Bölüm 2 - Kısım 7 "Curtis Olayı"

36 3 0
                                    

08. Haziran. 2015
Somali - Berbera
Berbera kırsal bölgesinde bir çiftlik evi


Danny bu cümleleri nasıl bir araya getirecekti ve bunları nasıl olacak ta Bay Curtis'e bir çırpıda söyleyecekti bilemiyordu. O an aslında bir an evvel ölmeliydi ki bu ölüm onun için daha temiz bir ölüm olacaktı. Belki kalpten, belki de ani bir beyin kanamasında ölebilseydi keşke o an. Yoksa aşırı doz uyuşturucu alıp uyuyarak intihar mı etseydi. Asla bilemiyordu ama yine de hiç vakit kaybetmeden tekrar telefonu eline aldı ve oldukça seri hareketlerle numarayı tuşladı. Bu sefer Karl'ın odada olup olmaması umurunda bile değildi ve hatta odada olması daha iyi bile olabilirdi Danny için. Bay Curtis'in soracağı sorular olabilirdi ve bu soruları tam da o anda sıcağı sıcağına Karl'ın cevaplaması gerekebilirdi. Bu yüzden bu defa onun çıkmasını istemedi. Çok kısa bir süre içinde Curtis de telefonu açmıştı.

"TANRI AŞKINA DANNY, GENE NE VAR...???"

"Aloo... Bay Curtis..."

"KONUŞ BE ADAM...!!!"

"Adamlar iletişime geçtiler efendim,"

"Ne istiyorlar aşağılık adamlar...???" diye çok bağırmadan ama çok da sakin bir tavırda gözükmeden.

"Efendim, eeemm"

"HADİ DANNY, ÇATLATMA ADAMI... AKŞAMA KADAR BURADA SENİN KONUŞMA KEYFİNİ BEKLEYEMEM"

"Efendim, on milyar dolar istiyorlar efendim." Curtis'in bağırmalarının arasında bir çırpıda cümleyi ağzından çıkarttı ve rahatlamayı ümit etti ama nafile. Curtis cümlenin tekrarını istemişti bile;

"NEEEE...????"

"Evet efendim, on milyar dolar."

"ON MİLYAR DOLAR...!!!!" diye kükreyen Curtis her kim olursa olsun bir fidye için bu kadar yüklü bir miktarı çok fazla buldu. Hatta inanılmaz fazla buldu.

"Maalesef evet efendim"

"SEN SAYI SAYMAYI BİLİYOR MUSUN DANNY???

"Biliyorum efendim"

"BENCE BİLMİYTORSUN YA DA AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞIN İŞİTMEZ OLMUŞ ARTIK SENİN DANNY...!!!" Diye delicesine bağırdı ve Somali'de olup bitenlerden dolayı iyice çileden çıkan Curtis o an yanında olsalar Danny'i de Karl'ı da gözünü kırpmadan öldürebilirdi. Hem de ikisini de alınlarının ortalarından teker kurşunla oracıkta gebertebilirdi.

"Dahası da var efendim"

"DAHASI NE DANNY??? DAHASI NE???"

"Ayrıca efendim, eğer kırk sekiz saat sonra bize bitcoin hesap numaralarını verecekler.

"DEMEK BITCOIN HA...??? BU NE PİŞKİNLİK...???

"Evet efendim"

"Bitcoin...!!! Bitcoin istediklerine göre oldukça profesyonel bunlar..." diye kendi kendine sesli düşünmüştü bir an Curtis ve onun bu ses tonundan sakinleştiğini zanneden Danny de biraz rahatlar gibi olmuştu ve son cümleyi de bir kalemde söyleyip bu stresli konuşmanın bir an evvel bitmesini umuyordu. Hafif bir rahatlama edasıyla sürdürdü konuşmasını Danny,

"Ayrıca kırk sekiz saatlik süre dolduktan sonraki ilk on beş dakika içinde parayı bitcoin olarak verecekleri hesaba yatırmazsak eğer tüm bilgileri interpole verip ayrıca tüm dünya basına da yayınlayacaklarını belirtmişler efendim."

"NEE, AKLINI MI KAÇIRDIN SEN? BULUN ONLARI BANAAAA..." diye tekrar kükremeye başlayan Curtis'ten bu tepkiyi her ne kadar bekliyorsa da bu kadar çok bağıracağını düşünememişti. Öyle ki telefonu bile kulağından uzaklaştırmak zorunda kalmıştı ve kestirme bir cevapla konuşmasını sürdürdü Danny,

"Karl araştırıyor efendim"

"DERHAL BULUN ONLARI. BANA... KOSKOCA CURTIS CYRUS'A TUZAK KURUP FİDYE İSTEMEK NEYMİŞ GÖSTERECEĞİM BEN ONLARA"

"Anladım efendim." Dedi ama Danny'nin anladığı şeyler bununla kısıtlı değildi. Öncelikle Karl eğer bunu yapanları bulamazsa kesinlikle bunu canıyla ödeyecekti. Ayrıca sorumlusu olduğu bölgede böylesine büyük bir rezaletin yaşanmasına engel olamadığı için onun canı da cehennemin dibini boylayacaktı. Elli dört yaşındaydı ama yine de yaşayacağı daha çok yıllar olmalıydı önünde. Karısını ve üç çocuğunu çok özlemişti ve onlarla hasret giderecekti daha. Üç çocuğu da henüz bekârdı ve dolayısıyla henüz torun sahibi olamamıştı. Bu işlerden emekli olup Amerika'daki evinde eşi ve çocuklarıyla birlikte normal bir hayat sürdürmeyi planlıyordu. Hatta daha sırada torun sahibi olmak vardı ve onlarla parklarda vakit geçirmeyi hayal ediyordu Danny nin bu düşünce silsilesi arasında Curtis bağırmasını sürdürerek "DERHAL BULUN ONLARI BANA...!!!!" dedi ve telefonu kapattı.

"dıııııttttt." Sesini duymasına rağmen halen olayın gerginliğini canlı canlı yaşayan Danny telefonu kulağından indirip kapatamamıştı. 

ANGELIKAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin