Bölüm 2 - Kısım 6 "Curtis Olayı"

41 3 0
                                    

08. Haziran. 2015
Somali - Berbera
Berbera kırsal bölgesinde bir çiftlik evi


Danny endişeli, düşünceli ve sinirliydi. Bir an telefonu yere fırlatacak gibi olduysa da bugünlük daha fazla teknolojik aksaklığa gerek yoktu ve Bay Curtis ile tek irtibatı da sadece bu telefon ile sağlayabiliyordu. Malları, silahları ve hatta her şeyi gemiye taşıma planını kafasından geçiriyordu ki aniden kapı açıldı ve kapıyı çalmayı bile akıl edemeyecek kadar telaşla Karl girmişti içeri. Yine telaşlı bir şekilde başladı konuşmaya,

"Efendim... Efendim iletişime geçtiler"

"Kim, korsanlar mı?"

"Evet efendim."

"Neymiş aşağılık heriflerin derdi?"

"Şeeyy.. Eeemmm..."

"KONUŞSANA BE ADAM......!!!!!!" diye kükredi aniden Danny.

"Korkarım.......on milyar dolar..." diye cümlesini sürdürdü Karl ama adeta bir çerez parasından söz edermiş gibi ağzından çıkan bu cümlede, sözü geçen para miktarının ne denli büyük bir miktar olduğunu çok iyi biliyordu çünkü bu kadar büyük miktarda bir parayı hayatının hiçbir safhasında şahsı adına hayal bile etmemişti ve asla da edemeyecektide.

"NEEEEEE...???"

"Evet efendim yanlış duymadınız. On milyar dolar."

".............ORRRROSPU ÇOCUKLARIIIIIIII....!!!!!" Diye hiddetlenerek bağıran Danny'nin yüzü hindi gibi kıpkırmızı kesilmişti artık ve o mavi gözleri artık yeşil gözükmeye başlamıştı.

"Parayı bitcoin olarak istiyorlar."

"AŞŞAĞILIK HERİFLEERRRRR...

"Evet efendim"

"BEN BUNU BAY CURTİS'E NASIL SÖYLERİM ŞİMDİ KARL??? HA... SÖYLE BANA, NASIL SÖYLERİM BEN BU MİKTARI???"

"Efendim şey... Eemmm... Kırk sekiz saat sonra tarafımıza bir bitcoin transfer hesabı ileteceklerini belirtmişler efendim." Diye konuşmasını sürdüren Karl sinirden Danny'nin seri biçimde küfürlü bağırmalarının arasında sanki hiçbir şey yokmuş gibi çünkü Karl sadece ve sadece bir an evvel ve sağ salim cümlelerini tamamlayabilmenin derdindeydi o an için.

"KIRK SEKİZ SAATMI...??? BAY CURTİS BİZİ VURUR KARL.. ÖLDÜRÜR BİZİ."

"Hesap bilgilerini belirtiklerinden sonraki on beş dakika içinde bu transferin yapılması gerektiğini belirtmişler efendim."

"ŞEREFSİZLER..."

"Aksi halde.................." diye bir cümle kurdu ama işte tam bu andan sonrasını kestiremiyordu Karl. Bu cümlenin devamının kendisini ölüme götürüp götüremeyeceğini sorgulamaya bşladı dizlerinin titremesine asla engel olamadan.

"AKSİ HALDE NE KARL? AKSİ HALDE NEEE...????"

Artık ne olacaksa olsun düşüncesiyle ve bu stresi daha fazla kaldıramayacağı gerçeğiyle sürdürdü konuşmasını Karl,

"Tüm bilgileri interpole ve tüm dünya basınına yayınlayacaklarını belirtmişler efendim." Dedi ve bu genç yaşta hayatının bundan sonraki kısmını kaderinin belirlemesini beklemeye koyuldu. Umuyordu ki kaderi ona bu cümleden dolayı kötü davranmasındı.

"KAHRETSİN, KAHRETSİN, KAHRETSİNNN...!!!" Diye haykıran ve sinirden aklı mantığı kilitlenen Danny artık başka cümle kuramıyordu. Bir müddet kuramayabilirdi de.

ANGELIKAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin