μπέρδεμα

7.3K 605 1
                                    

Μερικές μέρες μετά


Κοιτάω άφωνη την Άννι. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι έκανε κάτι τέτοιο.


- Άννι σε παρακαλώ ξαναπές μου τι λες γιατί νομίζω πως θα τρελαθώ. Πότε συνέβησαν όλα αυτά? Γιατί του είπες για τον καθηγητή?

-Μαριτίνα δεν κατάλαβα απο που μου ήρθε. Ήμουν πριν μια ώρα στο αίθριο του πολυτεχνείου και βλέπω μπροστά μου τον Δημήτρη. Δεν πήγε ο νους μου στο κακό, γιατί ξέρω πως με το πρύτανη της αρχιτεκτονικής είναι φίλοι. Θεώρησα οτι είχε έρθει για εκείνον..που να ήξερα! μου λέει η Άννι με δραματικό ύφος.

-Δηλαδή σε ψάρωσε και εσύ τα ξέρασες όλα? της λέω και είμαι έτοιμη να εκραγώ.

-Όχι βρε Μαριτίνα! σου λέω πως μου έδινε την εντύπωση οτι ξέρει, γιατί μου έλεγε οτι δεν πρέπει να μπλέκουμε με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, και πως όφειλα να σε προστατεύσω ως φίλη σου! Μόνο όταν κατάλαβα οτι γυαλίζει το μάτι του , συνειδητοποίησα πως είχε έρθει με σκοπό να μου εκμαιεύσει κάτι. Του έκανε εντύπωση πως θέλεις να σταματήσεις την σχολή , φαινόταν σαν να μην το χωράει ο νους του, έλεγε και ξανάλεγε πως είσαι ανεύθυνη και καταστρέφεις το ταλέντο σου, τι να πω κι εγώ Μαριτίνα, ήθελα να σε υπερασπίσω και να είπα...λέει με πιο τρεμουλιαστή φωνή η Άννι και αρχίζω να φοβάμαι πως πάω για εγκεφαλικό.

-Τι? της λέω και σχεδόν ουρλιάζω.

-Να του είπα πως είναι πολύπλοκο γιατί είναι ο καθηγητής σου, αλλά Μαριτίνα έπρεπε να τον δεις, τον φοβήθηκα, πως το λένε του γύρισε το μάτι. Και όταν με ρώτησε "δηλαδή έχει σχέση με τον καθηγητή?"δεν ήξερα πως να συνδυάσω ..όλες τις αλήθειες και τα ψέμματα, και αφού εσύ ήδη του είπες για την σχέση με τον μεγαλύτερο, απλά ..να.. έγνεψα καταφατικά. είπε μια ανάσα.

-Άννι θέλεις να μου πείς οτι Ο Δημήτρης νομίζει πως είχα σχέση με τον καθηγητή μου??

-Βασικά ναι. 


Ακολούθησε μια παύση . Δεν ήξερα τι να πώ. Πώς έγινε όλο αυτό? Πως περιπλέχθησαν τα ψέμματα τόσο? Εγώ δεν ήθελα να γελοιοποιηθώ και κατέληξα να είμαι το τσουλάκι της σχολής. 

-Μαριτίνα συγνώμη, λέει η Άννι ειλικρινά.

-Άννι δικό μου το φταίξιμο. Έπεσα μέσα στο λάκκο που έσκαψα. Δεν ξέρω τι με έκανε να τα πω αυτά. Ήθελα να τον κάνω να ζηλέψει, ήθελα να του αποδείξω πως κι εγώ είμαι μια επιθυμητή γυναίκα, αλλά όπως πάντα δεν βρίσκω το σωστό τρόπο. Και γελοιοποιήθηκα , και ξέρω πως δεν το νοιάζει.

-Μαριτίνα έπρεπε να τον δείς, δεν θα έλεγα πως δεν τον νοιάζει. Ήταν λές και άνοιξε η γη στα δύο κι έμεινε να την κοιτά αποσβολωμένος. Και τόσο θυμός μετά!Σπίθες τα μάτια του πετούσαν.

-Ξέρω καλα γιατί θυμώνει. Και ξέρω πως δεν θα μου το συγχωρέσει αυτό. Η γιαγιά περίμενε απο μένα να ξεχωρίσω ως ζωγράφος, πίστευε σε μένα, με βοήθησε να περάσω στη σχολή, και ο Δημήτρης τώρα νομίζει πως όλα όσα μου πρόσφερε η γιαγιά του τα διέγραψα με την μια για έναν έρωτα και μάλιστα για τον καθηγητή μου. Θα έχει χάσει κάθε σεβασμό στο πρόσωπο μου. Μόνο αυτό είχα από εκείνον Άννι. Το ένιωθα οτι όσο και να μαλώναμε, υπήρχε ένας σεβασμός. ούτε αυτό τώρα.

-Μαριτίνα, πες του την αλήθεια! Εσύ είσαι το θύμα εδώ!

-Άννι το καλύτερο που μπορώ πια να κάνω, είναι να κλείσω το στόμα μου . Αρκετά χαλια τα έκανα. Και να βρω μια δουλειά. Του άφησα το πρωι το χαρτί της παραίτησης με προθεσμία δυο εβδομάδων. Περισσότερο το έκανα, για να μην δειλιάσω. Σε δυο εβδομάδες, η ζωή μου θα είναι μια άλλη ζωή. Νέα δουλειά, χωρίς σχολή, χωρίς Δημήτρη. Ήρθε η ώρα να βασιστώ στα πόδια μου. Αρκετά κρύφτηκα απο την ζωή. 


"Μαριτίνα..δεν ξέρω..έχεις πει πολλά ψέμματα.."


Ναι αλλά δεν μπορώ να πω και την αλήθεια.

ΤΑ 24 ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα