Bölüm 60 Kızıl Gezegen

2.4K 199 4
                                    

Raiden gezegene adım attığında enerjinin ejder gezegenine kıyasla daha yoğun olduğunu farketti. Şu anda açık alanda ormanın içerisindeydi. İlerlemeye devam ediyordu üstünde zırh yada herhangi bir şey yoktu, günlük kıyafetler vardı. Yürümeye devam ediyordu ilerde ufak bir köy görünmeye başladı. Köye doğru ilerledi. Oraya yaklaştıkça insanların kendisine doğru baktığını gördü hepsi temkinliydi. Raiden bunu hissedebiliyordu sonuçta herkes yabancı birine temkinli davranırdı. Raiden ilerledikçe çocukların etrafta koşuşturmasını gördü ama o anda hepsini aileleri çağırdı.

Raiden şaşkınlık içerisinde çocuklara bakmıştı içinden
"Daha 7 yaşında bir çocuk ama benimle aynı seviyede gerçekten de en düşük usta alemi." Bu durum kendisini oldukça küçük düşürmüştü aynı zamanda bir gezegende kendisine rakip yokken burada en güçlü dediği seviyeyle başlıyorlardı ve 7 yaşında bir çocuk ejder dünyasına gitse demekki herşeyi altüst edebilecek güçte olacak.

Raiden içinden
"Burada gerçekten temkinli olmak gerek." demişti.

Köylülerden siyah saçlı bir adam yüksek sesle bağırarak
"O. O 14 yaşında usta 1 aleminde" dedi sesinde alaycılık da vardı.
Bütün köy temkinli ifadeyi ortadan kaldırmıştı hepsinin yüzünde aşağılama ifadesi belirmişti. Belli ki kendi köyünden bile kovulmuştu. Ama tuhaf olan şey de burada başlıyordu üstündeki her şey yeni gibiydi yani aşağılanmamıştı yada hırpalanmamıştı. Bu da temkinli ifadeleri tekrar takınmalarına sebep olmuştu. Farklı bir sebep daha olarak bu zamana kadar onun ölmüş olması gerekirdi sonuçta 14 yaşında hala usta 1 olan birini hiç kimse yaşatmazdı.

Raiden az önce bağıran siyah saçlı adama doğru ilerledi kendisi de saygılı olmalıydı her ne kadar ruhlar diyarı imparatoru olsa da bu gezegende çöpten bile daha değersiz hissetmişti kendisini.
"Efendim merhaba ben bir gezginim ama şu anda nerede olduğumuzu söyleyebilir misiniz?" Raidenin yapay zekası içeriye girdiği andan beridir hiçbir şekilde harita çıkarmamıştı. Sadece alışveriş için kullanılabilir demişti.

Siyah saçlı adam ve diğerleri şaşırmıştı gezgin??? hemde usta 1 alemindeyken. Akıllarına gelen ilk şey alemini sınırlandırdığıydı. O yüzden siyah saçlı adam da biraz temkinli yaklaşıyordu.
"Merhaba yabancı. Şu anda Ji kalanının köyündesin. Ji klanı da az ilerde şuradaki patikayı takip et ama seni uyarayım seviye sınırlamanı klandan içeriye girerken kaldır yoksa bu yaşta usta 1 olduğunu düşünürlerse klanda çöp toplamak bile sana en büyük ödül olur."

Raiden şaşırmıştı doğal olarak, çöp toplamak bile en büyük ödül mü olur? Nasıl bir gezegen burası? Raiden bir mantık yürütünce en iyi tecrübe edinebileceği yer burasıydı. Üstelik her nefes alışında vücuduna enerji girdiğini hissetti bu ejder gezegeninde olmuyordu üstelik öğretmenler meditasyonla seviye atlanmayacağını söylemişlerdi ama bu gezegende öyle değildi. Üstelik burada daha çok şey öğrenebilirdi. Ji klanına doğru ilerlemeye başladı. Köydekiler biraz rahatlamıştı sonuçta pek çok haydut geliyordu yağma için aynı şekilde basit bir yağma için burada 1 kişi bile yeterli oluyordu.

***

Raiden ilerlemeye devam etti. Normalde yıldırım kullanarak daha hızlı varabilirdi ama bu şekilde etrafı görmekten ne sakınca gelirdi ki. Yürümeye devam ediyordu etrafı daha net inceledikten sonra duruma göre Anzu'yu da getirebilirdi ama onun kendi Ejder Dünyasında daha rahat olacağından emindi sonuçta babası yeni aile lideriydi artık imkanları öncekine göre daha iyiydi. Bu yüzden ruhlarına o meditasyondan çıkınca ejder dünyasına geri dönmesini istemişti.

