49 fejezet: Keserű hazatérés...

736 85 13
                                    

Steve mondta, maradjon. Hogy ő már nem kellett hozzá, várhatott itthon rájuk. És Dorothy megfogadta szavait, várt, egészen holnapig. Aggódott...

Híreket akart közölni Buckyval, miket elhalasztott ebben a két évben, s nehéz lenne neki feldolgoznia őket. Vajon mennyit bír most a lelke?

Gondolkozott, vajon majd a félelem keríti e hatalmába, mikor nem az ő arcát látja meg ébredéskor? Vagy azt is törölték belőle, nem kell számára ez a lépés? 

Percenként számolta az időt... Egy jó ideje már elindulhattak a reptérről, feléje tartanak. Egyre, és egyre közelebb, ő pedig csak rossz hírekkel köszöntheti majd.

Kopogtattak, s Steve rögtön be is dugta fejét a lakásba, tekintetével a vörös hajkoronát kereste. Mikor megtalálta, így szólt:

- Azt kérdezi, feljöhet e. Úgy gondolja, dühös lehetsz rá...

A lány rázta a fejét.

- Nem vagyok dühös, feljöhet.

Új várakoztató másodpercek, mígnem a lépcsőházban dobogás nem hallatszott, és az ajtón belépett ő...

Nem lett öregebb, haja az arcát ugyanúgy keretbe foglalta, csak a szemei változtak. Tisztábbak lettek, nyitottabbak a világra.

Dorothy csak ott állt a szoba közepén, nem tudta mit mondhatna, arca komor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dorothy csak ott állt a szoba közepén, nem tudta mit mondhatna, arca komor. Ezt Bucky is észrevette, mosolya lehervadt ajkairól, majd átszelve a köztük lévő távolságot megölelte kedvesét, kinek válla megrázkódott, zokogni kezdett.

- Itt vagyok, már itt vagyok...

A férfi hangja ugyanaz, megnyugtató, bársonyos, de nem sokat ért vele. Lehajolt csókért éhezve, kívánsága azonnal teljesült.

Dorothy megnyugodott, csak a következő kérdéstől félt.

- Hol van James? Látni akarom.

Bucky amint megszólalt, bár visszaszívta volna. Látta, baj van, mély sebet szakított fel.

- Hát Steve nem mondta?

A férfit átjárta a félelem, teste remegni kezdett. Legnagyobb rémálmai közül villantak fel képek szemei előtt.

- Mondd, hogy nem... Mondd! Én fogom megbosszulni! Én! - Kiabálta, igyekezett dühösnek mutatkozni, de hangjából kicsendült a fájdalom. 

- Bucky, meg sem született! Sosem látta meg a napvilágot!

Dorothy nem bírta, újra ott a kórházban érezte magát, a földre rogyott, fullasztotta saját zokogása, mardosó könnyei

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dorothy nem bírta, újra ott a kórházban érezte magát, a földre rogyott, fullasztotta saját zokogása, mardosó könnyei. Bucky mellé térdelt, vígasztalóan ölelt, közben valahol magát is nyugtatni akarta, bírni akarta kettejük veszteségét.

Az éjszakában egymás ölében sírták álomba magukat...

Weakness (HUN)Where stories live. Discover now