41. dan - ponavljanje

434 54 19
                                    

Osjećam da se ponavljam stalno pišući o tome kako sam otišla u knjižnicu, učila 5-6 sati i vratila se kući.

Na vašu žalost, ponavljat će se to još barem tjedan dana jer sad koristim svo moguće vrijeme dok ponovno ne počne faks. Učenje za prijemni mi je prioritet, čak sam zapostavila neke druge ispite (prošla sam ih) kako bih učila za to.

Ne želim na početku sedmog mjeseca pisati o tome kako i zašto nisam upala na medicinu.

Zato sam, da budem sigurna, unaprijed pripremila poglavlje o tome kako sam upisala medicinu u Zagrebu. Kao što rekoh, tek toliko da budem sigurna.

Da se razumijemo, to sam napisala ne zato jer sam 100% sigurna da ću upasti već zato da se ohrabrim - ako je napisano već, onda to želim ispoštovati. Nikome neće škoditi, a i neću morati iznova pisati sve - već ću imati pripremljeno poglavlje. Ugodno s korisnim, jel.

Kako god - danas opet isto.

U pola dvanaest sam bila u knjižnici i tamo ostala do nekih pola 5. Danas sam malo kraće bila jer je tek početak tjedna i ne želim da me opet počne boljeti glava. Čak sam dovršila i novo poglavlje Sutona - tko čita, ako niste vidjeli, pogledajte jer sam objavila.

Kemija mi danas nije baš išla možda zato jer sam iz nekog razloga izgubila koncentracija, a možda i zato jer jednostavno moram imati više teorijskog znanja iz tog gradiva. Vidjet ćemo, svakako ću nastaviti rješavati zadatke.

S fizikom sam pak jako zadovoljna, riješila sam puno zadataka iz hidromehanike i ti su mi išli solidno. Volim zadatke gdje mi se ponude podaci iz kojih moram izračunati neki drugi podatak - i da nisu previše matematički komplicirani - naravno. Matematika mi nije jača strana.

Htjela sam spomenuti i da osjećam da upadam u kolotečinu. Nije to ništa strašno jer volim komfornost i planiranje, ali zna postati dosadno i zamorno. Tako ću umjesto da sada učim otići slikati ili pisati nešto. U svakom slučaju odmorit ću moždane vijuge za danas, jer zaista mnogo radim (iako ne koliko bih zaista htjela).

Ako i vi imate malo vremena za sebe, a osjećate da ste ga zaslužili - pa uzmite si ga.

Jedan dan odmora nikome nikada nije naškodio. Pogotovo ako ste tip osobe koja mrzi biti u kolotečini i koja stalno negdje mora biti. Uzmite si odmora, a onda se vratite poslu.

Također - ako stalno učite na istom mjestu i to vam može postati demotivirajuće. Promijenite mjesto i atmosferu, mnoga istraživanja su pokazala da promjena mjesta učenja pozitivno utječe na koncentraciju i učinak rada - pokušajte, ne može vam naškoditi.

Toliko od mene za danas - još jedan malo dosadniji nastavak.

Do sutra.


Umjetnost motivacijeWhere stories live. Discover now