-Chapter 6-

3K 104 1
                                    

,,Ahoj zlato! Ty už jsi doma? Já myslela, že máš přednášku." křikla jsem do chodby. Najednou do kuchyně vešel kluk, avšak nevím, kdo, jelikož jsem mu neviděla do obličeje. Zastavil se těsně u mě a začal se naklánět pro polibek, ale najednou zmizel. Rozpustil se jako sníh v teple. 

Když jsem se rozhlédla, stála jsem uprostřed hlubokého lesa, do kterého pronikaly malé paprsky světla. Okamžitě jsem se rozeběhla, abych našla východ, ale jediné, co jsem našla, byl zase ten kluk.Postavila jsem se na špička a natahovala se pro polibek, ale on znovu zmizel. Znovu jsem se ocitla sama a zmatená. 

Vše kolem mě se rozzářilo, až jsem musela zavřít oči. Když jsem měla pocit, že vše utichlo, otevřela jsem je a spatřila prázdnou místnost, ve které byly jen dveře. Došla jsem k nim a otevřela je. 

Nacházela jsem se v hlučném baru. Na pódiu hrála kapela, jejíž hudba se rozléhala po celé místnosti. Přešla jsem k nim blíž a spatřila ho. Toho, jehož obličej jsem ještě nikdy nespatřila. Stál v čele, hrál na kytaru a chraptivým hlasem zpíval do mikrofonu. Ten hlas mi přišel povědomí. Najednou seskočil z pódia a přešel těsně ke mně. Pohladil mě po tváři a sklonil se ke mně. Konečně jsme se dotkly. Konečně jsme spojily naše rty, avšak jakoby z dálky jsem zaslechla hlas. Hlas, který mě donutil přestat.

,,Vstávej Sar!" otevřela jsem oči a spatřila Jenn sedící na kraji mé postele. Na tváři ji pohrával milý úsměv a její tvář byla ozářená slunečními paprsky. Rozhlédnu se po místnosti a spatřím Lucy, která stále spala. Donutilo mě to k menšímu úsměvu. ,,Za chvíli je budíček," obeznámí mě Jenn a pak vstane. Přejde ke své skříně, kde se převlékne z pyžama. Já udělala úplně to samé a pak obě vzbudíme Lucy, která sice dost protestovala, ale nakonec se zvedla a s ospalým výrazem došla ke skříni. Všechny tři jsme se vydali do sprch, kde jsme si udělali ranní hygienu a cestou zpátky jsme potkali Mikea, který se na Jenn mile usmál. Lehce se uchechtnu a Jenn mě spraží pohledem.

Lucy se nabídla, že vzbudí kluky a tak jsme se s Jenn vydali rovnou do jídelny, kde jsme zabrali jeden stůl. Po pár minutách začali chodit i děti a nakonec se k nám přidala i Lucy. ,,Sar, mám pocit, že pan zelenoočko tě celou dobu sleduje," šeptne Lucy směrem ke mně. Nechápavě pohledem vyhledám jeho stůl a srazím se s jeho pohledem. Měl tak krásné oči. Snad nikdy jsem neviděla krásnější odstín zelené. Mohla bych na něj hledět snad napořád, ale trhla jsem sebou, když mě holky pod stolem koply. 

,,Co je mezi vámi?" zvedne zvídavě Jenn jedno obočí. 

,,Nic. Jen jsme si včera chvíli povídali," pokrčím rameny. Obě se nadechli, že ještě něco řeknou, ale rychle jsem je zastavila svým vražedným pohledem. 

-----------------------

,,Holky, dnes půjdeme do lesa, kde si zahrajeme nějaké hry a odpoledne jdou všichni k rybníku," obeznámím svou skupinku a všechny radostně zajásají. Vydáme se tedy do lesa, kde jim vysvětlím první bojovou hru na týmy. 

,,Můžeme se k vám přidat?" ozve se za mnou. Prudce se otočím a dnes již podruhé spatřím jeho zelené oči, které vpíjel do těch mých obyčejných hnědých. Jen kmitnu rameny a nechám ho, aby své kluky rozdělil do již připravených týmů holek. Oba to odstartujeme a všechny děti se na povel rozeběhnou. Sednu si na menší pařez a Zack si dřepne vedle mě. Oba mlčky pozorujeme běhající děti.

,,Odpoledne se jde k rybníku. Jdeš?" prolomím nepříjemné ticho. Překvapeně ke mně zvedne zrak a pak s úsměvem zakroutí hlavou. 

,,Ne. Hlídám děti, co nebudou chtít jít," kmitne rameny a prohrábne si své dokonalé vlasy. ,,Ty?" 

,,Nikdo mi nic neřekl, ale asi jo. Vypadá to, že dnes bude teplo," vzhlédnu k obloze, na které není ani mráček. 

,,Sarah, byl bych moc rád, kdyby z nás byli přátelé. Co myslíš?" překvapeně mu pohlédnu do jeho božské tváře, ze které se mi lehce podlamovali kolena. 

,,Dobře, ale už nikdy si na mě neotevírej pusu," varuju ho a on se jen uchechtne. 

-----------------------------

 ,,Tak fajn děcka! Kdo chce jít k rybníku, ať si připraví plavky, krém na opalování, hodně pití a mladší děti křidélka. Ostatní tu zůstanou a budou hrát hry. Po svačině se sejdeme před jídelnou." vyhlásí na obědě Dante. 

,,Holky, jaký si mám vzít plavky?" zeptá se ztrápeně Lucy. 

,,Záleží na tom. Chceš-li se líbit Adamovi, vezmi si ty černý, ale pokud chceš vypadat bohatě, tak rozhodně ty barevný." řekne Jenna. Lucy popadne ty černý a jde se převlíknout. I já si vezmu své oblíbené černé a Jenn bílé. 

,,Tak co holky, kdo se mnou půjde do vody?" zeptá se Adam mezitím, co se svlékáme do plavek. Z jeho postavy se musí ne jedné holce podlamovat kolena. Stejně tak to je i u Mikea. Adam si mě přehodí přes rameno a donese mě do vody. Pak dojde pro Lucy a udělá to samé. Obě mu to oplatíme tím, že se ho snažíme utopit, ale má větší sílu. Když jsem se podívala na břeh, viděl jsem, jak se Jenna baví s Mikem a u toho se hrozně usmívá. 

Už bylo šest, a tak jsme se sbalili a vydali se do tábora. Rovnou jsme šli na večeři a po ní na nástup, kde jsme vyprávěli, co jsme každá skupina dělali, rozdávali odměny a případně dopisy. Po nástupu jsme dali dětem volno, aby se vysprchovaly a odpočinuly. Nebo spíše my. Když jsme zahájili večerku, šli jsme se vysprchovat. Už jsem říkala, jak moc miluju teplou sprchu? 

,,Sar, ptáčci mi pošeptali, že jsi měla dopolední program se Zackem. Co tak najednou?" poškádlí mě Jenn. 

,,Přišel za mnou s tím, že chce, abychom byli přátelé," pokrčím rameny.

,,Ale slušelo by vám to spolu," zaculí se Lucy. Zmohla jsem se jen na protočení očí. 

,,Jsme jen přátelé. Tečka," utnu celou konverzaci na toto téma. ,,Půdu napřed. Chci zavolat ještě domů," obmotám kolem sebe ručník a popadnu své věci.

,,Sar, počkej!" křikne za mnou někdo. Už po hlase jsem poznala, o koho jde. Mé nohy rázem ztuhly, srdce se mi rozbušilo jako nikdy předtím a mé tváře začali hořet z představy, že mě teď vidí zabalenou jen v krátkém ručníku. ,,Tohle jsem moc nedomyslel," podrbal se na zátylku a celou mě sjel pohledem. ,,Jen jsem se chtěl zeptat, jak bylo u vody," zvedne zrak mým očím. 

,,Super. Asi bych měla jít. Nelíbí se mi ty tvé hladové pohledy," zavtipkuju. 

,,Ale sluší ti to. U nás je sice plno, ale jestli chceš, zařídím nám soukromí," provokativně na mě mrkne. 

,,Možná příště. Zatím Zacku," protočím očima a pak se se smíchem vydám k chatce, do které rychle zapadnu a převléknu se. Holky dorazí pár minut po mě. Jen rychle zavolám domů a pak zalehnu do své postele. Už pomalu upadám do říše snů, když se dole ozve hlasité bouchání. Všechny tři vyletíme do sedu a věnujeme si vyděšené a zmatené pohledy. Nejistými kroky sejdu dolů ke dveřím a otevřu je. 

,,No konečně," vydechne Adam a procpe se kolem mě dovnitř. Za ním následuje i Mike a Zack, který mi věnuje sladký úsměv. Všichni vyjdeme do druhého patra, kde se posadíme na zem. ,,Dámy a pánové, tahle noc bude dlouhá. Přichází totiž čas na líbací flašku," vykřikne Mike a vytáhne láhev jakéhosi alkoholu. To bude dlouhá noc...


Po delší době jsem zase zpět ;*

Because, I love you!Where stories live. Discover now