-Chapter 2-

4.5K 108 4
                                    

Po celém pokoji se rozezněla píseň, která značí to, že mám vstávat. Zvednu se do sedu a prohrábnu si své rozcuchané vlasy. Sednu si na kraj postele a spustím své bosé nohy na studený koberec. Nasadím si své bačkůrky a doplazím se do koupelny, kde ze sebe znovu udělám člověka. Poté se obléknu do obyčejného bílého trička a džínových kraťas. S úsměvem na tváři seběhnu dolů do kuchyně. Po celém přízemí byla cítit vůně lívanců. Usadila jsem se mezi mé bratry Leona a Sonyho. ,,Dobré ráno," popřeju všem. ,,Co se děje, že máme lívance?" uchechtnu se. Mamka jen pobaveně protočila očima a podala mi talíř s mou porcí. Poslední mezi nás přišel táta, ale měl na sobě svůj pracovní oblek.

 ,,Dobré ráno. Moc se omlouvám, ale musím akutně skočit do práce a vyřídit pár věcí," povzdychne si. Mamce okamžitě spadne úsměv ze rtů. Odloží obracečku a opře se o kuchyňskou linku.

,,To nemůžeš být alespoň na víkend doma? Každý den jsi v práci dlouho do odpoledne a nemůžeš si vzít jeden blbý víkend volna, když naše dcera odjíždí na dva týdny pryč?" rozzlobí se mamka. Oba mají v tváři jen smutek a tak se zvednu a přejdu k mamce, abych ji objala. 

,,Mě to nevadí. Brzo se vrať a užijeme si to i tak," řeknu milým hlasem. Taťka se na mě děkovně usměje a popadne svou termosku s kafem. Obě nás líbne do vlasů a odejde z domu. Všichni sníme svou snídani a pak si jen povídáme. Pomůžu mamce s nádobím a u toho mi vypraví perličky z mého dětství. Obě jsme se popadali za břicha, jak nás od smíchu boleli. 

------------

„Maxi, pojď sem. Jdeme se projít!" křiknu do domu. Po pár sekundách za mnou přiběhne malá chlupatá kulička naší Border Kolie. Jako vždy ho pohladím na hlavě a na krku a připnu mu obojek. Většinou ho mám bez vodítka, protože poslouchá na slovo. Vyšli jsme z domu a šli až do psího parku. Tam jsem dala Maxovi volno a šla si sednout na lavičku. Dívala jsem se kolem sebe a pozorovala lidi. „Není to tvůj pes?" rozezní se mi jeho zvonivý hlas v hlavě. Otočím hlavu jeho směrem a spatřím usmívajícího se kluka s tmavými vlasy.

„Jo. Stalo se něco?" převezmu si Maxe k sobě. 

„Trochu tam dováděl s jednou fenkou, tak jsem si myslel, že nechceš další 'problémy'," řekl a u toho se pořádně culil. 

„Tak to děkuju. Naši by mě zabili, kdybych měli další čtyři psy," zasměju se. 

,,A nešla by si se mnou někdy do kina?" tuhle větu jsem nečekala. Ale Josh mě varoval. Chvíli jsem na něj koukala s otevřenou pusou a přemýšlela, co to po mě vlastně chce. Z mých myšlenek mě vyrušilo jeho odchraptění. 

„Promiň.  Ráda bych s tebou šla, ale dnes odpoledne odjíždím pryč a vrátím se až za tři týdny. Ale potom půjdu ráda," zářivě se na mě usmál. 

,,Alespoň tě doprovodím domů," nabídne se. Mile poděkuju a i s Maxem vyjdeme.  ,,Tak jsme tu," zastaví se a dá si ruce do kapes. Pohlédl mi do očí a začal se přibližovat. Jeho oči byli tak přitahující, že jsem se prostě nemohla odtrhnout. Cítila jsem jeho teplý dech na mé tváři, když se rozrazili dveře a mezi nás vlítl Sony. 

„Sar, máma ti vzkazuje, že si to tady máš rychle vyřešit, protože bude oběd. A pokud chceš, můžeš Charlieho pozvat," otočil se na něj a udělal psí oči. 

„Sony, Charlie musí jít domu," vysvětlím mu a pohlédnu na Charlieho, aby mi pomohl.

„Víš Sony, rád bych zůstal, ale za chvíli mám být doma. Ale jindy, jestli to ségra dovolí, tak rád přijdu," mrkne na něj. Miluju kluky, co umí zacházet s dětmi. Je to hrozně roztomilé. 

„Tak fajn. Ale příště zůstaneš! Slibuješ?" všimnu si, že Charlie neví co říct, a tak se ujmu slova.

,,Rozhodně přijde," rozcuchám mu vlásky. Sony se s Charliem rozloučí a pak se vrátí do domu. „Děkuju moc," pohlédnu na něj a v tu chvíli se přitiskne na mé rty. Po našem prvním polibku na mě jen mrkne a pak mě nechá stát na místě a vydá se domů.

-------------

K obědu jsme si dali tortily. Všechno jsem to snědla a poté jsem pomohla mamce s nádobím. Táta už byl doma a tak jsme se společně mohli posadit k televizi a pustit si nějaký rodinný film. Byli jsme v půlce filmu, když se ozval zvonek. Neochotně se zvednu a dojdu otevřít. ,,Ahoj, je doma Leon?" pohlédnu do jejích očí. 

,,Leo, máš tu holku!" křiknu do domu. Uslyším kroky a pak se za mnou objeví mohutná postava mého bratra. 

,,Megan, co tu děláš?" 


Další kapča! Ily ;*


Because, I love you!Where stories live. Discover now