A Rejtélyes Jelmez

7.5K 379 94
                                    

ÍRÓNŐ: NickiTxox

Hermione SZEMSZÖGE

- HOGY MIT CSINÁLNAK? - megvártam, hogy Draco visszajöjjön az első büntetéséből. Látszólag nem fogadta jól a híreket, pont, ahogyan számítottam rá. Vége volt aznapra a sulinak és a szobánkba mentem, hogy előhozakodjak Draco előtt a hírrel, miszerint néhány nap múlva Harry és Ron visszatérnek Roxfortba.

Felsóhajtottam. - Semmi baj nem lesz, hacsak nem ugrotok egymásnak. Ha semmit sem mondasz nekik, akkor ők sem fognak neked. Egyszerű.

Néhány szitokszót morgott az orra alatt, persze teljesen tisztában volt azzal, hogy mindet hallottam. - Mindketten tudjuk, hogy az nem fog megtörténni.

- Nos, csak reménykedhetem a legjobbakban, mert már felnőttek vagytok srácok és itt az ideje, hogy igazából fel is nőjetek.

Elvigyorodott. - Már megint úgy beszélsz, mint az Anyukám szokott.

- Ó fogd be. Kérlek mondd azt, hogy nem kezdesz el semmi szükségtelent, amikor pénteken itt lesznek? Tényleg nagyon szeretném azt a stresszmentes évet - kérleltem. Hogy Harry, Ron és Draco úgy viselkedjenek egymással, mint egy csapat tökfilkó lenne az utolsó dolog, amit szeretnék.

Az arrogáns kifejezés letörlődött Draco arcáról és már-már szórakozottnak tűnt. - Ha ragaszkodsz hozzá. De ne gondold, hogy nem harapok vissza, ha ők kezdik. És azért azt se várd, hogy legjobb barátok legyünk.

Elkacagtam magam, amint elképzeltem, ahogy Harry, Ron és Draco, mint barátok csevegnek és együtt vajsört iszogatnak. - Ja hát az nagyon valószínűtlen és kicsit fura is lenne.

Beleegyezően bólintott, ahogy kinyújtóztatta hosszú testét a díványon. - Egyébként miért jönnek vissza?

- Nos Harry leginkább azért, mert hiányolja Ginnyt. De Ronnal együtt nem egészen biztosak benne, hogy mit is kezdjenek magukkal. Úgy érzik ide visszajönni lenne a legjobb opció - mondtam neki.

Draco megforgatta a szemeit. - Ha bizonytalan lennék abban, hogy mit szeretnék az életemmel, az, hogy ide visszajöjjek nem éppen a listám tetején lenne.

Kérdően felvontam a szemöldökeimet. - Mit is akarsz, Draco?

Óvatosan fürkészett, ahogy a híres önelégült mosolya kiült ajkaira. Amint a szemei végig kalandoztak a testemen, majdnem olyan volt, mintha levetkőztetett volna a tekintetével. - Azt hiszem tudod mit szeretnék, Hermione.

Az arcom égett. - Mire célz...

Az ajtó felől hirtelen követelőző kopogás hallatszott, amely megzavart. Draco frusztráltan felmordult, tisztán látszott, hogy a terveit tönkre tették, akármik is voltak azok. Beharaptam az ajkaimat, ahogy elképzeltem mit tartalmazhattak.

- Megnézed, vagy menjek én? - kérdezte az ajtó felé biccentve.

Roppantul csalódottnak éreztem magam, ahogyan az ajtóhoz fordultam. Akárki is az, remélem, hogy nagyon jó oka van rá. Amint kinyitottam Blaise Zambini vihar töltötte szemei kerültek elém. Egy gyerekes prüszkölő hangot adott ki, amikor meglátott, én pedig megforgattam a szemeimet. Mit akart?

Mielőtt akármit is mondhattam volna, megéreztem Draco jelenlétét mögöttem. - Mi van Blaise?

Blaise szemei tele voltak gyűlölettel, ahogy beszélt. - Engedj be.

- Minek?

- Beszélnem kell veled, most - csattant fel Blaise.

- Nos, elmehetünk valahová privátba. Adj egy percet - szólt Draco nyugodtan.

Stay By My Side (Hermione Granger és Draco Malfoy) FordításWhere stories live. Discover now