-4-

16.5K 420 24
                                    

Ocağın üzerinde pişmekte olan acı kahveye baktım. Adı gibi acıydı benim için kuma olmak için yaptığım kahve. İçerinde Göktuğ ağanın annesi Berivan , babası  Berkan ağa , karısı Zilan , en  küçük kardeşi Zülal ve kendinden iki yaş küçük Berzan ve ikizi Leyla  vardı. Kahvenin ocağa dökülmesiyle kendimi hayal dünyamdan çekip çıkardı. Arkamda hissettiğim bedenle arkamı hızla döndüm oydu işte Göktuğ'un karısı Zilan. Gergin yüzüyle bana bakıyordu. Dişlerini sıkarak "demek bana kuma olacak sümüklü sensin ? Ama ağanın karısı olacağım deme sakın. Yani kendini kandırma konakta ben varsam senin hizmetçiden bir farkın kalmayacak. Şimdi kahveleri salona getir sümüklü" diyip salona gitti. Gözünden akan bir damla yaşı elimin tersiyle silip kahveleri bardaklara doldurdum. Kahve tepsisini alıp salona girdim. Sırayla kahveleri dağıtmaya başladım. Önce gudubet karıya sonra ise bana yumuşak bakan Berkan ağaya verdim. Sonra ise kenafir gözlü Zilan'a ve en son Göktuğ olacak şekilde dağıttım.

***

Yarın evleniyordum oh ne güzel. Herkese anlatabileceğim dillere destan kına gecem ve düğünüm olmayacaktı. Yarın imam nikahıyla nikahımız kıyılacaktı. Bu nikahta aile arasında olacaktı. Üç hafta sonra ise abim ve Leyla'nın düğünü olacaktı. Benim olmasa bile abimin olacaktı. Gözlerimi sıkı sıkı yumdum bugün yanlarında getirdikleri beyaz uzun elbiseye baktım ve iç geçirdim keşke dedim keşke hiç doğmasaydım. Kafanı yastığa iyice gömüp yüzümü kapattım. Dakikalar sonra ise uykuya dalmıştım.

                   Nikah

(Biliyorum hızlı geçiyorum ama ne yapayım olaya gelmem lazım.)

Şu an üzerimde beyaz uzun bir elbise ve kırmızı duvağımla avluda Göktuğ ağanın yanında oturturum hoca sorularını soruyurdu bizde cevaplıyorduk. Sıra ases soruya gelmişti cevabı belli olan evet sorusuna. Tek kelimeyle evet diyip kalktık yerlerimizden. Kahve dağıtırken gördüğüm gudubet karı yani Göktuğ'un annesi Berivan hanım kolumdan tutup beni yukarıya çıkarttı. Yavaş yavaş korku bedenimi ele geçirmeye başlamıştı bile çoktan. Odanın kapısı kapandı ve Berivan gudubeti odadan çıktı. Şimdi tek başımaydım odada korkuyordum işte it gibi hemde ne kadar kendimi korkusuz sansamda korkuyordum. Daha orda ne kadar bekledim biliyorum ama kapının gürültüyle açılması korkutmuştu. Hızla yanıma gelip saçımdaki duvağı çekip yere attı. Elbise desen zaten yeri tek darbeyle boylamıştı. İç çamaşırlarım da yerdeki yerini alırken kendi üzeni de çıkarmıştı. Beni hiçbirşey demeden yatağa itti. Hemende yatağa düşmüştüm korkuyordum bu saaten sonra geri dönüşü olmayan bir yola girmiştim artık. Ben daha ne olduğunu anlamdan kasıklarımdaki şiddetli ağrı ile bir çığlık attım.  Hemen ağzımı kapattı sesim çıkmasın kimse duymasın diye. Bana dokunmadı bile. Dokunmayı bırak yüzüme bile bakmadan sadece işi gereği bacaklarıma dokunup işini halledip çıkıp gitmişti odadan. Ayağa kalkmaya çalıştıkça kasıklarımdaki ağrı artıyordu bu neydi şimdi.  Zar zor kalkıp banyo aradım odada yoktu. Bende üzerimi giyinip yavaş yavaş odadan çıktım. Tam merdivenlerden inceden ince bir kadın sesi duydum arkamı dönüp baktığımda Zülal'di "yenge banyo en alt katta yani banyo değilde hamam" usulca başımı sallayıp aşağıya indim. Elimdeki kıyafetleri ıslanmasın diye kuru biryere bıraktım ve suyu ayarladım. Köşede asılı olan kısacık havlular dan birisini belime dolayıp. Sıcak su dolu havuza yavaşça girdim. Duş almak istemiyordum sadece suda kalıp rahatlamak istiyordum. Tabi yüzme bilmediğim için köşeye tutunup derin havuza yavaş haraketlerle indim. Yaklaşık yarım saat sonra vücudumun sünger gibi olduğunu hissedince çıkmak için merdivenlerin oraya doğru yavaşça suda yürüdüm. Merdivenin ilk basamağına basınca kaygan olduğu için düşmek üzereydim. Allahtan şanslıyım ki merdivenin kenarına tutundum. Yavaş yavaş merdivenleri çıkarken en üst merdivende gördüğüm akrep ile güçlü bir çığlık atıp dengemi kaybedince havuza geri düştüm. Kafamı düşerken mermer kenara çarptığım için gözüm kararıyordu yavaş yavaş havuzun dibine doğru batarken gözlerimi çoktan kapatmıştım bile...

(Hamamımız)

İnstagram = emine_barcin_07Snapchat = eminebarcinnFacebook= TC Emine Sevinç Barcin Twitter = tceminesevinc

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

İnstagram = emine_barcin_07
Snapchat = eminebarcinn
Facebook= TC Emine Sevinç Barcin
Twitter = tceminesevinc

Bıçak Yarası; Kuma SerisiWhere stories live. Discover now