38. dan - organizacija vremena

517 45 17
                                    

Za razliku od jučerašnjeg dana, danas je sve išlo kao po loju.

U miru sam oko 11 ujutro došla u knjižnicu, izvadila stvari bez stresa i krenula učiti. Kasnije mi se pridružio i prijatelj koji sa mnom uči za prijemni.

Inače, u knjižnici sam provela cijeli dan skoro (bila sam tamo do pola sedam) i odradila sam oko šest sati učenja.

Tri sata kemije i tri sata fizike.

Malo je reći da sam zadovoljna, i još mi je išlo rješavanje zadataka. Mislim da napredujem velikom brzinom i ovim tempom bih sve trebala stići do šestog mjeseca napraviti, a onda ću samo ponavljati.

Nadam se da će sve ići po tom planu, barem približno.

Također, napravila sam i sve što sam htjela, a to mi se rijetko dogodi, uvijek barem jedan ili dva zadatka ostanu neriješena. Danas mi je ostalo još skoro petnaest minuta ničega.

Planiranje za velike ispite je dosta bitno, barem meni. Kada imate puno gradiva, lakše obuhvatite ono što trebate naučiti.

Opet, svatko je individualan i uči na svoj način, ali mislim da kaotično učenje nikome nije donijelo neke beneficije.

I danas opet imam savjet za vas - kada neko duže vrijeme ne učite za nešto sto biste trebali, nemojte sjesti i već prvi danbse ubiti od učenja jer će vas to odvratiti (barem bi mene). Mislim da je mnogo lakše jedan do dva dana učiti polakše kako biste se naviknuli, pa pojačate tempo.

Ja nemam toliko vremena za razvlačenje, ali ako si ga dobro rasporedite i organizirate, ne biste trebali imati nekih većih problema.

Ja sam prva dva dana učila po dva-tri sata, a onda danas (treći dan) šest sati. No nisam uzalud potrošila to vrijeme.

Sad nakon što sam to obavila, opuštam se, otišla sam čak i na kavu sa prijateljem.

Dobro je imati slobodno vrijeme, ali ga je još i bolje dobro organizirati. To ćete shvatiti ako budete jako zaposleni. Ja čak ni preko praznika nisam mogla sjediti i ništa ne raditi jer prošli put kada sam tako radila, nikada nisam sjela i krenula učiti.

Kada sve pustite i kažete si "praznici su, mogu se malo i odmoriti" najčešće se to pretvori u to da ništa ne napravite.

Zato tu organizacija vremena jako pomaže. Ako to usavršite u životu, možete sve.

Toliko od mene za danas, nadam se da ste i vi zadovoljni svojim radom. I ispričavam se na kratkim nastavcima u zadnje vrijeme, ali pišem ih preko mobitela u kasno doba pa ne uspijem dovoljno napisati. Nadam se da barem pišem korisne ili zanimljive stvari.

Do sutra.

Umjetnost motivacijeWhere stories live. Discover now