6. dan - misaona motivacija

813 73 52
                                    

Danas nisam mogla učiti za prijemni jer sutra imam usmeni kolokvij pa sam za to učila.

Prilično kampanjski, znam, ali kolokvij je lagan pa nemam brige.

Jedino što sam danas radila jest kemija koju sam ponovila kroz bilješke dok sam slušala mikrobiologiju na fakultetu.

Danas bih se htjela osvrnuti na jedan jako bitan dio motivacije - razmišljanje.

Spomenula sam u Dubiozama da uvijek kada slušam glazbu vizualiziram stvari iz budućnosti i to je istina.

Voljela bih malo više govoriti o tome.

To nije jedino o čemu razmišljam naravno. Ponekad misli odlutaju na pisanje, egzistencijalizam, neko filozofiranje ili jednostavno razmišljanje o određenim osobama. Ono što je bitno jest moj trud da te misli budu pozitivne.

Sad meni je to lako reći, ja takve stvari vizualiziram od djetinjstva, na to sam navikla. To je ujedno neka primjena iz onog filma Tajna (The Secret) kojeg sam preporučila jučer. Pozivitno privlači pozitivno.

Sjetite se samo ljudi koji stalno pričaju o negativnom - imaju negativne ljude oko sebe (većinom, naravno), događaju im se negativne stvari i nisu zadovoljni sa sobom.

Ako ne vjerujete da vaše misli mogu privući te stvari, barem pokušajte biti pozivitni radi sebe i svog psihičkog zdravlja, ništa vas ne košta, a vrlo negativni načini gledanja na sve i konstantni pesimizam može dovesti do ozbiljnijih poremećaja.

Zamislite život kakav želite imati, gdje se vidite za nekoliko godina, s kim ste, što radite i povežite osjećaje s time. Kada ja sebe vidim u ulozi liječnice s dragim mi ljudima oko sebe, domom i ostalim stvarima, osjetim neizmjernu sreću i mir.

To me motivira za dalje jer onda imam volje i želje raditi za to. Ponekad si pustim epizodu Housea, to mi također da jedan polet. Toliki da odmah poželim sjesti i učiti.

Ili kada trebam učiti. Volim otići u knjižnicu i redovito odem u Nacionalnu Sveučilišnu Knjižnicu (tamo se morate učlaniti) gdje je četvrti kat ispunjen prirodoslovnim knjigama, medicinom itd. i tamo učim sa studentima koji studiraju medicinu.

Pomaže jako i sve u svemu puno bolje se koncentriram u knjižnici nego kod kuće i imam više motivacije za rad. Kad god mogu, odem u knjižnicu.

Pokušajte i vi ako vas kod kuće previše ometaju.

To bi bilo to za danas i još jedno pitanje za sve jer me zaista zanima:

O čemu vi mislite dok slušate glazbu?

Slobodno se raspišite.

Do sutra.

Umjetnost motivacijeWhere stories live. Discover now