°17°

288 23 6
                                    

Cítila jsem se špatně. Skoro jsem
podvedla Gala, zranila jsem Nathana. Všechno bylo špatně. Cítila jsem se tak neskutečně provinile vůči Galovi. Seděla jsem doma a před sebou jsem měla notebook. Koukala jsem na můj a Galův chat. Dnes jsme měli jít ven a já vymýšlela výmluvu, aby jsem s ním ven nešla. Nechtěla jsem ho vidět, protože jakmile bych ho uviděla rozbrečela bych se. Bylo půl páté a v pět měl Gale dorazit. Byla jsem zoufalá. Nenapadala mě žádná důvěryhodná lež. Chtě nechtě jsem se smířila s tím, že budu muset s ním ven.

Minuty ubíhaly až nezvykle rychle a já už byla připravena. Seděla jsem na posteli, v jedné ruce mobil s tím, že jsem každou možnou sekundu kontrolovala kolik je, a do toho jsem poklepávala nohou. Byla jsem nervózní jak nikdy před tím. Najednou jsem uslyšela zvonek. Nejen že jsem se strašně lekla, ale taky moje nervozita dvakrát stoupla. Vzala jsem si poslední kousky oblečení na sebe, nazula jsem si boty a rychle seběhla ke dveřím, které jsem následně otevřela a vyšla ven. A tam stál. Zamrazilo mě, protože jsem si uvědomila, co jsem mu udělala. Gale se na mě usmál. ,,Ahoj lásko," řekl a objal mě. ,,Ahoj," zašeptala jsem. Gale mě chytil za ruku a vyšli jsme někam, mě neznámo kam.

Bylo to jiné než obvykle. Vypadalo to, že jsem nebyla jediná, která tady měla tajemství. Zastavili jsme někde mě neznámo kde. Sedli jsme si tam na lavičku a koukali na sebe. Povzdechla jsem si. ,,Musím ti něco říct," začala jsem. ,,Já tobě taky," řekl Gale. ,,Ty první," řekla jsem. Gale si povzdechl. ,,Podvedl jsem tě," řekl. Vykulila jsem na něj oči. Tak přece jenom měla Lola pravdu. ,,Cože? A s kým?" zeptala jsem se. ,,S Ninou. Když jste byli v tom New Yorku," řekl a já na něj jen zírala. ,,Já tebe taky," přiznala jsem po pár minutách. ,,Cože?" vykulil oči pro změnu on. ,,S Nathanem," řekla jsem. ,,já toho parchanta zabiju," řekl. ,,Nikoho zabíjet nebudeš. Ty jsi mě taky podvedl, takže si nemáme co vyčítat," řekla jsem. ,,Nikdo mi nebude šukat mojí holku," rozzlobil se. ,,Přestala jsem být tvou, když jsi mě podvedl ty Gale, takže se uklidni," snažila jsem se ho uklidnit. ,,Víš co Carrie? Tak si táhni za ním ano?" řekl Gale a odvrátil ode mě zrak. ,,Ano půjdu. A ty buď tak laskav a běž za Ninou," prskla jsem. Už mě nebavilo, že on si mě podvádět může a já jeho ne. ,,Půjdu," prskl na oplátku on. Obrátila jsem oči v sloup, zvedla se a chtěla odejít, ale on mě zastavil. ,,Kam si myslíš, že jdeš?" zeptal se. ,,Domů," odpověděla jsem jednoduše. Gale se postavil. ,,Nechoď. Víš já,.. jen mě strašně mrzí, co jsem udělal. Nechtěl jsem na tebe křičet ani být zlý. Prostě jen.. chci tě u sebe, ale když vím, že tě už měl někdo jiný..rozčílilo mě to. Ale pořád tě miluji, Carrie," řekl. Z jeho hlasu jsem ale neslyšela lítost. Bylo to jak kdyby to říkal bez citu. Odříkával mi tu jen nějakou frázi, co si právě přečetl. ,,Taky mi je líto, co se stalo, ale to já už nevrátím. A nebudu ti lhát. Už víc ne. Nedokážu skrývat svoje city napořád. Prostě ho miluju. Tebe už ne. Takže, radši si běž za Ninou. vím, že s ní pořád stýkáš a jsi s ní. Takže běž a miluj ji. Každý prostě potřebujeme jít jinou cestou. Ale parta pořád zůstane. Pořád můžeme být kamarádi," řekla jsem a Gale přikývl. ,,Možná máš pravdu," uznal. ,,To mám," řekla jsem a odešla jsem.

Nevěděla jsem, jak se mám cítit. Byla jsem rozhodnuta, že půjdu za Nathanem, ale co když už mě nechce? Byla jsem zmatená. Zmatená z mých pocitů. Zmatená z toho všeho. Zmatená z Gala a Nathana. Zmatená ze mě. Seděla jsem jen tak na posteli a nedokázala vůbec pobrat, co se za tento den všechno stalo. Byla jsem volná. Mohla jsem milovat Nathana, ale bále jsem se, že mě odmítne, jako já odmítla jeho. A to hned několikrát. Bála jsem se. nevěděla jsem,co mám dělat. Koukala jsem prostě do jednoho bodu a nebyla schopna jakéhokoli pohybu. Zapípal mi mobil a já byla nucena se pohnout. Psala mi Lola. Věděla všechno, co se stalo. Nejdříve tomu, že jsem skoro měla sex ve škole, moc nevěřila, ale pak mi začala věřit, když viděla, že to myslím smrtelně vážně. Věděla, že jdu dnes s Galem ven a teď, když viděla, že jsem online, mi hned napsala. Napsala jsem jí vše co se stalo.

Takže teď už nejste spolu.
Ne.
Tak to můžeš jít za Nathanem.
Bojím se.
Čeho?
Že mě nebude chtít. Že mě odmítne, jako já jeho.
Myslím, že se to nestane.
Jak si můžeš být tak jistá?
Miluje tě.
Třeba už ne.

Láska nezmizí jen tak Carrie.

Něco na tom bylo. Třeba tu pořád byla naděje. Ale i tak moje obavy moc neklesly. Začala jsem projíždět facebooku, protože jsem se potřebovala malinko odreagovat. Nudné, někdy vtipné příspěvky mě definitivně moji mysl odreagují. A měla jsem pravdu. Všechny ty gify zvířat, kteří dělali blbosti nebo příspěvky na stránkách, kde se lidé přiznávali mě opravdu odreagovaly. Ale najednou jsem narazila na jeden příspěvek. Nemohla jsem z něj spustit oči. Moje obavy se tímto příspěvkem vypařily. Opustily mojí mysl.

Nathan Grem si aktualizoval(a) svůj stav na Svobodný(á).

Crazy people win! Where stories live. Discover now