πέθανε απο την ζήλια του

7.8K 650 16
                                    


Έχει γυρίσει εδώ και μια ώρα. Τον ακούω να κοπανάει τις πόρτες και έχω μαζευτει σε μια γωνιά της κουζίνας. Καθαρίζω ασταμάτητα μήλα, στο τέλος θα φτιάξω τρεις μηλόπιτες με αυτά. Δεν θέλω να τον κοιτάξω στα μάτια. Ντρέπομαι τόσο. 

-Ποιός μαγείρεψε μου λέει και δεν έχω καταλάβει πότε μπήκε στην κουζίνα. Προσπαθώ να αποφύγω το βλέμμα του. Δεν ξέρω τι να του πω.

-Η κυρία Νίκη, τετάρτη σήμερα του λέω με αδιάφορο ύφος και δεν τον καλησπερίζω ούτε εγώ. 

-Απο την στιγμή που δεν έχεις καμία υποχρέωση με την σχολή σου , δεν καταλαβαίνω γιατί πληρώνω δυο άτομα για την ίδια δουλειά! Εκτός αν νομίζεις πως θα σταματήσεις την σχολή και θα κόβεις βόλτες σαν βασίλισσα στο σπίτι. μου λεει με παγερό ύφος.

-εγώ .. εγώ λεω τραυλίζοντας. Ναι έχεις δίκιο συμπληρώνω παραιτημένη, εννοείται θα ξεκινήσω να μαγειρεύω εγώ τις τετάρτες. 

-Τελοςπάντων δεν θα χρειαστεί, σε μια εβδομάδα θα έρθει η αντικαταστάτρια σου. μου λέει και αποφεύγει να με κοιτάξει. Τα χείλη του είναι σφιγμένα, κάνει ένα βήμα πίσω για να φύγει, περιμένει μια στιγμή διστακτικά. Με κοιτάει. 

Εγώ κοιτάω τα μήλα και έπειτα φεύγει.

Αρχίζω να εκνευρίζομαι. 


Με πρόσβαλλε πάλι? Ε δεν το δέχομαι!

"Δημήτρη " φωνάζω στην μέση του καθιστικού, προς όλες τις πλευρές. Είναι πολλά τα δωμάτια για να τον ψάξω . Αυτό αποδίδει και ξέρω πως τρελαίνεται όταν στριγγλίζω στο σπίτι του αντί να πάω να τον βρώ. Βγαίνει απο την βιβλιοθήκη, και με κοιτά απο τον επάνω όροφο. 

Δεν μιλάει. Δεν μιλάω κι εγώ.

-Τα πετάς όλα για έναν τυχαίο!Το οφείλεις στην γιαγιά να ξεχωρίσεις!μου λέει και σφίγγει τα δόντια. 

Ωραία τουλάχιστον μπήκαμε στο θέμα μας.

-Ε δεν είναι και τυχαίος, ολόκληρος καθηγητής πανεπιστημίου!του λέω και αφήνει το στόμα του μισάνοιχτο.

Ε δεν κρατήθηκα!

-Με εκπλήσσεις πραγματικά δεν είχα τέτοια εικόνα για σένα, νόμιζα οτι οι τίτλοι σε άφηναν ασυγκίνητη. Πόσο έξω έχω πέσει μαζί σου?μου λέει και απορώ πόσο πιο χάλια μπορώ να τα κάνω. Πολύ μάλλον! 

-Καλά εσύ νομίζεις οτι είμαι 12 χρονών ακόμα, μην το κάνουμε θέμα. λέω παραπονιάρικα και καταλαβαίνω πως δεν πιάνουν αυτά. Όταν τον κοιτάω τα χάνω, ακόμα και όταν είμαι τόσο εξοργισμένη μαζί του.

ΤΑ 24 ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα