hatodik fejezet

24.9K 1.3K 172
                                    

Amint rám helyezte súlyos pillantását, már is tovább siklott és vigyorogva kacsintott Roxyra. Megráztam a fejemet, gondolataim kitisztultak és más szemmel nézve tényleg egy hülye libának tűnhettem. River megragadta a csuklómat és hatalmas vigyorral az arcán vonszolt le a kilátóról. A fiúk már leszenvedték magukról a sapkákat és a hajukat túrva figyelték az idejüket. 

Roxy jó barátnőhöz híven egy heves csókkal ajándékozta meg a kifulladt fiút, a mögötte álló srácok hangos röhögésbe kezdtek és különböző hangokat hallatva tapsolták meg a boldog párt. River vörös arccal fordult el a csókolózó pártól, zavartan sütötte le a tekintetét, mire beleböktem a hasába. Aztán felnézett, sötét szemeivel az enyémekbe pillantott majd olyat tett, amire sosem számítottam volna pár perc ismertség után. 

Megölelt. 

Először megfeszült testtel fogadtam a nyakamban csimpaszkodó lányt, de végül egy halk szusszantás mellett magamhoz húztam őt. 

Szívem halkan dörömbölt a mellkasomban, apró darabjai lassan egymásba olvadoztak és egy gyenge cérnaszálakon csüngő elegyet alkottak. Furcsa bizsergést éreztem a gyomromban, lubickoltam az örömben, úgy éreztem azokban a pillanatokban, hogy élek. A torkomban feszülő gombóc, pedig alig pár másodperc alatt semmivé foszlott.

River egy hatalmas mosollyal az arcán elhúzódott, majd egy kacsintást megejtve a bátyjára vetette magát.

Szívem melegen dorombolt bennem.

- Hú, gratulálok! - kócolta össze a srác haját. - Tudod ez mit jelent?

- Na mit?

- Kijutottál a Miamiban rendezett államira!

- Ahogy, mondod River!

- Nahát, nem gondoltam volna, hogy a pasim nem sokára Florida legjobb úszójává avanzsál! Duplán nyert ügyem van veled - nyomott egy lusta csókot a srác ajkaira Roxy.

Kissé kényelmetlenül fészkelődtem. Itt mindenki annyira összeszokott volt. Egy jól működő csapatba pofátlankodtam és a rám akaszkodó kíváncsi tekintetek lassan az őrületbe kergettek. 

Gondoltam lassan elslisszolok mikor senki sem figyelt rám, de River megragadta a csuklómat és kérdőn összevonta a szemöldökét. Hirtelen az egész bagázs rám pillantott. A bátyja gyilkos pillantással mért végig, mellkasa előtt összefont karokkal méregetett. Megköszörültem a torkomat és egy kedves mosoly mellett a kezemet nyújtottam az ismeretlen fiú felé. De nem viszonozta a gesztusomat. 

Kedvem lett volna képen törölni, de türtőztettem magamat és egy szó nélkül visszahúztam a markomat.

- Grace vagyok - suttogtam elég hangosan, hogy a körülöttünk cövekelő fiúk is meghallják, hirtelen vált feszélyezetté a csönd. Kényelmetlenül nyeltem egyet és próbáltam egy semleges maszkot varázsolni az arcomra.

- Kérdezte valaki?

A srác hangja nyersen ütközött a dobhártyámnak. Arcom magától váltott vörösre, gyomrom összeugrott, míg a töménytelen mennyiségű szégyen lassan elöntötte a testemet, legszívesebben elsüllyedtem volna a föld alá. Könnyeim csípték a szememet és elképzelni sem tudtam, hogy mi vezette erre a fiút. Tettem valami rosszat is ellene? Vagy rá van írva a homlokomra, hogy szánalmas?

Nem kellett volna abban reménykednem, hogy az emberek itt sokkal barátságosabbak lesznek, egyszerűen szerencsétlennek születtem. Kihúztam a hátamat, majd felhúzott orral meredtem rá. Gúnyosan elvigyorodtam, majd megvontam a vállamat. Akkor játszunk így seggfej!

A Vonzás törvénye | ✓Where stories live. Discover now