Szívfájdalom

8.1K 426 44
                                    

ÍRÓNŐ: NickiTxox

Hermione SZEMSZÖG

Következő reggel egy hatalmas ásítást elfojtva ébredtem fel. Hétfő volt. Felvettem az egyenruhám és elfogadhatóvá varázsoltam magam, hogy lemehessek reggelizni a nagyterembe. Felkaptam a táskám és az előszobába léptem. Malfoy a márvány kandalló mellett állt vigyorral az arcán. Összezavarodtam egy pillanatra, aztán eszembe jutott, hogy mi történt tegnap este ...én ...törölköző nélkül. Lenéztem a lábamra, hogy elrejtsem a zavart az arcomon.

- Szia Granger - szólt gúnyolódó hangon.

- Helló - mondtam egyszerűen.

- Ma nem tervezel esetleg lefürödni? - vigyorgott.

- Nem a te dolgod - válaszoltam túlon-túl jól tudva, hogy szórakozni akar velem.

- Fogadnék, hogy az a Vízlipatkány nem látott még meztelenül - mosolygott önelégülten. Elállt a lélegzetem... Ron.... a barátom. Eszembe jutott, hogy nem kaptam tőle levelet napok óta. Heteknek tűnt. Miért nem érkezett még tőle üzenet? Én voltam az utolsó, aki küldött neki levelet... szóval miért nem válaszolt?

- Semmi mondanivaló Granger, ha?

- Hagyj békén Malfoy - csattantam fel.

- Akkor ezt egy nemnek veszem. Tehát én vagyok az egyetlen személy, aki látott téged meztelenül - gúnyolódott a kezeit a mellkasa előtt keresztbetéve, az én kínzásomra teljes büszkeséggel az arcán.

Elhatároztam, hogy figyelmen kívül hagyom. Az ajtót magam mögött becsapva kimentem a közös szobából. Malfoynak igaza volt. Ron sosem látott még ruha nélkül. Ron és én soha sem kerültünk intim közelségbe egymással. Közel voltunk hozzá néhány alkalommal, de kihúztam magam az utolsó pillanatban. Mindig is kérdeztem magamtól, hogy miért.

Azt hittem különösen furcsa, hogy Ron még nem írt nekem. Általában már megtette volna mostanáig. Szóval mi változott?  - Lehet, hogy csak elfoglalt - gondoltam magamban. Leráztam mindent és leültem Ginny mellé a nagyteremben. Amíg ücsörögtem észrevettem, hogy Ginny lemosolyog egy fehér papírdarabra amin ismerős írás volt.

- Az Harrytől egy levél? - kérdeztem belepillantva.

- Igen. Most reggel kaptam. Annyira kedves tőle, hogy ilyen korán reggel levelet küldött nekem - mondta egy még nagyobb mosollyal, mint ami három perccel ezelőtt volt.

- Ez nagyszerű... - motyogtam. Egy kérdő pillantást vetett rám.

- Mi a baj... Küldött neked Ron?

- Egyet sem kaptam már vagy egy hete. Nem tudom mi történik - mondtam.

- Az a rohadt tökfilkó. Most komolyan nincsen tíz szabad perce, hogy írjon a barátnőjének egy levelet!? - mondta Ginny egy szokatlanul mérges tónussal a hangjában.

- Minden rendben Ginny.. nagyon is - témát akartam változtatni.

- Nincsen rendben Hermione. Ron nem gondolhatja, hogy akkor kap fel és dob el amikor kedve tartja. Rohadtul gusztustalan....

- Hóha, állj meg Ginny. Ez csak egy levél... Túl teszem magam rajta - kérdő pillantást vetettem rá. Egy bűnös kifejezés ült az arcán, ami még jobban összezavart.

- Ginny van valami, amit nem mondasz el? - kérdeztem aggódva.

- Öhm.. Nem gondolom, hogy erről itt kellene beszélnünk Hermione - motyogta mindenfelé nézve csak a szemembe nem. Oké, most nagyon elkezdtem aggódni.

Stay By My Side (Hermione Granger és Draco Malfoy) FordításWhere stories live. Discover now