κοίτα καλύτερα

7.1K 582 5
                                    


Δημήτρης:

Έχουμε γυρίσει εδώ και δέκα λεπτά κι έχω βρει την γιαγιά αναστατωμένη. Μου λέει πως η Μαριτίνα έχει κατέβει στην θάλασσα αλλά δεν έχει γυρίσει ακόμη και πως δεν το συνηθίζει να κάθεται τόσο αργά. Δεν μου το ζητάει να την βρω αλλά δεν θα την αφήσω μέσα στην αγωνία. 

Όπως είμαι με το μαγιό και ένα μπλουζάκι , φεύγω για να την βρω. Με έχει εκνευρίσει τρομερά. Η γιαγιά μου είναι σε προχωρημένη ηλικία, δεν είναι να νταντεύει στα γεράματα. Αυτή ήταν η επιφύλαξη μου μόνο όταν έμαθα οτι της πρότεινε να την φιλοξενήσει ως την ενηλικίωση της. Ξέρω οτι η γιαγιά έχει την πιο γενναιόδωρη καρδιά και πως θα ένιωθε ευθύνη για εκείνη σαν παιδί της. Και να που τώρα επιβεβαιώνομαι. Αντί να προσέχει την γιαγιά, η γιαγιά ανησυχεί για εκείνην.

 Η μητέρα μου υπήρξε άδικη μαζί της. Φαίνεται καλό κορίτσι, άβγαλτο χωρίς πονηριά, δεν μπορώ να σκεφτώ οτι είναι αλήθεια έστω λίγο αυτό που της καταλογίζει η μητέρα μου. Πως δηλαδή όλο αυτό είναι ένα σχέδιο για να καρπωθεί οτι μπορεί απο την περιουσία της γιαγιάς. 

Περπατώ στο χωματένιο μονοπάτι και ακούω τον ήχο της θάλασσας. Η πανσέληνος είναι τεράστια. Είναι μαγευτικά, μου φαίνεται πως δεν την αδικώ που δεν μαζεύτηκε ως τώρα. Άλλωστε είναι ένα παιδί. Θα παίζει με τα κουβαδάκια της σκέφτομαι και ξεφυσώ απο αγανάκτηση. 

Νιώθω πάλι θυμωμένος. Αντί να είμαι πάνω απο την Νατάσα, ψάχνω στα σκοτάδια την μικρή. Μου φαίνεται ήρθε η ώρα να της τα ψάλλω. Ας κάνει οτι θέλει. Μόνο να μην ανησυχεί την γιαγιά. Έχει την καρδιά της και ο γιατρός είπε οτι δεν μπορεί πολλές συγκινήσεις.

 Χθές ένιωσα καλά πρώτη φορά με την απόφαση της γιαγιάς να μείνει εδώ η μικρή. Ο τρόπος που μιλούσε για εκείνη έδειχνε αγάπη αλλά και θαυμασμό. Αν δεν είχαν τόσα χρόνια απόσταση , θα έλεγα πως είναι φίλες. Η γιαγιά μου νιώθει ευτυχισμένη πραγματικά με την μικρή. Αλλά και η μκρή θα πρέπει να καταλάβει οτι πρέπει να είναι πιο υπεύθυνη. Η γιαγιά λέει πως είναι κλειστό παιδί και απο τότε που χάθηκε ο πατέρας της το μόνο που κάνει είναι να πηγαίνει σχολείο και να κλείνεται με τις ώρες στο σπιτάκι του κήπου και ζωγραφίζει. 

Παράξενο. 

Δεν έχει τύχει να δω ποτέ τίποτα απο αυτά που ζωγραφίζει. Όλο ακούω για την ζωγραφική της αλλά ποτέ δεν μου έδειξε κάτι.

 Φαίνεται πραγματικά ένα κλειστό παιδί. Όσες φορές έχω έρθει, την καταλαβαίνω πως ντρέπεται και με αποφεύγει. Όχι μόνο εμένα αλλά και τις παρέες μου. Βλέπω το φως απο το σπιτάκι του κήπου ως αργά αναμμένο. Θα πρέπει όντως να αγαπάει πολύ την ζωγραφική. Δεν εξηγείται τόση απομόνωση εκεί μέσα. 

Την θυμάμαι να φέρνει το νερό στην Νατάσα. Είναι πολύ ντροπαλή. Είχε κοκκινίσει ολόκληρη όταν την κρατούσα στην αγκαλιά μου. Η αλήθεια είναι πως ένιωσα παράξενα κι εγώ. 

Καταλαβαίνω την γιαγιά γιατί ένιωσε την επιθυμία να την προστατεύσει. Φαίνεται να έχει μια αθωώτητα σαγηνευτική.

 Την θυμάμαι μικρή , κρυμμένη μέσα στα νυχτολούλουδα.. Δεν κατάλαβα στην αρχή οτι έπαιζε κρυφτό. Απλά την είδα χωμένη μέσα στα λουλούδια, ήταν τόσο όμορφη..νόμιζα οτι ήταν πλάσμα της φαντασίας μου. 

Είχε τεράστια μπλε μάτια. Θα πρέπει να είναι δύσκολο να μεγαλώνει χωρίς γονείς. Σε κάποιο επίπεδο την καταλαβαίνω. Αν δεν είχα την γιαγιά, θα ήμουν πολύ μόνος. Οι γονείς μου πάντα τους ενδιέφερε η επιτυχία. Με έστειλαν εσώκλειστο στα καλύτερα σχολεία της Ευρώπης απο πολύ μικρή ηλικία. Όλη μου ζωή αφιερωμένη να γίνω αντάξιος του τίτλου μου. 

Του μέλλοντα ιδιοκτήτη του ομίλου. 

Υπήρξα ανταγωνιστικός σε όλη μου την παιδική και εφηβική ηλικία. Ήθελα να ξεχωρίζω, να είμαι ο καλύτερος. Οτι και να έκανα βέβαια η μητέρα μου πάντα πίστευε πως μπορώ να πετύχω κάτι καλύτερο. Τώρα που αποσύρθηκε ο πατέρας μου βέβαια, και η μητέρα μου ανέλαβε χρέη αντίπροέδρου στον όμιλο, δεν το πιστεύουν αυτό που έχω καταφέρει. 

Ενώ σπούδαζα κατάφερα να διπλασιάσω το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Κουράστηκα πολύ, αλλά τα κατάφερα. Κατάφερα επίσης να αποκτήσω μια απόσταση απο την μητέρα μου.

 Οι κερδοφόρες επενδύσεις μου προσέφεραν σεβασμό στον επιχειρηματικό κόσμο, και η μητέρα μου απο καιρό τώρα σταμάτησε τις νουθεσίες. Πλέον δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω σε εκείνην τίποτα. Αλλά και στα προσωπικά μου δεν τα πάω και άσχημα. Μπορώ να έχω κάθε μέρα και άλλη. 

Χωρίς να το προσπαθήσω. 

Απο το σχολείο ήξερα πως χωρίς προσπάθεια μπορούσα να έχω όποια ήθελα. Δεν μου αρέσουν οι περίπλοκες σχέσεις. Είμαι σαφής απο την αρχή τι θέλω και τι περιμένω. Εξηγώ την φύση των σχέσεων που επιδιώκω, όπως κλείνω μια επαγγελματική συμφωνία. Τα θέλω όλα ξεκάθαρα. Μου αρέσει το σεξ και η καλή ζωή. Και αυτό προσφέρω σε όποια επιθυμεί το ίδιο. Τίποτα περισσότερο. Καμιά δεν βγήκε χαμένη απο μια περιπέτεια μαζί μου. 

Είτε είναι ένα βράδυ είτε περισσότερα. 

Μα που είναι η μικρή? Δεν φαίνεται στην παραλία .


ΤΑ 24 ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα