Bölüm 69 Aşama Puanlaması

2.1K 189 14
                                    

Raiden arenada meydan okumasını yapıyordu. 16 taş insanı parçalamış ve Alvin tabelada gördüğü puan sebebiyle şoka uğramıştı. Raiden aşağıda 1 dakikalık mola veriyordu.

"Acaba puanım kaç oldu 30 mu? Yoksa 60 mı? Belki de daha fazladır. Bu taş insanlar gerçekten yorucu. Ama tuhaf olan yıldırım %50 yavaşlatmıyor muydu?"

Raiden aklındaki alan ustalığı kitabını tekrar canlandırdı ve su elementiyle yıldırım elementini karıştırdığını farketti. Yavaşlatan su elementiymiş donma özelliği olduğundan dolayı kişinin yatkınlık seviyesine göre alana giren kişiyi buzdan heykele bile çevirebiliyor. Yıldırımda da yatkınlık seviyesine göre uyuşturmadan yakmaya kadar gidiyor. Yani Raiden'in yıldırımı diğer yıldırımlardan üstün olduğu için sadece yakmıyor aynı zamanda parçalıyor. Raiden de bu düşüncelerle ve alan ustalığı kitabıyla anlamıştı her şeyi.

1 dakikanın sonunda tekrar

Vıııııııızzzzzzpppppp

Sesiyle 32 taş insan ortaya çıktı bu sefer 16 tanesi kılıçlı, 16 tanesi mızraklıydı. İlerleyip yıldırım alanına girdiklerinde parçalandılar. Tuhaf olansa Raiden yorulmaya başlamıştı fazla enerji tüketmese de zihinsel olarak enerji tüketiyordu. Çünkü alanın açık kalması için yıldırımı 8 bıçağa aktarması gerekiyor. Kısacası bu alana zihinsel saldırı demek çok da yanlış olmaz. 1 dakikalık aradan sonra zihni biraz daha berrak hale geldi.

vıııııızzzzzzzppppp

Sesiyle beraber 64 tane taş insan ortaya çıktı. Raiden zaten 32 tane taş insanla fazlasıyla yorulmuştu ama şimdi 64 tane vardı. Kısacası kendisiyle eşit güçte 64 tane taş insan. Raiden'in avantajı taş insanların kendisiyle eşit saldırıları yapamıyor olması.

Ama gelen 64 taş insanda gariplik vardı 16 tanesi bıçaklı, 16 tanesi mızraklı 32 tanesi kılıçlıydı.

Bıçakçılar birden bıçaklarını yere sapladılar şu anda Raiden'in etrafı hatta kendi oluşturduğu 100 metrelik alan da onlar tarafından çevrilmişti. Taş insanların yere sapladığı 16 bıçaklı taş insandan 8 tanesi su alanı oluşturdu ve Raiden'in oluşturduğu yıldırım alanını 110 metreye genişlettiler hemen ardından diğer 8 bıçaklı taş insan da 115 metrelik alanı toprak alanına çevirdi. Hemen ardından su alanıyla birlikte  yıldırım alanı da toprağa karıştı. Artık Raiden'in oluşturduğu yıldırım alanı onun kontrolünde değildi su bütün yıldırımı çekmişti. Hemen ardından su alanı oluşturan taş insan suyun ısısını gittikçe arttırmaya başladı.

Su buharlaşıp havaya doğru yükseldi ama havada asılı kalıyordu daha fazla yükselmiyordu 20 metre yükseklik su buharından bir sis alanı oluşturdu göz gözü görmüyordu ve daha sonrasında hava gittikçe soğumaya başladı havada olan buhar alanı kar tanesi şeklini almaya başladı daha sonra toprak alanı oluşturan Taş insan da topladığı yıldırımları serbest bıraktı ve 115 metrelik sekizgenin içinde 20 metre yüksekliğe kadar tüm alanda yıldırımlar patlamaya başladı ve bu yıldırımlar doğal olarak Raiden'e ait değildi.

Raiden yıldırımlardan darbe aldığı anda kendisini tabelanın önünde buldu. Resmen taş insanlar alan öyle oluşturulmaz böyle oluşturulur demişti. Kısacası su yıldırımı toprağa çekti, toprak yıldırımı tuttu, suyu havaya karıştırıp dondurdu ve toprak da yıldırımı bırakınca havadaki her kar tanesine yıldırım çarparak ilerledi ve tek noktadan 115 metrenin tamamına yayıldı. Herşey birkaç saniye içinde gerçekleşmişti.

Raiden üstündeki şoku atlatamamıştı. Kısacası Raiden ne yaparsa Taş insanlar da onu yapacak güçteydi. Tabeladaki puana bakınca şok oldu düşüncesine göre yüzlerde puan almalıydı ama

"Bu bu bu bu da ne böyle ben binlerde bekliyordum ama bu."

