¤The Living Dead¤

98 7 0
                                    

Още от ранна утрин есенното слънце дойде да сгрее малко големите стаи на лундицата. Аз се събудих не само от пронизващите му лъчи, но и от виковете на сестра Мери. Тя не бе в добро състояние и сигурно пак е имала кошмар (Тя не прекара нощта много добре, постоянно крещеше и викаше, неспирните кошмари продължават и когато е будна, тя наистина не беше добре, но и не искаше помощ от никого, единствено само с мен говореше и общуваше). Понеже приемам Мери като семейство и повече от всичко искам тя да се оправи и да стане същата като преди, аз се принудих и реших да говоря с психиатъра Кларк Медж и да ми даде насоки как да подходя с нея и да и дам тласък да се бори. Почуках на вратата ми но никой не дойде, тогава изкрещях и в отговор от охраната получих:
- Какво си се разкрещяла бе, ще сътвориш хаос с крясъците си. Какво искаш, знаеш, че не можеш да излизаш?
- Ще викам колкото си искам като сте глухи, че от пет минути ви тропам. Сега по същество. Искам да ме заведете до кабинета на д-р Медж.
- Хаха, май започвате да приемате лудостта си. Сеанса ти с него е другата седмица. Ще почакаш като добро детенце вътре в стаята си. Имаш прозорче, о чакай не можеш да го стигнеш, емм шанс, все някак ще дочакаш, сега си сядай на леглото и не ми надувай главата, защото не ти се ще да те отвеждам при уважаемата, прекрасна и съвършенна жена Агата, ах това име, властно и възбуждащо.
- Пхахаха страстно и възбуждащо хахах, много сте забавен. Агата- красива, от кога?! Та тя е превъплащение на самия дявол, отвратителна и грозна, как може да си влюбен в нея. Ти си лудия от двама ни и точно любовта ти към Агата го доказва. А колкото до д-р Медж искам да говоря с него за сестра Мери... Тя наистина преживява голям шок ии искам да и помогна ии колкото и странно да звучи искам съвет от Медж как да постъпя. Така, че отвори шибаната врата и ме заведи до кабинета му, преди да почна да креща с пълно гърло докато не ти спукам тъпанчетата и не те докарам до припадък. Ооо повярвай ми ще ми хареса да те видя как се гърчиш на пода.
Понеже съм доста убедителна и в повечето случаи получавам каквото искам, така и сега накарах охранителя да ме заведе до кабинета на д-р Медж. Като стигнахме до кабинета на психиатъра се спрях и позамислих... Но си казах.. "Състоянието на Мери е по-важно от кофликта ми с Медж ии трябва да направя това, поне за нея. Може би ще успея да го трогна?"
Влезнах вътре и затворих вратата след себе си. А той стоеше пред прозореза и гледаше, ръцете му бяха отзад.
- Ъ! Мелани?! Какво правиш тук? Не трябва ли да си си в стаята и да съжаляваш жалкият си животец и да обмисляш държанието си. Та нали заради твоето държание скъпата Ирма си отиде от този свят.. Как не те е срам бе момиче?
- Хаха! Аз да обмислам своето държание? Не сте познал! Не съм виновна аз за смъртта на Ирма, а само и единствено тя. Толкова ме мразеше и искаше да ме заличи, че сама загина от собствената си злоба. Стига сме коментирали тея заяждания и аз не искам да съм тук. Тук съм за къвет относно състоянието на сестра Мери. Понеже само с мен говори мисля, че с ваши насоки как да постъпя тя ще ме послуша и по-скоро ще се въстанови.
М-м-м-м-ол-л-ля Ви за съвет и насоки. Тя страда от сериозна депресия. Моля поне заради нея да загърбим конфликта ни.
- Виж, ще ти помогна, но не защото искам, а заради клетата Мери. Пък и сама няма да напрамиш нищо, само може да влушиш нещата, понеже си леко некомпетентна. Депресията наистина е сериозен проблем, който може да ни извади от строя напълно. Симптомите са строго индивидуални, губи се концентрация и хората стават нерешителни. Усещането за вина продължават седмици наред и могат да продължат понякога и месеци. Едни заспиват трудно, докато други спят повече от нормалното. Трети се събуждат през нощта от кошмари, като нашата Мери. Склонни са да губят интерес към ежедневните дейности. Може да се борят с натрапчиви мисли за смърт и самоубийство, които при мадам Дейвис трябва да ги следим и ако се подбудят да ги предотвратим. Повечето губят апетит и вече не намират пикакво удоволствие, в която и да е житейска дейност, включително и в социалните взаимоотношения, което е добре, че поне с теб общува имаме надежда, че може би ще успеем. Трябва да си наясно, че депресивните разтройства са сериозни заболявания. Необмислени коментари от рода на: " Я се стегни!" или " Овладей се!" говорят за липса на познания и дори за откровено невежество. Такива изказвания могат да причинят по-голяма болка и да влошат състоянието на пациента. Трябма да бъдеш много внимателна какво говориш пред Мери, всяка дума може да доведе до цитиране погрешно и да засили чувството за вина. Необходима е професионална помощ за всеки, който страда от тежка депресия. Опасно е да се намесват в живота на болния дори добронамерените. Като за начало ще направим следното:
• Ще и осигорим здравословно, добре балансирано растително меню;
• Ще и създадем навици за редовен сън и почивка;
• Трабма да постоянства в упражненията на открито;
• Ще изградиш стабилни взаимоотношения;
• Ще променим постепенно нейните нагласи, като се фокусираме върху възможностите и положителните неща;
• И най-важното- да изпълнява стриктно предписаното лечение.
Най-силната противоотрова за депресията е социалната подкрепа, която точно тук малко липсва. Но ние ще направим всичко възможно. Топлите взаимоотношения, пълни с любов, близките приятелства и здравите земейни връзки са способни на чудеса. Не забравяй, че "Умът постепенно се приспособява към размислите, с които го зонимаваме редовно! Това е закон!". Изпълвай разума на Мери с положителни мисли. Нашата духовна сила се гради на разбирането за нашата безкрайна любов и загриженост към всеки човек!
- Наистина сте прав. Ще направя всичко, което кажете, стига Мери да стане същата като преди! Радвам се, че пренебрегнахте омразата си към мен и ще ми помогнете да изкараме Мери от депресиятя. Благодаря Ви! Това наистина означава много за мен.
- Това ми е работата мило дете. Не съм толкова лош за колкото ме вземаше, човек съм и знам, че няма да злоупотребиш с поща ми. Мери е изключителен човек и страхотен приятел и много бих искал да се върне и да е същата като преди. Обещавам ти, че ще направя всичко, абсолютно всичко тя да се възтанови! Утре ще започнем лечението.
- Благодаря Ви!
Излезнах от кабинета смаяна.. Не можех да проумея какво стана току що. Нима д-р медж се бе размекнал? За пръв път той се държеше толкова добре ии доста добре ме въведе в това какво е депресията и как се лекува. Явно и той като мен иска Мери да се върне на работа и да е всичко както преди. Имаме обаче проблем. Трябва Мери да се въстанови за три месеца, понеже леля Агата е в отпуск. А като се върне е възможно да наеме нови медицински сестри, а не една... Което няма да е никак добре, за това трябва по-скоро Мери да се възтанови, за да може Агата да наеме само една сестра.
Навън бе паднал мрак и валеше дъжд примесен със сняг. Времето беше студено, намаше кой знае какво утопление, за това си легнах, не усетно  окрай мислите за Мери се унесох и захпах.





Юхууу, хорааа новата глава вече е туук 🙄📖✏😍. Надявам се да Ви хареса. Доста време я обмислях, но вече е факт и е каченааа 🙈😍 . Благодаря Ви, че я следите, надявам се вече редовно да мога да качвам глави. Градивни критики и съвети може да отправяте в коментарите 💋💋💖💖








The Madness - З А В Ъ Р Ш Е Н А -Donde viven las historias. Descúbrelo ahora