-Chapter 22-

1.5K 59 6
                                    

Ani nevím, jak jsem usnula. Večer jsme hráli strašidelné hry a pak jsme šli spát. Po chvíli přišel Zack a lehl si vedle mě. Svou rukou mě objal okolo pasu a přitáhl si mě blíž k sobě. Pak už jen vím, že mi něco šeptal.

Pomalu otočím hlavu na stranu a naskytne se mi pohled na spícího Zacka. Vlasy má rozcuchané a obličej pomačkaný, ale i tak je dokonalý. Otočím se k němu celá čelem a začnu si ho prohlížet z blízka. Nikdy jsem si nevšimla, že má zezadu na krku tetování. Ani té pihy, co má na zápěstí. Nikdy jsem nevěřila, že se dokážu tak moc zamilovat. Každý mi říkal, jak je to úžasný a já jim nevěřila. Sice jsem si myslela, že jsem byla zamilovaná do Charlieho, ale to nebyla láska. Až teď to vím.

Lehnu si na záda a začnu přemýšlet. Jaké to bude, až odsud odjedeme? Budeme spolu dál nebo se rozejdeme? Vztah na dálku bych nezvládla. Mohla bych se k němu přestěhovat, ale mamka by mi to zakázala.

,,Nad čím přemýšlíš?" zašeptá vedle mě povědomý hlas. Do pokoje začínají pronikat sluneční paprsky. ,,Nad budoucností." řeknu a otočím se na něj. ,,Jak to s námi bude, až skončí tábor?" zeptám se a Zack sklopí oči. ,,Já nevím. Nepřemýšlel jsem nad tím a ani nechci. Nechci se zabývat budoucností. Žiju teď a tak to je." při své řeči chytne mou tvář do dlaně. Odtáhnu se od něj a lehnu si na záda. ,,Ale přece nemůžeme čekat, jak to dopadne. Všechno nemůžeme nechat plynout jako vodu!" řeknu trochu podrážděně. ,,To možná, ale taky nemůžeme mít všechno přesně naplánované. Život není diář!" zvýší trošku hlas. ,,Asi bys měl jít." zašeptám a otočím se k němu zády. ,,Takže se mnou teď nemluvíš a to jen proto, že jsem řekl svůj názor?" zeptá se, ale já neodpovím. ,,Fajn." řekne a já ucítím, jak se zvedne z postele.

,,A už jsem říkala, jak je Adam úžasnej?" zeptá se Lucy a hned o něm začne vyprávět. Svým pohledem vyhledám Zacka, ale hned, jak se naše pohledy střetnou, se podívám jinám. ,,Co jste si udělali?" zeptá se Jenn a ignoruje to, že tady celou dobu mluví Lucy. ,,Nic." pokrčím rameny. ,,A proto se na něj ani nepodíváš?" řekne Jenna. ,,Jen jsme se trochu pohádali. Nic víc." řeknu a zvednu se od stolu, ale hlasitěji, než jsem chtěla. Má židle zavrzala přes celou jídelnu a nakonec spadla s velkou ránou na zem. ,,Pardon." řeknu a zvednu ji. Pak rychle vyběhnu z jídelny. Nemůžu tam být, když mě tak sleduje. 

,,Sar, počkej!" uslyším za sebou, a proto zrychlím. Zack doběhne přede mě a zastaví mě. ,,Opravdu se na mě zlobíš jen proto, že jsem řekl názor?" řekne s pobavením.  ,,Ne. Ano. Já nevím! Myslela jsem, že mi řekneš, jak mě miluješ a půjdeš se mnou kamkoli. Nečekala jsem, že ti to bude jedno." řeknu a ucítím, jak mi ukápne slza. ,,Mě to není jedno. Jen jsem řekl, že to nechám na jindy. Nechci si kazit poslední týden tím, že budu myslet na to, jak všechno končí." řekne a utře mi další slzu. ,,Já taky ne, ale nechci to nechávat na poslední chvíli." řeknu. ,,Neboj. My to zvládneme." řekne a políbí mě. 

O pět dnů později (úterý)

,,Děcka klid! Jak už všichni víte, dnes pro vás máme překvapení." zakřičí Dante po celé jídelně. ,,Dnes bude výlet na koupaliště!" řekne a všichni zakřičí radostí. ,,Běžte si sbalit. Vemte si s sebou plavky, ručník, opalovací krém, sluneční brýle, nějakou pokrývku hlavy a kapesné. Bude tam malý krámek, kde si můžete něco koupit. Za hodinu se sejdeme před klubovnou."

,,Jaký si berete plavky?" zeptám se. ,,Tyhle." řekne Lucy a do vzduchu zvedne růžové dvojdílné plavky. ,,Já tyhle." řekne Jenna a na sobě mi ukáže, že má tmavě-modré plavky. Přikývnu a nakonec se rozhodnu, že si zase vezmu černé plavky. ,,Jdu ještě za Zackem." řeknu a vyběhnu z chatky. Na klučičí verandě už stojí Zack opřený o sloup. ,,Čekáš dlouho?" dojdu k němu a políbím ho. ,,Ne. Jen pět minut." řekne a chytne mě kolem pasu. ,,Tak kam jsi mě to chtěl vzít?" zeptám se. ,,Uvidíš." řekne. ,,Víš, že máme asi jen čtyřicet pět minut?" řeknu pobaveně. ,,Jsem si toho vědom." uchechtne se. Jdeme asi pět minut, když se zastavíme. ,,Zakryju ti oči, aby jsi měla nějaké překvapení." řekne a ihned ucítím jeho horké dlaně na mých očích. Jdeme jen kousek, když se zastavíme a Zack odstraní ruce. 

Přímo přede mnou se rozléhá obrovská louka plná žlutých a fialových květin. Celé to zkrášluje zářivé slunce a modré nebe. ,,Tak? Líbí? Včera jsem tu byl s kluky hrát hry a myslel jsem, že bys to chtěla vidět." pokrčí rameny. ,,Je to nádhera." vydechnu a otočím se na Zack. Okamžitě se mu vrhnu na rty. ,,Děkuju." řeknu mezi polibky. 

,,Tak dobře. Každý si najděte místo, nejlépe ve stínu. Věci, které nechcete, aby někdo vzal, si můžete dát k nám. Jinak máte volno. Ale žádné strkání, běhání či topení. Nic, co by vám mohlo ublížit." řekne Dante a dá všem povel. ,,Kam půjdeme?" zeptá se Lucy. ,,Co támhle?" navrhne Jenna. Je to krásné místo ve stínu a kolem jsou stromy. Obě přikývneme a dojdeme tam. Rozložíme si ročníky a natřeme se krémem na opalování. ,,Můžeme k vám?" zeptá se chlapecký hlas. ,,Jasně." usměje se na Adama Lucy. Kluci si k nám rozloží ručníky a začnou se svlékat. ,,Jdete s námi?" zeptá se Mike. ,,Jop!" řekne Jenna a taky se svlékne. Hned ji s Lucy následujeme. S kluky se rozeběhneme k bazénu. Všichni tři kluci tam skočí. My jdeme ke schodům, aby jsme neměli takový šok. ,,Tak na to zapomeňte!" uslyším Zacka. Kluci k nám připlavou a každou z nás si hodí přes rameno a skočí s ní do vody. ,,Ty jsi idiot!" zařvu na Zack, když se vynoříme. Oba propukneme v záchvat smíchu.

,,Fajn. Běžte se osprchovat a do večerky máte volno." řekne Dante a všechny děti dojdou unaveně do svých chatek.

Tak tady je slíbená kapitola! Hezký večer. ILY 


Because, I love you!Where stories live. Discover now