Za one koji se bore s neuspjehom

556 51 3
                                    

S vama želim podijeliti ovaj video jer mislim da može pomoći mnogima.

Djevojka u videu zove se Ruby i ima YouTube kanal pod imenom Ruby Granger (veliki je Potterhead). Možda ste ju već gledali ili čuli za nju ako znate za zajednicu o učenju na YouTube-u. Ona je odličan učenik, sigurna sam da rijetko kad dobiva ocjene manje od pet, a ponekad zna učiti i po 14-15 sati na dan.

Ruby je, kako sebe naziva, "study enthusiast" i njoj učenje ne predstavlja obavezu već nešto u čemu uživa i nešto što rado obavlja.

Prema količini njenog uloženog rada možete zaključiti da je nenaviknuta na neuspjehe. 

U ovo vrijeme učenici srednjih škola u Velikoj Britaniji su prolazili kroz proces intervjua i prijava na sveučilišta. Taj proces je, koliko sam shvatila, vrlo dugačak, naporan i mentalno i fizički iscrpljujuć. Rubyina je želja već godinama bila da studira englesku literaturu na Oxfordu te je i sama sada prolazila kroz već spomenuti proces. Na Oxbridge (Oxford i Cambridge) je vrlo teško upasti, to su atraktivna Sveučilišta na koja se prijavljuje jako puno ljudi tako da je konkurencija ogromna.

Na moje veliko iznenađenje (s obzirom na uloženi trud), nije upala.

U ovom videu o svom vlastitom neuspjehu priča osoba koja je navikla samo na uspjeh i ništa drugo, ali umjesto da na ovo gleda kao na veliki neuspjeh i sramotu, odlučuje to sagledati iz jedne druge perspektive što je vrlo pohvalno i zadivljujuće zapravo te mislim da i vi i ja možemo naučiti mnogo iz ovoga što govori u videu.

Video ne traje dugo pa vam preporučujem da ga pogledate i iz njega izvučete stvari koje će vama možda jednoga dana zatrebati (a hoće jer se svi s tim suočavamo kad tad bilo u akademskom smislu ili nekom drugom).

Imajte na umu da je pomiriti se s tim da ne idete putem kojim ste oduvijek htjeli vrlo, vrlo teško i da osoba treba odraditi mnogo razmišljanja i razgovora sama sa sobom da to prihvati. (ako je zaista htjela ići putem kojim nije uspjela poći).

Pogledajte i njezin kanal ako vas zanima, ima jako dobrih savjeta o učenju. Toliko od mene, pozdrav do sljedećeg puta.



Umjetnost motivacijeWhere stories live. Discover now