~Bir Çift Göz / 12. BÖLÜM~

4.8K 205 85
                                    

Ya bu bölümde fazla uzun olmadı farkındayım ama bir türlü yazamıyorum bu aralar. Kafam çok dolu. Bölüm atmakta istiyorum ama yazamıyorum. Biraz saçmalamış da olabilirim. Umarım beğenirsiniz.
İyi okumalar:)

******************
Rüya'nın Ağzından:

Deniz'in ardından şaşkınca bakıyordum ta ki dibimdeki Büşra kolumu nazikçe dürtene kadar. Gerçekten de nazikçe dürttü Nisan olsa... -_-  kolum felç geçiriyor olabilirdi.

  ''Bizi sevgili sandı sanırım!'' Dedi gülümsemesini bastırmak isteyen ama beceremeyen Büşra.

''Sanırım, öyle!'' Diye mırıldandım. İçimi nedensizce bir huzursuzluk kaplamıştı. Büşra ellerini koluma dolayınca kendime gelmek için başımı iki yana salladım. İşe yaramadı. Göğsüme sanki bir öküz oturmuş gibiydi. Boğuluyor gibiydim. Yutkunup sesli bir şekilde ofladım ve tişörtümün yakalarını çekiştirdim.

  Koluma sarılmış bir şekilde bana bakan Büşra onun yüzünden böyle yaptığımı sanmış olucak ki yüzünü asıp ellerini çekmek istedi. Anında ellerinin üzerine ellerimi koyup hafifçe gülümsedim. Yanlış anlayıp üzülmesini istemiyordum.

   Başımı kaldırıp kızlara baktığımda Tuğba tek kaşını kaldırmış bana 'hayırdır!' bakışları atarken Nisan kaşlarını çatmış 'noluyor amk? Kim bu kız?!' Bakışları atıyordu. Büşra'yı sevmediği her halinden belliydi. Bu değişik ortamı dağıtmak için boğazımı  hafifçe temizledim. Üçüde bana döndüğünde

''Ee böyle ayakta mı durucaz, hadi Tuğba ile Mayıs'ın yanına dönelim.'' Diyip yerdeki düşürdüğüm poşetleri aldım ve yürümeye başladım. Bir süre birbirlerine garip bakışlar atan üçlüde arkamdan geldiler.

  Çardağa vardığımızda yine o saçma ve can sıkıcı ortam oluşmuş, herkes susmuştu. Büşra da sıkılmış olucak ki etrafa anlamsız bakışlar atıyordu. Yani her sıkıldığında böyle yapar. Ne! Onu böyle tanımam benim suçum değil. Çocukluğumdan beri tanıyorum sonuçta.
 
  ''Rüya'cığım bizi tanıştırmıcak mısın?'' Diye sordu Tuğçe. Başımı salladim.

 ''Kızlar bu Büşra. Benim-'' Mayıs birden sözümü kesti. İyi ki de kesti. Ne dicektim ki, arkadaşım; yok bu olmaz, kardeşim sayılır desem Büşra kırılabilir. Yani benden hoşlandığından tam emin olmasamda bir ihtimal söz konusu. Başka ne diyebilirdim.

 ''Sevgilin değil dimi?!'' Ağzımı tam açmışken bu sefer Nisan:

'' Ay dur! Duymak istemiyorum. Shipime bu kadar kısa sürede alışmışken böyle bir darbeyi kaldıramam.'' Dedi ağlamaklı bir sesle. Rol yeteneği iyiymiş!..

''Kesin çıkıyorsunuz anladık. Ne zamandır peki, ilişki konusunda ciddi misiniz?'' Diye soran Tuğba'yı Tuğçe'de

'' Herhalde ciddi kızım. Beraber olup, aynı okulda okumak istemeleri bile bunu gösteriyor. Hem birbirlerini gördükten sonraki sarılmalarını falan görmedin mi?!'' Diye destekleyince

''Kızlar! Bir durun ya. Senaryo kurmada üstünüze yok mübarek. Yok öyle birşey. Sevgili değiliz tabiki.'' Diyebildim sonunda. Hepsinin yüzünde rahatlamış bir surat ifadesi vardı.

  Sanırım bu ben ile Deniz'i shipleme konusunda ciddilerdi. Kesinlikle bir ara onlarla oturup güzel bir konuşma yapmalıyım. Cidden!.. ben eşcinsel bile değilim. Ayrıca o kıza karşı birşey de hissetmiyorum ki!

''NE YANİ, SHİPİM İÇİN HALA BİR UMUT VAR MI?!'' diye gözlerini kocaman açıp mutluluğunu apaçık belirterek bağıran Nisan'a 'sussana amk, ne alaka şimdi?!' Bakışları attım. Yalandan gülüp dişlerimin arasından konuştum.

'' ahaha Nisan'cım biraz sessiz olsan diyorum ha? Ayrıca onu nerden çıkardın. Yok öyle birşey'' bize kaşlarını çatarak sorgulayıcı, aynı zamanda da 'ben nereye düştüm amk' dermiş gibi bakışlar atan Büşra

''Pardon! bölüyorum ama, bu ship meselesi ne?'' Nisan kıza gözlerini kısarak bakıyordu. Üzerine atlamasın bu şimdi!

''Rüya ile Deniz'i shipliyoruz cicim. Çok yakışıyorlarda, nazar değmesin  Allah'ım kem gözlerden sakınsın İNŞALLAH'' Dedi Tuğba. Gözlerimi kocaman açarak baktım. Nisan'dan sonra birde Tuğba ile ayrı bir konuşma yapıcam sanırım. Nisan demişken o hala gözlerini kışmış aynı pozisyonda Büşra'ya bakıyor.

''Yani diyor ki benim canım, kardeşim, kankam Elemterafiş kem gözlere şiş--  kız öyle miydi o?'' Diyen Nisan'a göz devirip elimle yüzümü sıvazladım. Tuğçe ve Mayıs Büşra'yı az da olsa sevmiş gibi duruyorlardı.

  Birden masanın başında dikilen kız ile bakışlarımız ona döndü. Bu kız... Deniz'in yanında gördüğüm kız değil mi?

(Olanları tekrar yazmaya üşendim, o yüzden burayı geçiyorum)

*************

 Adını bilmediğim kız ile yurdun arka bahçesine geldik. Birşey demeden sessizce birbirimize arada bakışlar atıp etrafa bakınıyorduk. Oflayarak tamamen ona döndüm.

 ''Buraya susup bakışmak için getirdiysen beni baştan söyle. Sabahtan beri konuya girmeni bekliyorum. Eğer nasıl başlıcağını düşünüyorsan ismini söyliyerek başlayabilirsin. Ben Rüya.''

''İsmim seni ilgilendirmez. Adının Rüya olduğunu az önce öğrendim zaten. Hitap etme açısından söyliyim ismimi: ben Derin'' başımı salladım.

''Peki Derin, memnun oldum.''

''Ben hiç olmadım ama neyse. Direk mevzuya giriyorum.'' Göz devirip 'e bir zahmet' bakışları attım. Yalnız fark ettim de insanların bakışlarından baya anliyormuşum ben ha. Maşallah baha

''Deniz ile aranızda ne oldu? Kimsin? Neyi oluyorsun Deniz'in?'' Sorduğu sorularla kaşlarım istemsizce havalandı.

''Ben Deniz'in hiç birşeyi olmuyorum. Tanışmıyoruz bile. Aramızda birşey de geçmedi. Allah aşkın da bunlar ne saçma sorular böyle. Ne alaka şimdi''

''Bak noldu bilmiyorum ama Deniz kötü durumda. İçimden bir ses bunun sen ve o bücür sevgilin ile ilgili olduğunu söylüyor.''

''Bücür sevgilim mi?'' Kaşlarım çatıldı.

''O adı Büşra mıdır nedir! O kız ışte. Kaç tane sevgilin var da soruyorsun be!'' Ya herkes mi böyle düşünüyor. Sinirle güldüm.

''Bak Büşra benim sevgi-'' sözümü kesti hemen.

''Ne Büşra denen kız ne de sen umrumda değilsiniz. Benim umrumda olan tek kişi Deniz tamam mı?'' Tek kaşımı kaldırdım. Deniz'i mi seviyor bu kız?

''O zaman umrunda olan kişinin yanında olman gerekirken burda işin ne?''

''Haklısın. Seninle değerli vakti mi harciyorken onun yanında olmam gerekir.'' Diyip bana son bir bakış atarak ayağa kalktı ve uzaklaştı.

  Ben ise gözlerimi yere dikmiş öyle salak salak duruyordum. Bu kız bir ihtimal Deniz'in sevgilisi olabilir mi? Tabi ki öyle. Baksana konuşmasına tavırlarına. Ya kardeşi dir ya sevgilisi. Kardeşi olmicağına göre... sevgilisi!

  Elim sol göğsüme, kalbimin tam üzerine gitti. Peki bu düşünce niye buranın sızlamasına neden oldu. Derince bir nefes alıp verdim. Gözlerim hafif dolmaya ve burnum sızlamaya başlayınca kaşlarını çarpım. Elimle yüzümü sıvazlayıp hızla ayağa kalktım.

  Kendine gel Rüya. Noluyor sana böyle. Sana ne kızın sevgilisinden sevdiğinden. Senin ne ilgilendirir bu. Güzel kîz sonuçta tabiki sevgilisi olacaktı. Güzel kız... hemde çok güzel bir kız. Hele o mavi gözleri...

 Başımı kaldırıp o masmavi gökyüzüne baktım. Gökyüzüne hep hayran kalmışımdır. Mavi rengini sevmem de cabası tabi. Ama artık gökyüzünden bile daha fazla hayran kaldığım bir çift göz var...

******************
-Bölüm Sonu-

Tamam belki birazcık azıcık! Saçma bir bölüm olmuş olabilir. Bir dahaki bölüme artık..
 

Yatılı Kız Lisesi (Girl×Girl)Where stories live. Discover now