Egy Nem várt Esemény

8.4K 434 77
                                    

ÍRÓNŐ: NickiTxox

Egy fél órával később Ginny szobájában, vodkát öntve az italomba találtam magam. Egy kicsit kellemetlennek éreztem inni az iskola területén, de este tíz óra volt. Mostanra mindenkinek ágyban kellett lennie, szóval remélhetőleg senki sem veszi észre.

- Gyerünk Hermione. Tölts még bele - mondta nekem Ginny, miközben nézte, ahogyan vodkát öntöttem a kólámba.

- Nem akarok túl sokat inni Ginny. Csak egy kicsit fogok.

Ginny sóhajtva kivette a kezemből a vodkás üveget. - Ne legyél unalmas. Az utolsó alkalom, hogy ittál egyet, a nyár folyamán volt.

Azért még öntött egy kis vodkát az italomba, figyelmen kívül hagyva a tiltakozásomat. Vállat vontam és egy nagyot nyeltem. A kóla annyira erős volt és elsöprő, hogy a torkom szószerint égett ahogyan a folyadék lecsúszott rajta.

- Jézus Krisztus Ginny, mennyit raktál ebbe? - kiáltottam az innivalóm vizsgálva.

Ginny mosolygott, ahogy öntött magának is egy italt. - Lazíts Hermione.

Aztán elsétált az ágyához és kihúzott egy üveg bort a párnája alól. Legnagyobb meglepetésemre a kezembe nyomta. - Ebből akarsz helyette?

- Mióta tartod ezt a cuccot a szobádban? - kérdeztem.

Vállat vont. - Csak úgy döntöttem, hogy ebben az évben hozok egy kicsit az olyan csajos estékre, mint ez.

Bólintottam, ahogy megragadtam egy poharat és öntöttem magamnak egy kis bort. Azt gondoltam ehhez fogok hozzáragadni az este; a másik ital túl erős volt nekem.

Méhány korty után a borból ledobtam magam Ginny ágyára. Már-már éreztem a fefájást, ahogy jött. Szent ég! Eldöntöttem, hogy figyelmen kívül hagyom, aztán nyeltem egy nagyot az innivalómból, amíg a pohár ki nem üresedett. Észrevettem, hogy Ginny már a másodikját itta. Az üveg el sem hagyta ajkait.

- Csak lassan Ginny - mondtam kifulladtan. Aztán felálltam, majdnem hanyattesve. Elfelejtettem, hogy az alkohol milyen hatással lehet az emberekre. Az utolsó alkalom, hogy alkoholt fogyasztottam, az nyáron volt, egy partin, amire a barátaimmal mentem. Abban az időben együtt voltam Ronnal és rábeszélt, hogy igyak. Először nemet mondtam, de megerősített, hogy minden rendben lesz. Azonban ugyanazon az estén, úgy kötöttem ki, hogy túl sokat ittam és rosszul érezve magam az éjszakát a fürdőszobában töltöttem. Felhúztam az orrom undoromban az emlék hatására.

- Tudom mit csinálhatnánk - hadarta Ginny hirtelen. - Játszunk egy igazmondó játékot.

Összevontam a szemöldökeimet. - Mi értelme van? Már mindent tudunk egymásról.

- Öhm.. ó igen, mi igen, nem igaz Mione? - mondta Ginny hangosan. Aztán a karját átdobta rajtam. - Te vagy a legjobb barátom, tudod.

Nevettem. - Már is részeg vagy.

- Biztosan nem én nem én - a szavai elcsúsztak. - Ó tudom. Beszéljünk a fiúkról. Soha nem is csináljuk ezt.

Ahogy Ginny azt mondta "Beszéljünk a fiúkról" nagyon gyerekesnek hangzott. Olyan volt, mintha egy nyolc éves fel akarná fedni, hogy kijön be neki a suliból. Vállat vontam. - Mi van velük?

Öntöttem magamnak még egy italt és egy nagyot nyeltem miközben beszélt. - Nem tudom.. csak beszéljünk róluk. A fiúk nagyon fura lények nem igaz?

Lassan bólintottam, azt gondolva, hogy fura. Ginny becsípettnek és fáradtnak tűnt, és az arca mélyvörösen égett.

- Öhm.. oké.. nos akkor kezdj te - mondtam bizonytalanul, nem tudva hogyan kezdjem a beszélgetést. Befejezetem a második pohár borom és úgy éreztem, hogy egyre és egyre részegebb leszek minden percben. A fejem fájt és tapasztaltam, hogy rosszul leszek.

Stay By My Side (Hermione Granger és Draco Malfoy) FordításWhere stories live. Discover now