Ayrıca karanlık elementi kullanarak bir kitap yazmıştı bu kitabı doğal olarak eski bilgilerine göre hazırlamıştı. Doğal olarak kitap sadece karanlık elementini kavrama yeteneğini arttıracaktı kitabı kavradıkça yeni yazılar ortaya çıkacaktı ve aynı şekilde kara aslan okulundan yardım alabilme ihtimali de vardı. Raiden bütün hepsini düşünmüş ve ona verdiği sözü de tutmuş olacaktı.

Anzu'nun seviyesini zaten çırak 10 olacak şekilde ayarlamıştı bu şekilde bile o dünyada güç sıralamasında ilk 10da olacaktı. Bu bile onun sırtının yere gelmesini engelleyecekti. Bu kitabı da kavrayabilirse 3-4 yıl içerisinde yatkınlığı 13-15 arasında olabilir. Bu kitabı zaten kendi bilgilerini kullanarak hazırladığı için kendisi için yararsız olacaktı bu yüzden zaten kitap kendisi için sadece bir kitaptı. Raiden onun yanında olacağı konusunda söz de vermişti ama uzaktan nasıl onun yanında olabilirdi ki düşünüyordu.

Touya
"Raiden biliyorsun ki senin açık düşüncelerini görebiliyorum. Anzu için yıldırım bilekliği hazırlamamı ister misin? Sen de öğrenmiş olursun her ne kadar bilsen de yapımını bilmek farklıdır."

Raiden başta biraz şaşırmıştı ve bu sebeple duraksamıştı bu kadar yürümesine rağmen klanı hala görememişti. Aynı zamanda Touya'nın söylediğini onaylamıştı.

Touya da yakınlarda bir mağara bulmuş, oraya gitmişlerdi. Touya aklındaki yapımı en kolay bileklik malzemelerini düşündü ve olabildiğince ellerinde olan malzemelerle oluşturmak istiyordu. Ellerindeki en iyi malzeme kurt kemikleriydi üstelik yıldırım elementi kullanan bir canavardı. Ayrıca içine yıldırım elementi aktarılabilir bu biraz farklı olacaktı diğer bilekliklere göre. Ama bunun için 1 ruh  gerekecekti. Touya demirci malzemelerini çıkartmıştı ocak, kalıp, maşa ve su çıkardı. Kurdun kemiğini çıkardı küçük bir kaba koyup ocağa attı erimesini bekledi. Kapta eridikten sonra bir kalıp çıkardı üstünde küçük bir delik vardı. Kalıp iki parçadan oluşuyordu. Ortada bileklik şekli vardı. Kabın içindeki erimiş kemiği kalıba döktü. Kalıba kırmızı yıldırım elementini aktarmaya başladı bileklik soğuyana kadar bu şekilde devam edecekti. Diğer türlü çöpten farkı kalmayacaktı.

***

Aradan geçen zamandan sonra Touya kalıptaki bilekliği çıkardı üzerindeki birkaç pürüzü de giderdi. Çırak 10 seviyesinde yıldırım canavarına ait bir bileklik olduğu için içinde 20nci seviye yıldırım vardı. Bu bilekliğe kırmızı yıldırımıda aktardığı için bilekliğin orjinal elementi de değişmiş oldu. Diğer türlü 12nci seviye yıldırım Touya ve Raiden için çöptü 4km/sn hızı vardı ama şu anda 1000km/sn hızda 25inci seviye  yıldırım vardı bileklikte.

Tek farkı sadece hız için kullanabilecek olması aynı zamanda dakikada ve ilk kullanımda sadece 2 enerji tüketecek olmasıydı. Raiden bu bilekliğin yapının en kolayı olduğunu gördü zor olanındaysa kalıba koymuyordun ve yapmaya başladığın andan sonuna kadar enerjini üzerinden çekmiyordun ayrıca fiziksel olarakda bileklik şekli vermek için uğraşıyordun yani hem fiziksel hem de ruhsal açıdan yorulmuş oluyordun. Bunu da ruh yüzüğü aracılığıyla ruhlar Anzu'nun kapısında bekleyen ruha teslim etmişlerdi.
***
Raiden mağaradan çıkıp ilerlemeye devam ediyordu ama tam o anda hiç beklemediği bir ses duydu

Çatırt

Yerdeki kuru dala basmıştı. Her ne kadar temkinli olsa da kuru dalı farketmemişti. Ji klanına doğru ilerlemeye devam etti. Ama o dala bastığından beridir ruhlarıyla iletişiminin koptuğundan haberdar değildi.

RaidenHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin