T H I R T E E N

2.8K 60 0
                                    

Nik
Fien zucht voor ze begint te praten, en als ze er klaar voor is zie ik dat Emma haar hand op die van Fien legt. Wat is er aan de hand?

'Ken je Jasmin nog?' Begint Fien. 'Van onze klas?' 'Ja.' 'Ja. Wat is ermee?' 'Ze..' 'Ze?' Ik zie dat ze het moeilijk heeft, dus pak ik haar handen vast. '..is verliefd op me.'

'Oke? Weet ze dat wij samen zijn?' 'Ja..' 'Dan gaat ze toch niks doen?' 'Jawel hoor.' Zegt Emma uit de dode hoek. 'Hoezo?' 'Ze heeft een plan.' 'En die is?' 'Dit allemaal op een intieme manier aan haar vertellen om haar dan zo te verleiden.'

'Maar daar trap jij toch nooit in he?' 'Ze is goed.' 'Hoezo?' 'Haar ouders zijn psychologen dus ze heeft de tactiek.' Ik zucht. Het was net terug goed tussen Fien en mij en opeens heb ik een rivaal.

Als Fien terug weg is kan ik alleen maar denken aan Jasmin. Zou ze Fien echt kunnen krijgen? Jasmin en ik stonden kit doordat zij een meisje was en dat al een minpunt is maar een leraar zijn ook. Wat zal Fien doen?

Die avond kon ik zelfs niet slapen. Niet dat ik zelfs de moeite had genomen om het te proberen, want ik was zelfs niet moe. De volgende ochtend kwam ik fris uit de douche en toen zag ik pas hoeveel tassen koffie ik op had. 10 tel ik er in totaal.

Ik nam een diepe zucht en stapte in de auto. Ik was aan het denken hoe ik me zal moeten gedragen tegen Jasmin. Gewoon normaal doen hoor ik je al zeggen, maar dat is niet zo simpel. Vooral niet als Jasmin zelfs weet van de affaire tussen Fien en mij.

Op school stap ik snel de auto uit. Ook al heb ik nog genoeg tijd, haast ik me.

'Meneer Fitz. U staat onder arrest.' Zegt de politie als ik net het klaslokaal wil opendoen. Ik wist dat dit geen toeval was, Jasmin is gisteren gaan klikken nadat de school klaar was.

Ik besloot niet als een debiel te vragen waar dit over ging, dus gaf ik me over. Net als we het lokaal buiten stappen zie ik de directeur en Fien naast elkaar.

Subtiel vraag ik aan Fien of hij het weet en totaal niet naar mijn goesting knikte ze. 'Het spijt me Nik!' Roept Fien huilend. Ik wil antwoorden maar voor ik het weet zit ik in een politie-auto.

Het maakt me zelfs niet uit wat er nu met me gebeurd want mijn gedachtes zitten alleen maar bij Fien.

'Meneer Fitz. Klaar voor een verhoor?' Zegt een man dat opeens voor me komt staan. Je kan zien dat ie het echt te hoog heeft van zichzelf. 'Kom maar op.' Zeg ik dan maar.

'Waarom denkt u dat u hier bent?' 'Goede vraag.' 'U weet van niets?' Ik leun naar voren en besluit dit stoer te spelen. 'Er zijn zoveel redenen waarom een persoon hier zou kunnen zijn eh meneer de police.'

'Klopt.' Hij slaat zijn kaft open waar hij zo te zien veel moet opschrijven. 'U kent Fien?' 'Dat is een leerling van me, ja.' 'Alleen een leerling?' 'Natuurlijk. Ik ben echt niet het type dat een leerling meer zou beschouwen dan dat ie is.'

Je kon horen dat dit of sarcastisch of met veel moeite gezegd werd. 'U kunt beter nu bekennen voordat u nergens meer heen kunt.' 'Dit is geen moordzaak eh meneer de police, dit is een gewoon leuk gesprek.' 'Een heel leuk gesprek eh zo te zien meneer?' Ik knik.

Ik weet ook niet wat me bezielt maar iets zegt in me dat ik toch maar moet doen wat ik wil.

Aiaiaiaiii. Ik zit echt vol inspiratie! Hopelijk zitten jullie vol plezier. Sorry dat ik zo weinig plaats but i have a busy life🤷‍♀️
Vergeet niet te voten en verder te lezen!x

Wrong loveWhere stories live. Discover now