Bölüm 1 - Kısım 2 "Curtis Olayı"

112 4 0
                                    

08. Haziran. 2015

Belçika - Brüksel

Emile Delva Caddesinde bir ev (Angelika'nın evi)


Birden yazmayı da eşlik ettiği müziği mırıldanmayı da bıraktı. Bilgisayar ekranına öylece bakakaldı. Kaşları hafif çatıldı, gözleri de bir o derece kısıldı aniden. Dudakları da büzüşmüş bir şekilde gördüklerini çözmeye çalışan bir ifadeyle bakıyordu dizüstü bilgisayarının monitörüne. Yaklaşık olarak kırk beş saniye kadar sürdü monitörde gördüklerini özümsemesi. Yüz ifadesini hiç bozmadı, göz ucuyla bilgisayarın saatine mini bir bakış attıktan sonra usulca tekerlekli sekreter koltuğunu geri itti, doğruldu ve ayağa kalktı.

Ham ağaçların çok fazla işlenmeden ve tamamen kurutulmasından sonra boydan boya kesilmesi işleminden sonra ebatlarına göre özenle kesilmiş yarım kütüklerden, orijinal hali hiç bozulmadan evindeki ölçüye uygun olarak yaptırttığı basamakları tırmanarak üst kata çıktı. Tamamen doğal görünümlü adeta bir kütük evin basamaklarını andıran şahane bir merdivendi bu.

Bir çatı katıydı burası. Yatak odası olarak kullanılan odaya çıkarken daha göze ilk takılan şey tavandan gökyüzünün neredeyse tamamen gözüküyor olmasıydı. Oda tavanının çok az bir kısmı olan ve kuzeye bakan tarafı lambri ahşap tavan üzeri kiremit kaplamaydı. Duvarlardaki dikit kolonlar ile köşe kolonlara sabitlenen oldukça ince çelik çerçeveler ile inşa edilmişti ki çerçeveler gökyüzünün muhteşem manzarasını çok ta kirletmesindi. Güney kısmının ise üzeri tamamen cam ile kaplanmıştı. Terasa çıkan bölümü de yine oldukça ince çelik malzemelerden ve de tamamen açılıp kapatılabilen sürgülü bir kapı sisteminin üzerine oturtulmak suretiyle yere sabitlenmişti. Kırılmaz camdan yapılmış olan bu çelik kafes onda yatağında yatarken uzayın içindeymiş hissi uyandırıyordu.

ANGELIKATahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon