37. dan - kada zaboravite pribor

457 41 29
                                    

Danas sam nekako uspjela doći do knjižnice.

Prije toga sam morala do banke, pa onda do faksa da pokupim indeks. Dok sam se dovukla do knjižnice, bila sam umorna i bilo mi je vruće jer sam se pretoplo obukla, još pribrojite da mi je rame skoro otpalo od težine knjiga koju sam nosila sa sobom.

I tako, dođem ja u knjižnicu, vadim stvari, kad ono nema mi pernice.

Pernica je moja svetinja, ne mogu bez nje jer su mi tamo sve moje šarene kemijske, olovke, gumice i sve čime pišem i pomoću čega učim.

To mi je spustilo motivaciju, malo je reći. Srećom, našla mi se jedna kemijska u torbi i to ona najjadnija koju su dijelili kada je bila predizborna kampanja parlamentarnih izbora koju koristim za pisanje nebitnih stvari i testova i kolokvija.

Danas je poslužila, ali nisam napravila ni upola koliko sam htjela i baš sam se glupo osjećala.

Još sam pomislila da mi je netko ukrao pernicu, ali nije. Kako god, mrzim kad zaboravim nešto poput ovog jer mi to utječe na cijeli proces rada.

Svaki put kada idete učiti negdje da niste kod kuće provjerite imate li sve što trebate. I to se ne odnosi samo na učenje. Kada polaže te bitne ispite ili slično, pripremite sve dan prije. Nikada u žurbi jer ćete nešto zaboraviti.

Kada smo polagali maturu iz matematike, jedan dečko je zaboravio kalkulator (a pisali smo A razinu). Uspio je s onim džepnim kalkulatorom dobiti 4, ali da je imao onaj koji je zaboravio, možda bi dobio i pet.

I kada pišete ispit na kojem smijete koristiti samo kemijsku olovku obavezno ponesite više njih jer vrag nikada ne spava. Ovo se posebno odnosi na one koji žive u Hrvatskoj. Pisat ćete maturu na kraju srednje, a na maturi ne smijete ništa posuđivati jedni od drugih za vrijeme ispita. Ako nešto nemate - nemate.

Profesori će vam, doduše, možda pripremiti dodatne kemijske, ali nikad ne znate. Neki ljudi iz moje škole su na ispite iz mature nosili po 8 kemijskih olovaka ili dva kalkulatora.

Dakle, budite sigurni da ste sve spremili.

Ovo što sam ja danas zaboravila nije bilo tako strašno, ali me izbacilo iz takta u potpunosti.

Uspjela sam napraviti tek nekoliko zadataka iz fizike i teoriju iz kemije (a u knjižnicu dolazim kako bih rješavala isključivo zadatke). Nisam uopće zadovoljna, ali što mogu, događa se.

Doduše, jedna dobra stvar je što sam uspjela točno riješiti jedan zadatak iz fizike koji za jako dugo nisam imala ideje kako ga riješiti. To mi je podiglo raspoloženje.

Sutra će, nadam se, biti bolje. Nadam se da ste vi dobro i da dobro učite.

Do sutra.

Umjetnost motivacijeWhere stories live. Discover now