Capitol 15-Eva

9.9K 638 125
                                    

15. Eva

Diana rămâne cu gura căscată privindu-mă din dreptul uşii, neştiind cum să gestioneze informaţiile primite.

-Lucas... Lucas... acel Lucas?

-Yep, spun aprinzându-mi o ţigară.

Diana se întoarce spre mine şi îmi ia ţigara din mână. Trage un fum din ea, apoi mi-o dă înapoi.

-Ce nesimţit! S-a purtat urât cu tine?

-Daca faptul că mi-am tras-o cu el ca o descreierată înseamnă că s-a purtat urât cu mine... spun începând să râd.

Ok, nu prea e de râs, doar că nu mă pot abţine. Oricum, a fost ultima dată când l-am întâlnit aşa că nu are rost să-mi fac griji. Bine, asta nu înseamnă că nu mă oftic pentru modul în care m-a tratat, dar... m-a tratat aşa cum a crezut că merit să fiu tratată. Sunt, sau mă rog am fost, o escortă... deci ce-aş fi vrut? Să-mi declare dragostea eternă şi să mă ceară în căsătorie?

-Pentru o persoană care n-a prea avut activitate sexuală intensă, începi să pari o destrăbălată, spune Diana începând să râdă.

-Mda, ai dreptate. O destrăbălată satisfăcută!

-Corect!

Mai trag câteva fumuri apoi sting ţigara în scrumiera de lângă pat.

-Promite-mi că nu iei nicio hotărâre până când nu vorbeşti cu Ralf.

-Bineeee, spune Diana pufăind pe nas.

Ştie şi ea că am dreptate, dar câteodată e dusă cu pluta.

Mă duc spre ea o iau în braţe, o sărut pe ambii obraji şi apoi o dau afară din cameră.

-Du-te şi dormi. Mâine n-o să mai ţi se pară dracu atât de negru.

-Sigur o sa mi se para mov, bombăne Diana înainte să dispară în camera ei.

-Doar daca o sa fumezi ceva, strig in urma ei razand.

După plecarea sa, deschid mailul pentru că vreau să văd dacă am primit vreo veste de la noul job. Îmi doresc foarte tare acest loc de muncă şi vreau ca lucrurile să funcţioneze în această direcţie. După ceea ce s-a întâmplat în noaptea asta, îmi doresc de două ori mai tare. Ştiu că au spus că mă vor anunţa luni, însă nu mă pot abţine să nu sper. Am un mail de la secretara de la noua facultate pe care îl deschid imediat.

"Vineri un renumit colecţionar de artă va fi invitatul domnului decan pentru a vă vorbi despre piesa "Ţăranca din Muscel" de Grigorescu. Pentru că lucrarea cu care te-ai prezentat în fata decanului a fost a lui Grigorescu, eşti invitată să iei parte la această discuţie. Aştept confirmarea pe adresa de email -succunivers@yahoo.com"

Recitesc mailul încă o dată pentru că nu-mi vine să cred. Acum câteva zile nici nu ştiam dacă voi putea sau nu să-mi definitivez studiile la această facultate, iar acum la doar câteva ore după răspunsul lor pozitiv, sunt invitată să iau parte la această prelegere.

Acest lucru mă face să zâmbesc cu toată gura. Până la urma viaţa e frumoasă, îmi spun. Tastez repede un răspuns afirmativ, apoi închid laptopul şi mă bag în pat. În acest moment întâlnirea cu Lucas nu mi se mai pare atât de devastatoare. Faptul că m-a plătit şi m-a tratat ca pe o târfă, nu mă mai face să mă simt rău. Un ţiuit care anunţă că am primit un mail mă face să tresar. Nu văd rostul să deschid laptopul din nou, aşa că deschid mailul de pe telefon. Citesc şi sar din pat chiuind.

Diana vine în camera mea alergând.

-Ce e, ce s-a întâmplat?

-M-au acceptat. M-au acceptat. Mâine sunt chemată la muncă, zic chiţăind şi sărind în sus.

Seducție (Finalizată)Where stories live. Discover now