4. dan - kako se motivirati u nekim slučajevima

1.2K 88 42
                                    

Danas je bio dug i naporan dan.

Kasnije sam došla doma, pa sam kasnije i počela učiti (oko šest sati).

Za početak, krenula sam fizikom u kojoj se poboljšavam. Uspjela sam riješiti sve zadatke koje sam si zadala.

Zatim sam radila kemiju, prolazila kroz stare bilješke iz priprema i rješavala zadatke iz kiselina i baza i išlo mi je čak odlično ako mogu reći.

Biologija je također super prošla kao i uvijek.

Za one koje zanima kako uspijem svaki dan učiti tri predmeta (jučer su me neki to pitali u komentarima) - organizirana sam.

Svaki dan prije nego što krenem učiti izvadim svoj planer i zapišem sve što moram napraviti.

To radim iz nekoliko razloga - neću izostaviti ništa, imat ću više motivacije da zbilja obavim sve na popisu i ono najvažnije - osjećaj kad nešto iskrižam s popisa je fantastičan.

Naravno, ima dana kada mi se zaista ne da raditi ništa, bilo ustati iz kreveta da bih otišla na faks koji, malo je reći, ne volim, bilo pokrenuti se i učiti...ali moram.

Kada mi se ne da ustati ujutro, zamislim si da idem na medicinu, zamislim da idem na predavanje, zamislim da moram ustati kako bih upravo otišla tamo - nemote pojma koliko je lakše.

Isto radim i kad osjetim neku tugu na faksu, jednostavno zamislim da sam negdje drugdje. Osjećam se bolje i poželim učiti.

A ako mi se pak dogodi da nemam baš nikakve motivacije, odem pogledati koju epizodu Housea (ali više nemam vremena za to) ili videe na YouTube-u koji me uvijek motiviraju, a to su obično studenti medicine koji drže YouTube kanale (da, i to postoji, nisam ni ja vjerovala na prvu). Ovi ostali su samo posvećeni učenju i organizaciji.

Preporučujem ih nekoliko: studyign (ona ima najbolji kanal posvećen učenju po meni), thestrivetofit, america i waystostudy.

To su oni koji mene osobno pokrenu.

Kad smo već kod YouTube kanala, jučer sam u komentarima preporučila ovaj kanal, ali sada ću staviti i ovdje da svi koji čitaju vide - riječ je o kanalu koji se zove CrashCourse.

To je edukativni kanal koji je posvećen gradivu iz srednje i osnovne škole, imaju videe o povijesti, psihologiji, kemiji, fizici, književnosti... Odlični su.

Možda će se nekima dopasti još više zbog činjenice da ga vode John Green i njegov brat (ima i drugih ljudi još, ali njih sam najčešće viđala). Koristan je za ponavljanje, ali i ako vas nešto informativno zanima jer na zabavan način, pomoću humora, objašnjavaju nešto što bi nekome bilo dosadno.

Svakako preporučujem.

Kao što rekoh, novi dan je bio danas i bio je bolji od prošlog. Vremenski nisam učila ni približno koliko sam trebala, ali došla sam kasno doma i bila sam dosta umorna, a sutra ustajem rano, tako da mi ne pada na pamet ostajati budna do ne znam kada... Za danas mi je dosta.

Do sutra. 





Umjetnost motivacijeWhere stories live. Discover now