2.bölüm Eve Kapanmak

28.9K 1.1K 499
                                    

"Ne yapıyorsun?"

Odaya aniden giren Merve ile Boran ilk ürkse de kendini çabuk toparladı. Dosyalara o kadar dalmıştı ki Merve'nin kapıyı çaldığını bile duymamıştı. Bu sıralar odaktan çıkma problemi yaşıyordu. Bir şeye odaklanırsa çevresine kendini kapatıyordu kimseleri duymuyordu.

"Çalışıyorum. "dedi bütün yorgunluğuyla. Tüm hayatı iş ve evden ibaretti. Kendini yaşlı adamlardan farklı hissetmiyordu. Hatta onlar bile kendine göre daha sosyallerdi. Bu durumdan pek şikayetçi değildi aslında. 

Arkasına geçip masaj yapan Merve'ye şaşırdı ilk başta Boran. Genç kadın bir anda parmaklarını alnına yaslamış, bedenini kendine yaklaştırmıştı. Aşırı derece sıktığı parfümü burnunu sızlatmıştı. Şekerli kokulardan hoşlanmazdı. "Kendini çok yoruyorsun. Biraz dinlenmelisin."
Merve'nin masaj yapan elini anında ittirdi ve sinirle soluk alıp verdi. İzinsiz kendine bu kadar yaklaşması sinirini bozmuştu. İzinsiz kendisine dokunulmasından hoşlanmazdı. Hilal ona bu kadar yaklaşamıyordu!

"Beni yalnız bırakırsan çalışmak istiyorum." dedi gitmesini istediğini net bir şekilde belli ederek. Merve ile uğraşmak istediği en son şey bile olamazdı.

"Tamam çıkıyorum. Yarın akşam iş yemeği var biliyorsun. Bütün çalışanlar aileleriyle katılacak. Patron kesinlikle senin ailenle gelmeni istiyor." dedi çıkarken. Boran ayağa kalkarak genç kadını durdurdu. Nerde çıkmıştı bu yemek işi? Hem de ailelerin de gelmesi zorunlu. Böyle saçmalık mı olurdu?

"Karımın böyle toplantıları sevmediğini söylemiştim. O, gelemez." dedi sert bir şekilde. Bu partiye Hilal'in katılmasını istemiyordu.
Merve iki elini yana açarak "Ben bir şey yapamam. Patron bu konuda bayağı diretti .Kesinlikle vazgeçmeyecektir .Hem gelirse bir şey kaybetmez. Merak etme, yemeyiz karını." dedi Merve kıskanç dolu bir sesle. Gözü hep Boran'daydı Merve'nin fakat genç adamın aniden evlenmesiyle büyük bir hayal kırıklığına uğramıştı.

Karısının ölümü ile  bir şans elde ettiğini düşünmüştü ama daha adama açılamadan evleneceğini öğrenmişti. Daha önce adını dahi duymadığı bir kadın beğendiği adamla evlenmişti.

Kim ile evlendiğini çok merak ediyordu. Boran'ın çalışma masasında sadece çocuğuyla fotoğrafı vardı. Evlendiği kadının sosyal hesapları dahi yoktu. Nasıl biriydi ki Boran ile evlenebilmişti? Boran'ın kalbine girebilmişti? Kim bilir nasıl sürtüklük yaparak kendine bağlamıştı Boran'ı?

Boran gözü dışarıda olan bir adam değildi. Eğer öyle olmuş olsaydı ondan ne kadar hoşlandığını elbet fark ederdi. Çok kez onu baştan çıkarmaya çalışmıştı ama adam ufacık bile adım atmıyordu kendisine. Ona sürekli tersliyor, yanına yaklaştırmıyordu. Sinirden titreyen ellerini yumruk yaparak sinirle odadan çıktı.

Boran, Merve'nin odadan çıkmasıyla sinirden saçlarını yoldu. Bu yemeğe kesinlikle Hilal ile katılmak istemiyordu. Bu çok rezilce! Hilal'i kimse bilmiyordu. Onun sadece evli olduğunu biliyorlardı daha önce kimse Hilal'i görmemişti. 

Ama patrona karşı gelemezdi. Bu işi kaybetmeyi göze alamazdı.
Hem işi rahattı hem de maaşı iyiydi. Yıllardır bu şirkette üst bir mevkide çalışıyordu. Piyasa değeri ve konumu yüksek olan bu şirketi kaybedemezdi. 

Önündeki dosyaları sinirli bir kafada yapamayacağını anladığında, ceketini alıp iş yerini terk etti.
Eve gitse iyi olacaktı. Zaten bu kafada hayatta çalışamazdı. Bu sıralar işler pek yoğun değildi. Patronu çalışmasından memnun olduğundan olacak ki kendisine pek karışmazdı. Bu saatte işten çıkmasına bir şey demeyeceğinden emindi.

26 yıllık hayatında başına gelmeyen kalmamıştı. Şimdi önünde atlatması gereken bir yemek vardı. Ne kadar rezil olmadan atlatırsa şükredecekti Allah'a. Hilal ile bu zor olacaktı. Hilal toplum içine pek çıkmadığı için nasıl davranacağını pek bilmiyordu. 

Sevmiyorum Seni (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin