A terv.

1.8K 130 8
                                    

"Tökéletes terv nem létezik, de ez nem ok arra, hogy feladjuk."
/Jennifer A. Nielsen/


***Sarah szemszöge***
Iszonyú fejfájásra ébredtem. Óvatosan körbe pillantottam a szobában, mire a fejem nem éppen kellemes módon tudatta velem, hogy hiba volt megmozdulnom. Először csak homályosan láttam a helyiséget. Mikor kicsit kitisztult a látásom már biztos voltam benne, hogy egyedül vagyok a szobában. A a ruháim a földön hevertek szanaszét, a redőnyök lehúzva lógtak az ablak előtt, de egy-egy kósza napsugár így is beszökött a szobába. Nagynehezen ülő helyzetbe küzdöttem magam és két lábamat lelógattam az ágyról. Nem voltam biztos benne ,hogy jó ötlet felállni és ez be is bizonyosodott, mert abban a pillanatban csuklottak össze a lábaim alattam mikor feltápászkodtam az ágyról. Végül felküzdöttem magam és elbotorkáltam az ajtóig. Rettentően gyengének éreztem magam. Soha azelőtt nem tapasztaltam még ilyet. Úgy éreztem magam mint egy zombi. Az ing amit rám adtak mintha ólomsúllyal nehezedett volna rám. Lassan lépkedtem előre a folyosón ,végig a falba támaszkodva. A végéhez közeledve ismerős hangok ütötték meg a füleimet.
- Na ide figyelj, te jólfésült ebihal...- kezdett bele Tony.
- A helyedben én vigyáznék a számra, konzervdoboz.- szakította félbe fenyegető hangon Loki.
- Én pedig a helyedben imádkoznék. Mert ,ha bármi komoly baja lesz Sarah-nak, akkor nemsokára a Kapitány fogja átrendezni a pajzsával a fogsorod.- beléptem a nappaliba és azonnal megpillantottam a két Asgardit a vezérlőpanel előtt és a képernyőn Tony-t aki idegesen járkált fel-alá.
- Hát azt hiszem arra nem lesz szükség.- szólaltam meg kicsit erőtlenül. Mindhárman azonnal felém fordultak, Tony döbbenten figyelt, Thor megkönnyebültnek látszott, Loki-t viszont nem tudtam megfejteni. Ahogy álltalában sohasem.
- Hála az égnek ,hogy jól vagy. A Bosszúállók már Loki nyilvános kivégzését tervezgették.- viccelődött Thor miközben segített közelebb araszolni a számítógéphez.
- Ki modta ,hogy elvetettük az ötletet?- élcelődött Tony.
- Kezdelek unni, bádogfej!- csapott rá az egyik gombra a zöldszemű és abban a pillanatban meg is szakadt a kapcsolat Tony-val.
- Ugye tudod, hogy ezért kinyír téged? Így is utál, és ki nem állhatja, ha félbeszakítják.- néztem rá.
- Én sem szívlelem őt, szóval nem nagyon érdekel.- lépett oda hozzám Loki.
- Hogy érzed magad?- kérdezte Thor.
- Úgy mint akin átment az úthenger.- feleltem.
- Hát valószínüleg én is így lennék vele, ha szíven szúrnának egy tőrrel.- nézett testvérére a szőke istenség.
- Igazán sajnálom. Nem volt más választásom. A varázslat amit a Chitaurik vezére használt rajtad, megölt volna.- szólalt meg Loki is.
- Honnan tudtad, hogy életben maradok.- vontam fel a szemöldököm.
- Nem csak te konyítasz ehhez a masinához.- bökött a gép felé.- Na jó te minden bizonnyal jobban értesz hozzá mint én, de....Rajta van Stark összes munkája. Köztük az a szer amit elsősorban a Kapitánynak fejlesztett ki. Elősegítí a gyors, szinte azonnali regenerálódást.
- Honnan tudtad ,hogy működni fog?- kérdeztem.
- Nem tudtam. Inkább csak reméltem.
- Hát ez elég rizikós ,nem gondolod?
- De élsz. És a Chitauri nem tud többé irányítani.- jegyezte meg.
- Igen. Mivel meghalt.- szólt közbe Thor.
- Nos, igen. De vagy ő vagy Sarah.- mondta a zöldszemű.
- Legalább bosszút állhattál Frigá-ért.- jegyeztem meg, ami talán nagy hiba volt.
- Micsoda? Tehát ő ölte meg anyánkat?- nézett ránk Thor. Mindketten hallgattunk és egymást fürkészve próbáltuk kitalálni mit mondjunk, vagyis mit hazudjunk. Bár ez a helyzet már menthetetlennek bizonyult.
- Loki?- kezdte idegesen az idősebbik.
- Igen. Ő végzett vele.- sóhajtott végül Loki.
- És ezt eddig miért nem mondtátok?- dühöngött.
- Nem akartuk ,hogy elhamarkodott döntést hozz.- mondtam. Ami megint nem bizonyult jó ötletnek Thor reakcióját elnézve. Talán inkább csendbe kéne maradnom. Az lenne a legjobb ha befognám a számat.
- Tessék?- akadt ki Thor.
- Thor, nyugodj meg. Nem akartunk rosszat, csak....Loki csak megpróbált megvédeni.- erre a mondatra Loki olyan fejet vágot mintha azt mondtam volna, hogy a Föld lapos és elefántok táncolnak a Holdon. De tudtam ,hogy ez csak álca és ő is tudja ,hogy ez az igazság.- Inkább örülj neki, hogy megpróbál jó testvér lenni. Mégha ezt soha nem is vallaná be.
- Így viszont semmit nem tudtunk meg Thanos tervéről.- állapította meg pár perc idegtépő csend után a menydörgés istene
- Ami azt illeti ez nem teljesen igaz.- jegyeztem meg.
- Ezt ,hogy érted?- kérdezte Loki.
- Nem tudom pontosan, hogy működik ez a varázslat vagy mi ,de közben szert tettem egy-két információra, amit eddig a mi kedves "vendégünk" olyan nagyon őrzött.- mondtam.
- És ez mit jelent pontosan?- érdeklődött Thor.
- Azt ,hogy pontosan tudom mivel állíthatjuk meg Thanos-t. És van is egy tervem.- jelentettem ki.
Mindketten döbbenten néztek rám, miután már másodszor vázoltam fel a tervet immár Tony előtt is.
- Ugye tudod, hogy ez kész öngyilkosság?- kérdezte a férfi.
- Tudom.- bólintottam.- De csak így állíthatjuk meg őt.
- Nekem tetszik.- vigyorgott Loki.
- Persze. Mert te leszel a középpontban.- forgatta a szemét Thor.
- A QuinJet ugye készen áll?- kérdeztem.
- Igen. Tökéletes állapotban van.- mondta Tony.- És örülnék, ha ez így is maradna.
- Nem ígérünk semmit.- vigyorgott tovább Loki.
- Elboldogultok hárman?- kérdezte.
- Igen. Mindent tudok a Fekete rendről hála a Chitauri-nak.- feleltem.- És egy darabig biztos nem támadnak. Felkészülhetünk a támadásra.
- Rendben, ha bármi baj van....- kezdett bele Tony, de egy hatalmas csattanás félbeszakította ,az ablak millió darabra hullott szét. A torony előtt egy különös kinézetű űrhajó állt és ismét tüzelni kezdett. Mindhárman a pult mögé vetődtünk, halványan még halottam Tony hangját. Ezt nem értettem sokkal később kellett volna érkezniük. De nyílván tudomást szereztek a Chitauri vezér haláláról.
- Sarah, Thor...tartsatok ki úton vagyunk.- hallottam meg Tony hangját mielőtt a gépet is szétlőtték.
- Nos, úgy tűnik valóban utál. Felőle agyon is lőhetnek.- jegyezte meg Loki.
- Hát nem vagy a szíve csücske, az biztos.- bólintottam. Előrántottam a két kardot az övemből és éppen indulni készültem volna mikor Loki megragadta a kezem és vissza rántott.
- Mégis mit csinálsz?- kérdezte.
- Szerinted? Leszedem a gépet mielőtt szétlövik a tornyot.- feleltem.
- Te teljesen megőrültél? Szitává lőnek.- szólalt meg Thor is.
- Akkor most itt ülünk és várunk? Megvárjuk amíg ez a repülő óriás fánk szétlő mindent? Bele értve minket is??- kérdeztem.
- Nem. Majd én elintézem.- nyújtotta ki a kezét pilanatok múlva a Mjölnír sebeseb száguldott felé. Miután célba ért Thor azonnal elhajította a fegyvert, ami el is találta a gépet. A pöröly behorpasztotta a gép elejét és valószínüleg ezzel együtt sikerült elintéznie a fegyvereket is. Hosszú percek teltek el mire az űrhajóból kilépett egy magas szürke bőrű lény. Orr nélküli arca, széles homloka és keskeny szája igen rémísztő látványt nyújtott.
- Halljátok szavam és örvendjetek!
Thanos gyermekei hamarosan mindnyájatokkal végeznek.- kezdett bele. Melette egy legalább három méteres behemót állt , gyíkszerű , szarvakkal ellátott fejjel. Másik oldalán egy vékony, sápadt bőrű feltehetőleg férfi, manó szerű fülekkel valamint egy magas, sötét hajú nő állt. Utóbbinak homlokából két oldal szarvak nőttek ki. Mind felfegyverkezve álltak az űrhajó előtt.
-Hát ez rendkívül csábító ajánlatnak hangzik ,de sajnos el kell szomorítanom, ha valaki itt ma meghal azok ti lesztek. - szakítottam félbe.
- Merész egy Midgardi vagy te lány. - szólalt meg. Lassan és kimérten beszélt, hangjában ott csengett a gúny és a düh.
- Áspis száj vagyok. És a Tesseract-ért jöttünk. Ti pedig át fogjátok adni nekünk.- szólalt meg ismét.
- Nagyon tévedsz, ha ezt hiszed.- kezdte Thor.
- Nem biztos. Ugyanis a nagy Thanos most még hajlandó megkegyelmezni nektek. Amennyiben önkét át adjátok a kockát.
- Hát ez nagyon nagylelkű ajánlat. De inkább passzolunk. Sosem adjuk át a Tesseract-ot.- jelentettem ki.
- Ez esetben, végetek.- intett a kezével és a három lény egyszerre indult meg felénk. Látványuktól a hideg futkosott a hátamon. Szorosabban markoltam fegyvereim és készen álltam a támadásra. Mellettem Loki is fegyvert rántott, látszott rajta ,hogy minden porcikájával koncentrál a felénk közeledőkre. A szívem gyorsabban vert mint valaha. Az idegeim pattanásig feszültek és az ellenfeleink minden mozdulatát figyelemmel kísértem. Már mindhárman támadni készültek mikor valami vagy inkább valaki mindegyiküket letarolta.
-Hali, itt tartják a rusnya űrlény találkozót?- ért földet Peter.Épphogy sikerült ki kerülnie a behemót támadását.
- A kezed járjon és ne a szád, kölyök.- érkezett talpra közvetlenül mellette, T'Challa. Wakanda királya, a fekete párduc minden erejét bevetve harcolt a lényekkel.
-A legnagyobb tisztelettel felség ,de ez egy kicsit félre érthető volt, nem gondolja?- érkezett meg Rhoedy. A harcigép eltalálta az egyik ellenfelet mire az hangos csattanással ért földet.
Pár pillanattal később Clint is megérkezett és azonnal célba vette az egyiket.Így már jócskán túlerőben voltunk.
- Ez gyerek játék lesz.- jegyezte meg.
- Csak ne bízd el magad.- hárítottam az űrlény támadását, aki ezután dühödten lendült újra támadásba.
- Ugyan simán elintézzük. Hiszen négyen vannak mi meg heten.- szólalt meg Clint. Abban a pillanatban, hogy kimondta az ablakban egy tucat Chitauri jelent meg , lebegő járművekkel.
- Muszály volt kimondanod, ugye?- fordultam felé. Válasz helyett inkább azonnal célba vette egyiküket. Én megindultam az űrhajó előtt álldogáló nyúlán alak felé. Támadásba lendültem, de esélyem sem volt. Csak fel emelte a kezét meglegyintett a levegőben és én azonnal a földön kötöttem ki. Ennyi azonban nem volt neki elég. Egy újabb mozdulattal elérte, hogy az ablak felé kezdtem csúszni. A következő pillanatban már azt vettem észre, hogy őrült sebességgel zuhanok ki a toronyból a mélybe.......

Sziasztok!
Ahogy ígértem itt a következő rész. Remélem ez is tetszeni fog. olvasást.💋💋😘😘😘😘👼

Loki and Rogers's daughter.Where stories live. Discover now