A Jégóriások és a Chitaurik.

2.5K 154 19
                                    

"A jót keresni valakiben sosem elvesztegetett idő."


***Sarah szemszöge***
Mindenki kíváncsian és kicsit feszülten állt a toronyban. Miután Thor elmesélte milyen célból jött a Földre mindannyian döbenten bámultuk.
- Segítenetek kell.! Ha újabb támadás éri Asgardot, nem leszünk elegen, hogy megvédjük.- magyarázta a villámisten.
- Én benne vagyok. Egyszer már szét rúgtuk a Chitaurik seggét, most is menni fog. Te is csapattag vagy és segítettél nekünk. Szóval mi is segítünk.- állt fel Clint.
- Én is benne vagyok, nincs is jobb egy kis űr bunyónál.- pattan fel Nathasa is.
- Természetesen én is benne vagyok.- bólintott a kapitány is.
- És én is.- álltam melléjük. Bruce, Wanda, Vízió, Sam és Bucky is szintén csatlakozott hozzánk ez után pedig mind Tony felé fordultunk, aki egy pohárral a kezében állt csendben figyelve az eseményeket.
- Hát Tarzan sajnálom, de utálok repülni.- szólalt meg.
- Egész nap a ruhádban röpködsz.- szögezte le Clint.
- Ez igaz.- bólintott Tony és látszott rajta ,hogy már valami más kifogáson töri a fejét.
- Ne aggódj, természetesen Tony is segít. Csak direkt kéreti magát.- fordult Thor felé Nathasa.
- Igen, tisztában vagyok vele. És ez különben sem nevezhető repülésnek. És lefogadom ,hogy tetszeni fog.
- Akkor, indulhatunk is? Vagy szükséged van még valamire?- kérdezte a kapitány.
- Igazából indulhatunk. De előbb magyarázzatok el nekem valamit.- nézett ránk az isten. Mind kérdőn pillantottunk rá.- Azt, hogy ő kicsoda és miért hívják Rogers-nek?? Mit csinált a kapitány amiről nem tudok?
- Noss...-kezdte Bucky.

***Asgardban***
Miután Thor megemésztette a történetemet, mind felkészültünk a harcra, majd az isten segítségével pillanatok alatt Asgardban találtuk magunkat.
- Üdvözöllek titeket Asgardban.- szólalt meg egy magas sötét bőrű férfi pár méterre tőlük. A ruhája arany színben pompázott, kezében egy kardot tartott, a fejét pedig egy sisak díszítette. A szeme is arany színű volt és volt benne valami különös.
- Ő itt Heimdall. Ő irányítja a Bifrösztöt és őrzi a kilenc birodalmat.- magyarázta Thor, miközben elindultunk a palota felé.
- Édes apád már vár titeket, bár nem túl boldog.- szólalt meg ismét Heimdall.
- Igen, erre számítottam.
- A celláknál van.
-Köszönöm Heimdall.- bólintott Thor. Mind egyszerre indultunk meg a hídon a palota felé.Ami először feltűnt ,hogy szinte minden aranyszínben pompázott és már innen is látni lehetett a palotát. Lenyűgőző volt , egyedül a híd színe tűnt ki. A szivárvány minden színét fel lehetett fedezni benne.
- Ez káprázatos.- szólalt meg Bruce ,miközben ide-oda tekintgetett. A többiek is szintén ámultak csak a látványtól. Még Tony-n is látszott ,hogy le van nyűgözve, pedig az nagy szó. A palotához érve egy hatalmas ,díszes ajtón léptünk be. A palota belsejét szintén arany szín díszítette, a mennyezeten festmények sokasága kapott helyet.
- Erre gyertek.- intett Thor. Készségesen követtük, kis idő múlva pedig egy ajtó előtt álltunk meg, ez más volt mint a többi, feketére festették ,azonban ezt is kacskaringós motívumok díszítették. Beléptünk rajta, ami először szemet szúrt nekem az a cella volt ami mögött egy magas , feket hajú férfi állt. A cella nem olyan volt mint a Földön, ezt erőtér vette körül rácsok helyett. Előtte egy ősz hajú férfi állt ,egyik szemén szemfedőt viselt éppen készült megszólalni, mikor beléptünk. Különös tekintettel mért minket végig majd, felénk fordult.
- Apám.- köszöntötte Thor. Ő tehát Odin, gondoltam magamban.
- Fiam.- biccentett a férfi.- Ők lennének, hát Asgard megmentői?- nézett végig rajtunk.
- Igen apám. Ők a Bosszúállók. És készségesen felajánlották a segítségüket.- bólintott. Látszott Odin-on ,hogy nem repes az örömtől.
- Szóval ez a nagy terved bátyám? Ide hívtad a Midgardiakat, és abban reménykedsz ők legyőzik a Chitaurik-at? Miből gondolod, hogy nekik sikerül az ,ami Asgard seregének nem?- szólalt meg a cellában áldogáló férfi. Úgy tűnt igen jól szórakozik.
- Á, kedves Loki. Milyen érzés a sitten?- szólalt meg Tony.
- Ők egyszer már legyőzték a Chitaurik seregét, öcsém.- szólt közbe Thor mielőtt fivére újjabb gúnyos megjegyzést intézett volna Tony felé. Loki erre nem reagált ,csak tovább méregette Tony-t.
- Ő az aki a New York-i támadásért felelős?- intéztem a szavaimat Nathasa felé.
- Igen én vagyok az.- jött a válasz a cellából. Loki befejezte Tony vizslatását és most engem mért végig.- Ha jól gondolom te vagy a csapat legújabb szerzete. Te mit tudsz? - szűkítette össze a szemeit.
- Pillanatokon belül a földre küldeni és elvágni a torkod.- válaszoltam, mire elmosolyodott.
- Ez lenyűgöző, mármint az ,hogy ezt el is hiszed.- bólintott vigyorogva.- Ennyire kétségbe vagy esve apám, hogy egy maroknyi Földi senkit és egy kislányt hívsz, hogy harcoljanak a Chitaurik ellen?- nézett Odin-ra. Kislányt? Tuti ,hogy kinyírom.
- Semmi közöd hozzá, hogy mit csinálok az otthonunk védelme érdekében.- rivallt rá Odin.
- Különben is, ha rémlik téged is a földbe döngöltünk.- szólalt meg Tony, miközben megpaskolta Bruce vállát ,aki csak rosszallóan pillantott rá. Loki arcáról azonnal lefagyott a mosoly, Thor pedig próbálta vissza tartani feltörni készülő nevetését, több-kevesebb sikerrel.
- Most pedig válaszolj a kérdésemre őszintén Loki. Te állsz a Chitauri támadás mögött?- szólalt meg Odin, hirtelen pedig mindenki Loki-ra kapta a tekintetét.
- Egyszer már megmondtam apám. Nincs hozzá semmi közöm. Sajnos.- tette hozzá.- Hogyan tudnék irányítani egy Asgard elleni támadást ,ha itt ülök ebben a nyamvatt cellában?
- Ó, biztos megvannak a módszereid.- nézett rá Odin.
- Ami azt illeti apám, Loki ezúttal szerintem igazat beszél. Ha ő állna a támadások mögött, beismerte volna.- mondta Thor.
- Igen. Sőt az orra alá dörgölte volna, hogy túljárt az eszén.- helyeselt Clint.
- Ha nem Loki, akkor ki áll a támadás mögött?- fordult meg Odin.
- Jégóriások.- szaldt be az egyik katona.- Uram megtámadtak minket a Jégóriások.
- Micsoda?- döbbent meg Odin.
- Már a palota előtt vannak.- folytatta.- És a Chitaurik is.
- Jól van Bosszúállók. Akkor rúgjuk szét a rohadt seggüket.- zárta le a sisakját Tony.
- Hé vigyázz a szádra. Tudod ,hogy a Kapitány nem szereti a csúnya beszédet.- indult meg Clint.
- Most komolyan, még mindig?- sietett el melletük a Kapitány.
- Ezt nem mosod le magadról.- szólalt meg Bucky.
- Még te is haver?- nézett rá rosszallóan Steve, Bucky csak egy váll rándítással válaszolt. Már a palota ajtaja előtt pár méterre álltunk, nyomunkban Odin- al, mikor az ajtó hatalmas csattanással betört és Jégóriások meg Chitaurik tucatja özönlött be rajta.
- Na rakjuk helyre őket.- repült fel Sam.

***Loki szemszöge***
Már percek óta mást sem lehetett hallani, csak a fegyverek csörömpölését, a csata zaját. Kíváncsi lettem volna, hogy boldogulnak a bátyám drágalátos Bosszúállói, de esélyem sem volt bármit is látni innen a csatából, így újra minden figyelmemet egy könyvnek szenteltem. Hirtelen hatalmas zaj zavart meg az olvasásban, kivágódott az ajtó és az a barna hajú lány zuhant be rajta ,aki a Bosszúállókkal érkezett. Pár méter zuhanás utánn hangos csattanással ért földet.
- Hmm...nem is tudtam ,hogy repülni is tudsz.- jegyeztem meg, mire dühösen pillantott rám.
- Nagyon vicces.- szólalt meg gúnyosan, miközben a felé tartó Jégóriást figyelte. Kezében két kardot tartott, aminek pengéit csillagok díszítették. Az óriás támadásba lendült, ami elől a lány sikeresen kitért, majd egy mozdulattal ketté hasította az óriást. Olyan gyorsan mozgott ,hogy a lénynek reagálni sem volt ideje.
- Ez szép volt.- szólaltam meg.
- Kössz.
Ekkor még három Jégóriás és egy Chitauri harcos lépett be.
- Hoppá, ez érdekes lesz.- pillantottam a lányra, aki csak elmosolyodott.
- Ja, jó móka lesz.- azzal a lendülettel rá támadott az egyik óriásra és szíven döfte. A másik azonban kihasználta pillanatnyi figyelmetlenségét és megragadta a kezét, a lány felkiáltott fájdalmában, azonban ez sem zökentette ki egy pillanat múlva az órias már holtan hevert.
- Ja igen. Nem szabad hagyni ,hogy hozzád érjen.- tanácsoltam neki.
- Képzeld rá jöttem.- szólt oda. Most a Chitauri-val volt elfoglalva , akinek sikerült a fegyverével mély sebet ejtenie a lány mellkasán.
- Tönkre tetted a ruhámat.- pillantott rá dühösen zöld szemeivel, majd kirúgta a lábát a Chitauri alól és sebesen a melkasába méllyesztette a kardot, miközben az óriás támadásait hárította. Pillanatok alatt vele is végzett. Be kellet valljam lenyűgözött az ,ahogy végzett velük. Éppen a kardját húzta ki a Chitauri mellkasából mikor a vezér lépett be az ajtón.
- Úgy látom újjabb látogatód érkezett.- szólaltam meg. Az ajtó felé kapta a tekintetét, majd az egyre közeledő alakot figyelte. Most a vezér támadott rá, amit sikeresen elkerült ,azonban a következő ütés a földre küldte.
- Hasztalan a küzdelem. Nincs esélyetek a Chitaurik-al szemben.- szegezte a mellkasának a fegyverét.- Mind megfogtok halni. Te is, miután végig nézted a családod és a barátaid halálát.- nézett rám. Már készült rá, hogy végez a lánnyal, de megzavartam.
- És gondolod ez sikerülni fog? A Bosszúállók végeznek a katonáiddal.- szögeztem le.
- Ó, az meglehet, de a katonáim is végeznek velük, de előtte még végzek veled. Mind megfizettek.- felelte.
- Az nem lesz olyan egyszerű.- mosolyodtam el. Éppen készült lesújtani mikor a Mjölnír telibe találta és azzal a lendülettel a földre küldte.
- Ahhoz nekem is lesz egy-két szavam.- mondta Thor az ajtóban állva.

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ilyen későn hoztam a részt, de közbe jött valami. Most viszont olvasást kívánok. Remélem tetszeni fog.
😘😘👼👼

Loki and Rogers's daughter.Where stories live. Discover now