Her Şeyden Önce

1.3K 73 9
                                    


Kitap boyunca göreceğiniz çizimler bana aittir :)

Keyifli okumalar,

E.Ç


Her insan gölgesiyle doğar, onunla büyür ve ölür.

Gölgeler iradesiz, hizmet ettikleri ilahi güce itaat etmek için yaşayan varlıklardır. Hayat boyu bağlı olduğu insanın yanında olan gölge, onun her anını kaydeden ve ruha ebedi yolculuğuna doğru eşlik eden bir yoldaştır. Her an, her karar ve her hata gölgenin benliğine yazılır. Bu hazine insan ölene kadar gölgede kalacak, ruh bedenden ayrıldığında ise ona rehberlik etmek için kullanılacaktır.

Çok az ruh doğrudan cenneti hak edebilir. Diğerleri ise gölge şehrinden geçmek zorundadır. Ancak burada gölgesi tarafından eğitilen ve hatalarından arınan ruhlar mutlak huzura erebilirler. Ruh ve gölge sırasıyla gündoğumu, gündüz, günbatımı ve gece meleklerinin bahçelerinden geçer; bu yolculukta ruh alması gereken tüm dersleri hayatındaki hataları tekrar tekrar deneyimleyerek alır. Ne zaman ki ruh eğitimini tamamlar, o zaman gölge ruh ile bir olur ve sonsuz ışıkla yıkanır. Artık ebediyen sürecek, neşe dolu, pırıl pırıl bir hayat cennet bahçelerinde onu beklemektedir.

Yukarı dünyanın mutlak kraliçesi melek bahçelerinin ortasındaki gölge şehrinden tüm diyarı ve düzeni korur; yarattığı bolluk ve bereketle hem gölge şehrine hem melek topraklarına can getirir. Bir insandan ve bir melekten doğmuş, önce dünyada sonra ise gölge şehrindeki tüm sınavlardan geçmiş; kraliçeliği hak etmiştir. Onun varlığı yukarı dünyadaki yaşamın devamlılığını ve akışı sağlar.

Yani... İlahi düzen bozulmadan önce böyle oluyordu.

Şimdi ise...

Gölge kraliçe var. Ve ona itaat etmeyi seçen gölgeleri...

Artık gerçek bir kraliçe olmadığından yukarı dünyadaki yaşam sona erdi. Bir zamanlar gölgelere iradelerini kazandıran kutsal meyveler tükendi. Melekler baş kaldırıyor. Ruhlar başıboş geziyor. Diyarlarda huzur ve düzen kalmadı. 

Tüm bunları tek bir kişi durdurabilir: gerçek bir kraliçe.

Yeni bir kraliçenin doğması ise imkansız. Gölge kraliçe yaşayan tüm bebekleri de anneleri de öldürttü.

Şimdi ancak bir mucize bu gidişe son verebilir. 

Ve her hikayede olduğu gibi, bir avuç asi...

GÖLGE ŞEHRİ - GÜNDÖNÜMÜWhere stories live. Discover now