Duyarlı Olalım.

19.7K 905 34
                                    




Lütfen bu duyuru okuyun ve ulaşabildiğiniz herkese ulaştırınız.

Gün geçmiyor ki güzel ülkemde kadın, çocuk cinayeti haberi duyulmasın. Bunlara cinayet demek belki de yanlış bu bir vahşet. Medya bu tarz haberleri TOPLUMSAL YAYIN AHLAKI gereği yayınlayamadığını savunuyor. Gülüyorum, öz çocuğuna tecavüz edecek kadar ahlakını kaybeden bir topluma hala nasıl yayıncılık ahlakından bahsedebiliyorlar? Ben ebeveyn değilim ama doğmasını beklediğim bir yeğenim var. Böyle bir şeyin yeğenimin başına geldiğini düşündüğümüzde uykularımız kaçıyor.

Biz çocuğumuza birinin bağırmasına bile tahammül edemezken kendine bilmezin birinin onu istismar edip hayatına son vermesi korkunç. Bu durumla ilgili korkularımızı hamilelik süresince iletişim halinde olduğumuz pedagokumuza danıştığımızda bize "Çocuğu dedesi bile olsa, izinsiz öpmemeli. Önce ona sormalı. 'Seni öpebilir miyim? Sana sarabilir miyim?" Eğer çocuk izin verirse bu eylemler gerçekleştirilir. Şayet istemezse hiçbir şekilde temas olmamalı. Sokakta yolda gördüğünüz yabancıların 'Aman ne kadar tatlısın sen' diyerek çocuğunuzu sevmesine izin verilmemelisiniz. Çocuk psikolojisinde en ufak şeyin bile zihne kodlanması farklı olur. İzinsizce bir çocuğun sevilmesi, iradesinin hiçe sayılması anlamına gelir. Sokaktaki yabancı ya da bir aile bireyi sırf çocuğunuzu iyi bir niyetle -izini haricinde- seviyor diye sessiz kalırsınız ama o çocuk bunu 'Ben istemesemde bana dokunuyorlar ve ailem buna izin veriyor.' şeklinde beynine kodlayabilir. Olası bir istismar durumunda bunu normal karşılayabilir ve size anlatmayabilir. Tüm bunlar içinde en önemlisi ise çocuğunuza sürekli birinin onu rahatsız edip etmediğini sormalısınız. Onunla konuşmalısınız" demişti.

Bu kadar izole bir şekilde çocuk büyütmek doğru mu? Bilmiyorum ama çocuklarımızın iyiliği için bunu denemek zorundayız. Bazı aileler daha çocuğu kundaktayken okul seçmeye, öğretmenleri araştırmaya başlıyor olası bir sapkınlığa karşı. Biz de onlardan biriyiz.

Başımıza gelmez diye düşünmeyin, bilinçlenmeyi ihmal etmeyin. İnsan demenin iltifat sayılacağı istismarcıların korkması gereken yasalar yok ama bizim korkularımız, kaybedecek çok şeyimiz var. Bunu sizinle paylaşıyorum çünkü hayatına dokunabildiğimiz, bilinçlendirebildiğimiz her insan kurtarılmış bir hayattır bana göre.

Lütfen çocuklarınızın, yeğenlerinizin, tanıdıklarınızın vs. yaşı küçük diye anlattığımı anlamaz diye düşünmeyin. Ona yaşı ne olursa olsun bu bedenin kendisine ait olduğunu ve sadece kendi rızasıyla bu bedene dokunulabileceğini öğretin. Bedenleri küçük olabilir ama inanın bana bir çok yetişkinden daha zekiler. Bu acıları yaşamak için ise çok küçükler. Allah korusun ama böyle bir durum yaşanırsa sizden korkmamaları gerektiğini ve doğruca size gelmeleri gerektiğini bilsinler.

Sessiz kalmayın. Alışmayın.

Keşke daha güzel bir başlık koyabilseydim. Keşke bu konulardan bahsetmek zorunda bile kalmasaydık. Keşke elimden başka bir şey gelse mesela bu iğrençliklerin yaşanmasını engellesem ama olmuyor. Elimden gelen tek şey bildiklerimi sizlerle paylaşmak. Madem çevrenin düzeleceği, caydırıcı yasaların işleme konulacağı yok bari biz kendi çabalarımızla bir şeyler yapmış olalım.

Rabbim sizi ve sevdiklerinizi korusun. Daha güzel bir günde görüşmek üzere.

-Ancakendineyazar

İstanbul MasalıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin