26

4.7K 115 2
                                    

Barzan ve yanında getirdiği kadın salonda oturuyordu. Göktuğ'a ve bize herşeyi anlatmıştı Barzan. Kızın ailesi 3 yıl önce ölmüş kızda hastanede temizlikçiymiş. Açıkçası çok güzeldi ve süt gibi bir teni vardı. Göktuğ burda birkaç hafta kalmasına izin vermişti. Mahide yeni gelen kızı hiç sevmemişti. Mahide'yi görünce onu parçalamak istemiştim ama Zelal beni tutmuştu.

Yaren 

O adamın kafasında kırdığım vazo yüzünden bu evdeydim. Ne vardı elimi tutsaydım da atmasaydım. Tehdit etmişti beni adi. Eğer onunla gelmezsem polise şikayet edecekti beni heyvan herif. Tanımadığım üç kadın ve bir adam beni baştan aşağıya süzüyordu. Barzan olan biteni herkese anlatmıştı. İçinde küçük gözüken kız "ohhhoo bize yenge geliyor de sene sen şu işe ağabey" diyince Barzan eline aldığı kırlenti kızın suratına attı. Küçük şeytana bak sen hepsi ayrı bir manyaktı bunların. Sıkılmıştım artık kafamı kaldırıp "yorgunum ben uyumak istiyorum" dedim en aksi ses tonumla. Barzan hiçbirşey demeden arabayı itekleyerek bir odaya götürdü beni bir anda kucaklayıp yatağa bırakınca ne yapacağımı şaşırmıştım. Tam odadan çıkarken bana dönüp "Zelal'e söylerim senin giyinmene yardımcı olur" dedi ve   beni dinlemeden çıkıp gitti.

Dicle

Barzan ve o kız gidince bende koşarak odama çıkmıştım. Tam yatağa uzanacak iken odaya Mahide girdi. Sinirle ayağa kalkıp "ne  var ne istiyorsun benden" diye bağırdım. Mahide şen bir kahkaha atıp "kızma ayol bebeğin ölmüş baş sağlığı dilemeye geldim" dedi. Ona doğru yaklaşıp boğazına yapıştım "ölmedi o sen öldürdün onu sen" diye bağırdım. Gözlerimden akan yaşlara aldırmıyordum. Bir an boşluğuna geldiğinde ellerimin arasından kayan Mahide ellerini boynuma koymuş boğazımı sıkıyordu. Gözyaşlarım ve  öfkem iyice artmıştı. Komodinin üzerinde duran ne zaman kimin oraya koyduğunu bilmediğim sürahiyi Mahide'nin kafasına indirmiştim. Acı bir inlemeyle yere yığılan Mahide'ye öylece bakıyordum. Başım dönüyordu. Kapının açılmasıyla kapıya baktım. Göktuğ, Zelal ve Barzan bir bana birde Mahide'ye baktı. Zelal hemen yanıma gelip beni yatağa oturttu. Göktuğ ve Barzan, Mahide'yi kucaklayıp odadan çıktılar. Zelal yüzümü tutup "yenge iyi misin?" diye sordu. Kafamı kaldırıp "bana saldırdı yemin ederim benim suçum yok" dedim. Zelal bana sarılıp "birşey yok yenge tamam ölmez o nefes alıyordu" dedi. Çalan telefon ortamın kasetini dağıtmıştı. Zelal telefonu cebinden çıkartıp açtı

"Efendim"

"...."

"Ne sen ciddi misin yenge?"

"....."

"Tamam, tamam hadi görüşürüz"

Zelal'e soran gözlerle baktım. Zelal telefonu yatağın diğer ucuna fırlatıp "yengem aradı. Şu büyük amcamın karısı beni birisiyle evlendireceklermiş yarın akşam istemeye geleceklermiş yenge. Hazırlan dedi" diyip ağlamaya başladı. Allahım neden bizim başımızdan bela eksik olmuyor.

Birkaç saat sonra (23. 48)

Zelal delirmiş gibi Barzan ve Göktuğ'un dönmesini bekliyordu. Salonda bir oraya bir  buraya söylene söylene yürüyordu. Kapı açılınca içeriye Barzan ve Göktuğ girdi. Onların girmesiyle Zelal, Göktuğ'un yanına yaklaşıp "ağabey yengem aradı istemeye geleceklermiş yarın akşam beni doğru mu bu?" diye bağırdı. Göktuğ istifini bozmadan cevapladı "doğru Zelal herkes evleneceğini duydu ne diyeceğiz adam evli çıktı o yüzden olmadı mı ? Yok Zelal, Şahin'le evleneceksin bu iş burda bitecek" Şahin mi? Nereden çıkmıştı bu Şahin olmazdı o benim tek kurtuluş yolumdu. Zelal sinirle "ağabey sen ne dediğini duyuyor musun ? O benim ağabeyimdir. Sen diyorsun ağabey olmaz. Evlenmem ben elalem ne diyecek diye yıllarca aynı masada yemek yediğim, ağabeyim dediğim adamla evlenmem" diye bağırdı. Göktuğ, Zelal'in kolunu tutup "ben ne yapayım Zelal'im ben yıllarca kardeşim dediğim adama biricik kardeşimi veriyorum. Neden ha neden? Senin için Zelal. Yoksa seni verir miyim ben ellere. Benim keyfime göre olsa ölünceye kadar evlenme ama olmaz Zelal töre bu olmaz." diyip kardeşine sarıldı. Zelal ağlıyordu ağabeyinin kollarında belki ileride mutlu olacağ bir adamı kabullenemiyordu. Sevdiği adam evli çıkmıştı. Artık kimseye güvenmemeyi düşünüyorken kader yine oyununu ustalıkla oynuyordu.

          Denizden Gelen Adam

Sizleri seviyorum yeni kitabıma bakar mısınız ?

Sizleri seviyorum yeni kitabıma bakar mısınız ?

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.







Bıçak Yarası; Kuma SerisiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin