Новото попълнение сред лудите ?!

51 7 0
                                    

ГТА

Попълвайки документите в кабинета, охраната почука на вратата ми. Влезнаха вътре с Дженин Уолш, ах каква промяна на външност имаше тази вече жена. Спомням си я колко беше малка, надявам се да си е същата дива и непокорна кучка каквато беше преди.

- Добре дошла Дженин! Свободни сте, може да ни оставите насаме.  - отстраних охраната. Понеже има да си говоря много с нея и някои неща са за на четири очи.

- Здравей Аги! Мина много време от последното ни виждане. Не мислех, че ме помниш. - каза го така сякаш има предварително умислена цел. Знаех си, че си е същата с този лукав поглед, който издаваше таз цел, каквато и да е тя.

- Как няма да те помня. Такова тещо забравя ли се? Как се забравя твоя приятелка да се натиска в бунгалото с момчето, което харесваш, грешка Обичаш....??? Кажи как се забравя!? - спомних си за секунди цялата тази картинка, на която бях свидетел. В сърцето ми ме прободоха спомени. Буца застана на гърлото ми. Опитах се да се държа пред нея.

- Всеки помни своята си версия! Аз помня как ти уби едно невинно момче, което заради алкохола курвееше. Поне не забравяй, че все още те ти пазя тайната! Не го забравяй! - показа си целта кучката. За това се и съгласила да приеме поста.

- Хаха пазиш я, защото знаеш, че и ти си замесена и ако кажеш и дума гориш и ти... Съучастник си! Не го забравяй! - по изражението и разбрах, че съм спечелила и този спор. Тя знаеше много добре, че е редно да си трае за случилото се на лагера преди години.

- Защо ме извика? Не ми губиш времето със спомени нали? - побърза да смени гемата, леко плахо задаваше въпроси, знаейки, че тук силната съм аз.

- Не си мисли, че щом съм убила човек съм същество, което не зачита човек, който му е направил добро! Извиках те, защото ти дължа услуга за мълчанието ти! Знам от мои източници, че си закъсала финансово и си търсиш работа и ново жилище. За това аз се намесвам тук. Както виждаш намираме се в моята лудница, наемам те като медицинска сестра смециално за едно малко момиченце, тя е дъщеря на Майра братовчедка ми, знаеш я от лагера, покровителката на мъже, умъжи се за ауткайдера Иън и си имат дъщеря, тотално лудо дете. Ще спиш в общежитието отсреща и ще получаваш сравнително добра заплата имайки в предвид, че си сама и ще имаш разноски само за ток и вода, другото се поема от нас. - изтъквайки думите жилище и заплата по изражението и разбрах, че съм успяла да я привлека.

- Това е изключинелно добра оферта. Познавам те много добре и знам, че без уловка няма да ми предложиш нищо такова. Искам да чуя каква е уловката!

- Знаех си, че ще попиташ. Уловката, е, че искам да изпълняваш насоките ми относно Мелани. Ще правиш каквото ти кажа и държанието ти към нея искам да е грубо, както при Филип от лагера. Искам даже една идейка по-груба да си към Мелани, ако се наложи прибягвай и към физическа сила. - ах колко обедително говоря, успявам така да направя, че всеки да изпълнява всяко казано нещо от мен, цаката е да знаеш слабото място на човека и да го прималиш там. А точно тя знам, че ще се справи!

- Хммм харесва ми. Мога да кажа само, че приемам. Работа тъкмо като за мен, така и двете получаваме каквото искаме. Радвам се, че не си забравила добрината ми и сега си я плащаш. Наистина не си толкова лош човек!

- Стига се мазни, че ми вдигаш самочувствието и скоро ще стигне до небесата и ще привлека внимание, а не трябва! - Ъгхх.. Не може ли да каже само, че приема без да се обеснява, знае, че не мога да трая някой да ми се обеснява. - Още от довечера започваш! Свободна си, лек следобед и някой хът ще пием кафе.

- Оо, това е супер! И с удоволствие ще излезем на кафе. Извикай и Майра с нас, не съм я виждала от толкова години.

- Добре, няма да е зле да излезем трите, като в доброто старо време! - Наистина страхотна идея, тъкмо ще се отърсим от тази лудница и това лудо нахално и цапнато в устата детенце. - Лек следобед желая и ще се видим!

- Лек ден и на теб Аги!

Ах, колко се радвам, че плана ми проработи. Надявам се скоро изродчето да е езвън строя и да заеме мястото си до Ирма където трябваше да е от много отдавна!
Майря също ще остане много доволна от стеклите се обстоятелства. Нищо нямя да попречи на плана ми да се осъществи!

The Madness - З А В Ъ Р Ш Е Н А -Where stories live. Discover now