18. Rész

1.2K 50 0
                                    

Balázs nem tűnt meglepettnek az apja kérésétől. Sőt, rezzenés telen arccal bámulta őt, várva, hogy folytassa. Azonban csönd telepedett ránk.
- Ne is álmodj róla - vágja rá Balázs. - Neked köszönhetően a gyerekkorom kín szenvedés volt, s ezek után van képed pénzt kérni tőlem?! Hihetetlen...
- Ha újra kezdhetném, egészen másképp csinálnék mindent. S megjegyzem, az a pár milla amit kérnék, nem hiszem hogy nagy változást mutatna a számládon, kisfiam - jegyzi meg picit flegma hangnemben.
- Chh, pár milla - sziszeg Balázs. - Ha nem nyilvános helyen lennénk, képen törölnélek. És ne hívj kisfiamnak. Már rég nincs meg hozzá a jogod. Ahogy ahhoz sem, hogy pénzt kérjél tőlem. Már így is eleget élősködtél rajtunk, nem gondolod?
Én a háttérből hallgattam az apa - fia civakodást. Nem mertem bele szólni, bár nincs is közöm a kettejük közt folyó vitához. Sosem láttam még Balázst ennyire ingerültnek. Az arcizma megfeszült, és az apját ocsárolta. Az ajtón egy férfi lép be, kamerával a kezében. Szemei felcsillannak, mikor meglátja Balázst. Megrántom a párom karját, majd figyelmeztetem őt a veszélyre.
- Meg se próbálj neki nyilatkozni - mondja Balázs. - Különben megjárod - majd kihúz a kávézóból.
- Annyira a sajnálom - zárom karjaimba. - Nem ezt érdemled.
- Nem a te hibád, kicsim - motyogja a nyakamba. - Már akkor tudtam hogy ez lesz, mikor beleegyeztem a találkozásba.
- Mit fogsz most csinálni?
- Most szépen hazamegyünk, és lepihenünk. Ennyi idegesség elég volt mára. Te esetleg mennél valahová?
- Melléd az ágyba - majd egy rövid szájra puszival zárom le a mondatomat.

Balázsnak féloldalas vigyorral adta tudtomra, hogy tetszett neki az ötlet. Mielőtt végrehajtottuk volna a tervünket, hoztunk kaját a Mekiből, amiket meg is ettünk az ágyban, az Így jártam anyátokkalt nézve. Balázs mobilja 5 percenként rezgett, de ő mindig kinyomta.
- Ki keres téged ennyire? - kérdezek rá már a 100. Hívásnál.
- Az apám - válaszol. - Gondolom mesélni akar a "kalandokról" amiket együtt éltünk meg, hogy bűntudatot keltsen bennem, és pénzt adjak neki. Abból meg nem eszik...
Szótlanul hajtom vállára fejemet, ő pedig belepuszil a hajamba. Nem lehet most könnyű helyzetben. Az apja váratlanul felbukkan, s az ember azt hinné, hogy a börtön megjavította őt, és jó kapcsolatot akar a fiával. Ellenben viszont pénzt kér tőle. Ekkor az én mobilom is rezegni kezd. Dia neve villant fel a képernyőn.
- Miben fogadunk, hogy az esküvővel kapcsolatban akar valamit? - nevet Balázs.
- Mi másért zaklatna - kuncogok, majd megnyitom az üzenetet.

Dia: NÉZD EZT A RUHÁÁÁT! 😍😍😍

Dia: NÉZD EZT A RUHÁÁÁT! 😍😍😍

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Elnevettük magunkat. A ruha valóban szép volt. A legszebb, amit eddig valaha láttam. Minden benne volt, ami nekem tetszik egy menyasszonyi ruhán. Egyszerű, de mégis volt benne szabálytalanság a szoknya részén. Percekig legeltettem rajta a szememet.
- Ez lesz az? - utal az esküvői ruhára.
- Lehetséges - mosolygok.
Eldugom a készüléket, s újra a sorozatra koncentrálok. Vagy 10 részt megnéztünk, mikor azt éreztem, hogy aludni kéne. Lehunyom szemeimet, s Balázs karjaiban nyom el az álom.

Váratlan Szerelem ~Befejezett~Where stories live. Discover now