csinálsz itt kint egy magadban Granger? - kérdezte tőlem.

- Minek néz ki Malfoy? - válaszoltam, fel sem nézve rá.

Összeráncolta a szemöldökét. - Semmi.

- Nagyszerű - gúnyolódtam.

- Ha, Granger, nevetséges vagy.

- Nem igazán. Most kopj le! - mondtam durván, meglepődve a saját hangszínemen.

- Jó, akkor legyél úgy - legyintett mielőtt elviharzott. Túl durva voltam? Egyértelműen kezdtem megbolondulni.

-

- Kérlek Mione, gyere el velem Roxmortsba - könyörgött nekem Ginny, miközben a vacsoránál ültünk a Nagyteremben.

- Bocsi Ginny, de most nagyon nincs kedvem hozzá. Van bepótolnivaló házim és néhány könyvet le kell adnom a könyvtárban - mondtam udvariasan, mialatt befejeztem, ami a tányéromon volt.

- Akkor rendben. Száz százalékig biztos vagy benne, hogy nem akarsz jönni? Lassan elindulok - kérdezte tőlem.

Bólintottam egyet. - Igen Gin. Mehetsz. Jól megleszek itt. Legközelebb elmegyek veled.

Elköszöntem Ginnytől, mielőtt elindult és útrakelt Roxmortsba. Visszamentem a szobámba; felkaptam néhány könyvet a polcról, amiket vissza kellett vinnem a könyvtárba. Malfoy nem volt ott és nem is érdekelt, hogy hol tartózkodott!

Néhány perccel később bementem a könyvtárba és odaadtam a könyveket a könyvtárosnak. Amikor végeztem elkezdtem böngészni a bűbájok és varázsfőzetek szekcióját, egy új könyvet keresve, hogy a társaságom lehessen. Amíg nézelődtem, megláttam egy szőke srácot és egy hollóhátas lányt a szoba másik oldalában, a tekintetektől távol, egy elszigetelt sarkában a könyvtárnak.

Veszélyesen közel voltak... amit kellemetlen volt látni főként, hogy nyilvánosan történt... és a sok hely közül, pont a könyvtárban.

Egy lágy sóhaj szabadult fel a lány ajkai közül.

Merlin! Jár valaki ebbe az iskolába, akinek van valami modora vagy önbecsülése!?

A hollóhátas lány egy asztalon ült, amíg Malfoy előtte állt. Valamit suttogott a fülébe; a lány mosolygott és közelebb húzta az arcát az övéhez, amíg az ajkaik nem találkoztak. Felhúztam az orrom az undortól. Nem is olyan régen még Pansyvel smárolt a folyosón. Valahogy sajnálatot éreztem a hollóhátas iránt, akivel csókolózott. Tudtam, hogy nagy játékos volt, a lány pedig óvatlan. Pont, mint mikor becsapott és majdnem megcsókoltam három héttel ezelőtt. Megremegtem az emléktől.

Stay By My Side (Hermione Granger és Draco Malfoy) FordításWhere stories live. Discover now