Alvin
"Doğru görüyorsun Raiden keşke yüzlerde alsaydın toplam 32 puanın var tebrikler."

Raiden
"Nasıl 32 ya bundan öncesinde 16 taş insan parçaladım 32yi geçmesi lazım."

Alvin
"Görünüşe göre puan sistemi toplam olarak çalışmıyor. Belli bir aşama puanlaması var. En gaddar puanlama sistemidir.

1inci aşamayı yendin puanın 1 oldu. 2inci aşamada 2 taş insan geliyor ve diyelim ki 2 taneden 1 tanesini yendin ve diğerine yenildin 2inci aşamayı geçemediğin için puanın 1 olarak kalıyor. 2inci aşamayı da geçersen toplam puanlama sisteminde 3 olur ama aşama puanlamasında son geçtiğin aşamanın puanını sana veriyor ve önceki aşamalardaki puanların bir önemi kalmıyor. Bu yüzden en gaddar puanlama sistemidir. Toplam puanlama sisteminde puanın 63 olması tanesi 2 puan olsaydı 126 olması gerekiyordu ama aşama puanlamasında son geçtiğin aşamanın puanını verdiği için 32 oluyor. Şimdi diyeceksin fazla kaybım yok ama puan tablosunda küçük dünya için 128bin puan istiyor bu da sana 128 bin taş insan saldıracak anlamına geliyor.

Sen 127bin 999 canavarı parçaladın diyelim, son 1 tanesinden darbe aldın ve toplam puanlamada 127bin 999 puanı cebine atmış oluyorsun ve önceki puanlarınla 128bini çoktan geçmiş oluyorsun ama aşama puanlaması yüzünden sen o 1 tane canavardan darbe aldığın için aşamayı da kaybetmiş oluyorsun ve 127bin puanın çöpe gitmiş oluyor ve puanın 64binde sabit kalıyor ta ki 128 bin canavarın hepsini darbe almadan yenene kadar."

Raiden
"Yalnız bu puanlama sistemine gaddar demek bile az kalıyor."

Alvin
"Raiden görüyorum ki öğrenmen gereken daha çok şey var. Kılıç kullanırken yıldırıma ağırlık veriyorsun yani kılıç kullanmaktan çok savurmayı ve tutmayı biliyorsun. Yıldırımla da karşındakinden hızlı olduğun için onun açığına saldırabiliyorsun. Sana şunu söylemek istiyorum ama kızma taştan yapılmış şeyler taş insanlar, golem gibi aptal olan şeylerdir ama güç bakımından normal seviyesinden üstünlerdir. Yani onlar rastgele saldırıyorlardı ama sen o rastgele saldırılarla savunmaya itildin ve onların bıraktığı dağ kadar açıkları göremedin. Sana gerçek bir kılıç ustası gerekiyor."

Raiden
"Anlıyorum yani karşımdakiler zayıf ve ben onlardan daha da zayıfım demek istiyorsun. Önceden de kullandığım bir kılıç vardı eski yaşamımda, orda da kılıç kullanmayı bilmiyordum ama tek bir savurmayla koca orduları yok ediyordum. Yani gerçekten de kılıç kullanmayı bilmiyorum savurmak dışında, hem sen nasıl biliyorsun kılıç ustalarını."

Alvin
"Demek bu ikinci yaşamın görünüşe göre ne kadar tek savurmayla koca orduları yok etsen de bir şekilde ölmüşsün ve ikinci yaşamına başlamışsın.

Kılıç ustalarını bilmeme gelirsek o onurlu savaşçılar benimle dövüştükten sonra gülerek ölen kişilerdi. Karşıma bir kılıç ustası geldiğinde hiç birisine zehir özelliğimi uygulamadım ve saf gücümle saldırdım bu yüzden de onlara onurlu bir ölüm verdiğimi düşünüyorum, onlar da bunu bildikleri için gülerek öldüler. Zehrimi kullansaydım birkaç saniyede öldürebilirdim ama normal dövüştüğüm için günler hatta haftalar sürdü dövüşlerim.

Ama onlar insanlar arasında ne kadar güçlü kılıç ustaları olduklarını bilmiyorum. O yüzden sana gerçek bir kılıç ustası bulmamız lazım ve ben bir tanesinin yerini biliyorum ve benimle 1 ay boyunca dövüşüp ortak kararla berabere bitirdiğimiz bir kılıç ustası ama ne yazık ki o bir kılıç ustası olsa da gizlenme konusunda benden çok ama çok daha iyi. Benzer şekilde zehir konusunda da ben iyiyim yani o gizlenerek beni rahatlıkla öldürebilirdi ben de zehirleyerek onu rahatlıkla öldürebilirdim o yüzden beraberlik olarak saydık. Seni onunla tanıştıracağım ama sorun şu ki nerede olduğunu bilmiyorum ama öncesinde onu bulana kadar sürecek bir eğitim seni bekliyor."

RaidenTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang